С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Хора

  • На обяд при Рафа Надал в Майорка

    Ивайло Харалампиев, снимки: Rafa Nadal Academy by Movistar
    13 Февруари 2022, 15:53

    Ястията са с цени около 20 евро и включват типично испански, но и ястия от цял свят

    Share Tweet Pin it Share
  • Победителите говорят: ресторант в сегашно и бъдеще време

    Андреа Пунчева
    02 Февруари 2022, 11:30

    Откровена среща за старите уроци, новите тенденции, трудните гости с 5-те най-добри заведения на България

    Share Tweet Pin it Share
  • Мигранти с таланти представят: 3 сандвича от 3 държави

    Мулти Култи колектив
    снимки: Стефан Сучев 24 Януари 2022, 10:26

    Готвачи от Виетнам, Италия и САЩ, които живеят в България, дават свои рецепти за читателите на "Бакхус"

    Share Tweet Pin it Share
  • Големите творци и храната: Ярослав Хашек

    Владислав Христов
    снимки: Shutterstock 19 Януари 2022, 14:47

    Вижте кой е един от най-известните военни романи, чийто войници издигат в култ любовта към пръжките - символ на дома

    Share Tweet Pin it Share
  • ОТ БРОЯ: Слънце, смляно в бутилка

    Андреа Пунчева
    07 Януари 2022, 09:11

    Зехтинът като повод за обиколка - из маслинови горички или поне седнали на креслото у дома, с точната книга в ръка

    Share Tweet Pin it Share
  • ОТ БРОЯ: Рецепта за лозови сарми с патешко от "Паваж"

    Бакхус
    снимки: Ресторант 23 Декември 2021, 14:15

    Сарми в лозов лист с кълцано патешко, дело на главния готвач на пловдивското заведение с награда "Ресторант на читателите" за 2021 г.

    Share Tweet Pin it Share
  • Smells like team spirit: Маркус Хопе от пивоварна Hoppebräu

    Андреа Пунчева
    14 Декември 2021, 13:04

    Интервюто е част от серията, посветена на новото поколение крафт пивовари в Бавария

    Share Tweet Pin it Share
  • Марк Гало, Hopfmeister: Крафт бирите отварят вратата към цял свят от нови вкусове

    Андреа Пунчева
    снимки: Brigitte Sporrer 15 Ноември 2021, 17:50

    Интервюто е част от серията, посветена на младото поколение занаятчийски пивовари в Бавария

    Share Tweet Pin it Share
  • Пако Ронсеро: един шеф-готвач между Michelin и Iron Man

    Ивайло Харалампиев, Мадрид Снимки: архив на Пако Ронсеро
    04 Ноември 2021, 09:13

    Говори създателят на Sublimotion, смятан за "най-скъпия ресторант в света", който сега е на гастрол в Дубай

    Share Tweet Pin it Share
  • Дабис Муньос, №1 на The Best Chеf Awards за 2021

    Ивайло Харалампиев
    снимки: The Best Chеf Awards 20 Септември 2021, 00:10

    Кои са най-добрите шеф-готвачи в света на 2021 г. и защо - наградите бяха раздадени на гала церемония в Амстердам

    Share Tweet Pin it Share
  • ОТ БРОЯ: Градът е гладен и заведение дебне отвсякъде

    Андреа Пунчева, Ани Коджаиванова, Марина Караконова
    снимки: Gabriel Domingues Leao da Costa, Unsplash 08 Септември 2021, 10:23

    Не само чашата, но и чинията следва винаги да е наполовина пълна. Разговор със 7 заведения по повод COVID мерките и бъдещето на сектора.

    Share Tweet Pin it Share
  • Чаените чудеса на Маш Митака

    Текст и снимки: Владислав Христов
    07 Септември 2021, 14:20

    На какво с най-голямо удоволствие би се отдал потъналият в нищоправене в Пловдив човек? На пиене на коктейли, разбира се!

    Share Tweet Pin it Share
  • Големите творци и храната: Франсоа Рабле

    Владислав Христов
    снимки: Trollinho, Unsplash 23 Август 2021, 21:40

    Един от стълбовете на френската литература, той стига дотам, че създава свой собствен "раблезиански език".

    Share Tweet Pin it Share
  • Шеф Андре Токев с изненадващ грил експеримент

    Съдържание от Tefal
    20 Август 2021, 12:32

    Откривателят на нови концепции подготви специално гурме меню, за да изпита уменията на кандидатa за су-шеф, интелигентния грил Tefal OptiGrill Elite

    Share Tweet Pin it Share
  • Снежната страна на Кейичи Ияма

    Владислав Христов
    снимки: HANSON, CC BY-SA 3.0 , via Wikimedia Commons 15 Август 2021, 12:48

    На 95 г. той беше най-възрастният японски барман, а неговият коктейл Yukiguni е наследството му

    Share Tweet Pin it Share
  • ОТ БРОЯ: Мария, която принадлежи на Балканите

    Андреа Пунчева
    снимки: Мария Жекова 09 Август 2021, 11:41

    Фотограф, победител в последния сезон на състезанието MasterChef и вдъхновител - запознаваме ви с Мария Жекова

    Share Tweet Pin it Share
  • Големите творци и храната: Джовани Бокачо

    Владислав Христов
    снимки: Roberta Sorge, Unsplash 26 Юли 2021, 11:30

    Погледнем ли днешната тосканска кухня, неминуемо ще открием храни от декамеронските истории на Бокачо.

    Share Tweet Pin it Share
  • Джанфранко Киарини: Искам да покажа на света, че България може

    Андреа Пунчева
    01 Юли 2021, 15:47

    Dieci в село Девино е отворен само 2 месеца и вече е забелязан от екипа на Michelin. Разговор за звездите в кухнята – и в хубавия, и в другия смисъл

    Share Tweet Pin it Share
  • Bottled Opinions: виното и хората с мнение

    Ани Коджаиванова
    снимки: Кристина Маркова 07 Юни 2021, 11:37

    Share Tweet Pin it Share
  • Големите творци и храната: Лаура Ескивел

    Владислав Христов
    снимки: Jared Craigg, Unsplash 28 Май 2021, 00:39

    Щом сме в Мексико, ключовите думи са "люто", "сладко", "солено". От всичко по много!

    Share Tweet Pin it Share

Реклама »