С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

  • Nestlé открива нов научно-изследователски център в Пекин

    Бакхус
    снимки: Нестле 03 Ноември 2008, 13:07

    На 31 октомври Nestlé откри нов научно-изследователски център в Пекин насочен към китайските потребители.

    Share Tweet Pin it Share
  • Винени протести се състояха във Франция

    Бакхус
    снимки: - 02 Ноември 2008, 11:05

    Френски винари спазиха обещанието си и на 30 октомври организираха протестни демонстрации из цяла Франция.

    Share Tweet Pin it Share
  • Антинори строи огромен завод в Пуля

    Бакхус
    снимки: - 27 Октомври 2008, 13:00

    Маркиз Пиеро Антинори изгражда винопреработвателни съоръжения за 16 млн. долара в Южна Пуля.

    Share Tweet Pin it Share
  • Френска фирма за гурме продукти стъпи в България

    Бакхус
    снимки: Веселина Маринова 22 Октомври 2008, 14:37

    Уважаваната компания за деликатеси Comtesse du Barry ще дистрибутира своите гурме продукти в България. На 20 октомври в хотел Радисън официално беше представена пълната гама от продукти, с които фирмата навлиза у нас.

    Share Tweet Pin it Share
  • В Лондон отварят ресторант-инсталация

    Бакхус
    снимки: - 22 Октомври 2008, 14:36

    На 1 ноември екипът на Bistrotheque в Източен Лондон открива временен ресторант като част от арт експозиция на Кралската академия за изкуства.

    Share Tweet Pin it Share
  • "Шато Копса" бе открито с музика и кукерски танци

    Бакхус
    снимки: - 21 Октомври 2008, 12:10

    На 18 октомври със страховити кукери, с много гости и вино беше открита новата българска винарска изба "Шато Копса" близо до Сопот.

    Share Tweet Pin it Share
  • Феран Адриа разкрива тайните на El Bulli в нова книга

    Бакхус
    снимки: - 20 Октомври 2008, 14:47

    Как някой може да стане известен като най-изобретателния шеф-готвач в света в най-добрия ресторант? Отговорът се крие в новата книга на Феран Адриа "Един ден в El Bulli".

    Share Tweet Pin it Share
  • Французинът Етиен Мано създаде декантер с вид на кръвоносна система

    Бакхус
    снимки: Etienne Meneau 16 Октомври 2008, 17:25

    Eдно ексцентрично свидетелство, че виното вдъхновява всекиго по различен начин, са стъклените произведения на френския скулптор Етиен Мано.

    Share Tweet Pin it Share
  • Нова Бордо апелация получи одобрение

    Бакхус
    снимки: - 14 Октомври 2008, 13:38

    След години на неуспешни опити новото наименование за произход Côtes de Bordeaux тръгва от реколта 2008.

    Share Tweet Pin it Share
  • Нови звезди на "Мишлен" изгряха над Ню Йорк

    Любомир Бояджиев
    снимки: Бакхус 14 Октомври 2008, 12:56

    Настъпи ли есента, светът на ресторантьорите затаява дъх в очакване на новите издания на кулинарните гидове "Мишлен". Едно от дългоочакваните събития е публикуването на "Мишлен" за Ню Йорк, което е вече факт.

    Share Tweet Pin it Share
  • Най-доброто сирене за 2008 е от Канарските острови

    Бакхус
    снимки: - 13 Октомври 2008, 16:46

    В края на миналия месец в Дъблин беше обявен победителят в World Cheese Awards 2008. Това е Queso curado de pimentón de Arico.

    Share Tweet Pin it Share
  • В Италия виното тече от чешмите

    Бакхус
    снимки: - 10 Октомври 2008, 11:37

    Жителите на малкия италиански град Марино станали свидетели на истинско чудо - от чешмите в домовете им потекло вино.

    Share Tweet Pin it Share
  • Протестни демонстрации на винари се очакват в цяла Франция

    Бакхус
    снимки: - 09 Октомври 2008, 11:33

    Френски винопроизводители призовават за масови протести срещу позицията на правителството за рекламата на вино в интернет.

    Share Tweet Pin it Share
  • САЩ: вечеря - не, кино - да

    Дневник
    снимки: - 08 Октомври 2008, 12:16

    Кризата вече може да се усети и извън фондовата борса. Например в ресторантьорския бизнес. Тежки времена настъпиха за нюйоркските ресторанти според най-новото проучване на рейтинговото издание "Загат", цитирано от Ройтерс.

    Share Tweet Pin it Share
  • Албанец създаде най-голямата мозайка от коркови тапи

    Бакхус
    снимки: - 07 Октомври 2008, 16:23

    Албанският художник Саймир Страти е притежателят на рекордите за най-мащабни мозайки от коркови тапи, пирони и клечки за зъби.

    Share Tweet Pin it Share
  • Феран Адриа ще създава храна за официалното откриване на Големия адронов колайдер

    Бакхус
    снимки: - 07 Октомври 2008, 14:33

    Бюфет с произведения на молекулярната кулинария на шеф готвачите Феран Адриа (El Bulli, Розас, Каталуния) и Еторе Бокиа (Mistral, хотел Villa Serbelloni, Беладжио, Лаго ди Комо) ще увенчае официалното откриване на LHC, което ще се състои на 21 октомври.

    Share Tweet Pin it Share
  • Свински пай от Англия ще бъде защитен като европейски регионален продукт

    Бакхус
    снимки: - 06 Октомври 2008, 13:03

    След 10-годишна битка паят със свинско от един английски град ще заеме мястото си до шампанското и пармската шунка като защитен европейски регионален продукт.

    Share Tweet Pin it Share
  • Ресторантите в Женева посрещат отново пушачи

    Бакхус
    02 Октомври 2008, 15:07

    Едва три месеца след като влезе в сила забраната за тютюнопушене на обществени места, кафенетата и ресторантите в Женева ще бъдат отново одимени.

    Share Tweet Pin it Share
  • Хестън Блументал разбива теорията за вкуса

    Бакхус
    02 Октомври 2008, 13:16

    Световноизвестният шеф-готвач вярва, че все още само драскаме по повърхността на вкуса, но все пак теорията за съществуването само на пет основни вкуса е на път да бъде отхвърлена.

    Share Tweet Pin it Share
  • Виноиндустрията на Южна Африка се подготвя за Мундиал 2010

    Бакхус
    снимки: - 01 Октомври 2008, 13:16

    По-малко от две години преди Световното първенство по футбол южноафриканците насочват усилията си към популяризиране на местните вина.

    Share Tweet Pin it Share