Бизнес: Капитал • Кариери • Бизнес • Регал • Одит
IT: Digitalk
На английски: Kapital Insights
Последната вечеря е забележителна по задание - освен ако не очаква да бъде посрещнат с банкет в отвъдното, човек нe се надява някога да яде нещо по-добро. Въпреки това надвисналият финал често вдъхновява халюциногенни хранителни оргии. От край време, и все повече
13 ресторанта в 4 града, с 18 различни менюта - в сутрешен, обеден или вечерен вариант, придружени от 24 български и италиански вина на 4 наши изби и 1 вносител, 7 дни поред - така изглеждаше първата "Седмица на ресторантите", организирана от "Бакхус".
Седемте смъртни гряха като седем блюда - може и да не подозирате, но празничното меню лесно може да се превърне в едно голямо прегрешение
Отчаяните усилия на Дядовците Коледа и Мраз да подменят човешкия сексапил с хранителен: феноменът food porn през декември, у нас и по света
Рибата има седем качества и губи по едно от тях на час. Пуйката лесно унива. Но и двете служат като повод за размисъл
Зловещо място за алтернативно изтезание или "вкусен, евтин и домашен" ресторант от миналото, поколенията от 40-те до 70-те пазят неизгладими спомени от местата за бърз обяд по време на соца
Дори когато имаш само половин час между важна среща и решаващ разговор, когато си притиснат в сандвича между трудна сутрин и напрегнат следобед, да обядваш вкусно, спокойно и със стил е основно човешко право. Седем души разказват за седем места в София, където го упражняват
Лошото момиче, което готви вкусно, e любимият капан на всеки мъж
"Зеленчуците са интересни, но някак им липсва насока, когато не са придружени от хубав къс месо."
Да готвиш, или да мразиш – това е въпросът
Извитият кравай на Средновековието, сиропено-сладката диря на османските столетия, виенският привкус на следосвободителните години, металните тави с тригуни на соца.... Последните години обаче сякаш все още чакат своя характерен десерт
Университетът на Slow Food в Поленцо оформя нова гилдия – от "декатлонисти" в науката за яденето и храната
"Черешката на тортата" осъществи мечтата на феновете да седнат на масата на своя идол. Ако не буквално, поне виртуално
България може да не е на три морета, но поне столицата й има достъп до рибите в тях
Кои са най-ярките герои на съвременните гурме фантазии и ресторантьорски бизнес и кое ги прави такива
Как тенденциите в световната гастрономия започнаха не просто да присъстват в пейзажа на съвременните вкусове, но и активно да го променят
Един от най-добрите суши-майстори у нас за живите змиорки, японските мотори, сакето с вкус на риба фугу и кулинарните му увлечения, обединяващи всичко
"Сега тук ще се бъркат палачинки. Сега тук ще се пекат милинки. Сега тук ще се правят курабийки – каза Пипи. Тя взе три яйца и ги подхвърли високо нагоре. Едното падна върху главата й и се счупи, а жълтъкът потече по лицето й. Другите обаче улови ловко в една тенджера." Ако някои може да се чувстват отвратени от този ексцентричен метод на готвене, за Томи и Аника палачинките на Пипи са най-вкусното нещо на света. За тях, и за милиони читатели.
ПРИЛОЖЕНИЕ: В гранясал вид, смесено със серт тютюн или лют пипер, е добро за изтребване на дървеници. Превряло с трендафилови листове е твърде добро за косите на момичетата. Добра грижа за овцете – ефикасно средство да им лъщи руното. С него могат да бъдат приготвени много и отлични ястия.
Петима италиански готвачи в София от всички краища на Апенините илюстрират невъобразимото разнообразие на своята кухня