Бизнес: Капитал • Кариери • Бизнес • Регал • Одит
IT: Digitalk
На английски: Kapital Insights
Шест нови южноафрикански вина представи дистрибуторът на вино "Бибендум" в софийския ресторант "Класик гурме клуб".
Тримесечна програма, която има за цел да запознае жителите на Голямата ябълка със забравени вкусове започва в нюйоркски ресторанти.
Плодовете, зеленчуците и животните могат да бъдат изцяло органични. А хората? Американският педиатър Алан Грийн експериментира с хранителния си режим, за да намери отговор на този въпрос.
Днес, 4 декември, се състоя медийната презентация на първия роден кулинарен канал Фиеста ТВ.
Официалното откриване, освен с освещаване, бе отбелязано и с благотворителна дейност.
27 къщи за гости и семейни хотели из цяла България бяха посетени в рамките на първото издание на инициативата "Зелена къща".
Вчера, 2 декември, за първи път в 108-годишната си история, световният гурме гид даде най-високото си отличие на китайски шеф готвач в първото издание посветено на част от Поднебесната империя.
Колекцията чай Althaus, разработена и създадена от един от най–известните чаени специалисти в света – Ралф Янеки, вече e и у нас.
Открито е гласуването на читателите на списание "Бакхус" като част от конкурса "Ресторант на годината "Бакхус" - Chivas Regal" 2008
Френският актьор и винар презира биодинамиката, Джейми Оливър и "скапаните" индустриални вина.
Как да се превърнете в най-изобретателния шеф-готвач в света в най-добрия ресторант?
Ново споразумение между Европейския съюз и Австралия ще регулира търговията с вино между континентите.
Сайтът www.cookbookfair.com е мястото, където можете да издирите най-доброто сред издаваните на всякакви езици книги на гурме теми.
39-годишният германец, който през юни се премести от Манчестър във Four Seasons Hotel Ritz в Лисабон беше провъзгласен за шеф-готвач за 2008 г.
Прочутият гид "Мишлен" публикува новото издание за японската столица, за 2009 г., в което има общо 227 звезди.
Излезе The Testical Cookbook: Cooking With Balls на Лубомир Ерович
След пет години на чело на кулинарния екип в столичния ресторант "Модерато", Радослав оглави кухнята на ресторанта със същото име в Банско.
Излезе голямата готварска книга на британския ресторант The Fat Duck в Брей.
Познат с авторския си подход от кухнята на "Бистро Жарден" в София, талантливият готвач предприе най-смелата стъпка и откри свой ресторант - Devil's Dish
На българския пазар навлезе нова гръцка напика, известна още от хрониките на Херодот с името "скинос".