С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

  • Южноафрикански вина от Distell представиха в София

    horemag.bg
    снимки: Бакхус 05 Декември 2008, 15:07

    Шест нови южноафрикански вина представи дистрибуторът на вино "Бибендум" в софийския ресторант "Класик гурме клуб".

    Share Tweet Pin it Share
  • Кулинарно пътуване в миналото предлагат ресторанти в Ню Йорк

    Бакхус
    снимки: - 05 Декември 2008, 15:02

    Тримесечна програма, която има за цел да запознае жителите на Голямата ябълка със забравени вкусове започва в нюйоркски ресторанти.

    Share Tweet Pin it Share
  • Лекар се храни 3 години само с органична храна

    Бакхус
    снимки: - 04 Декември 2008, 18:44

    Плодовете, зеленчуците и животните могат да бъдат изцяло органични. А хората? Американският педиатър Алан Грийн експериментира с хранителния си режим, за да намери отговор на този въпрос.

    Share Tweet Pin it Share
  • Стартира първата българска кулинарна телевизия

    Бакхус
    снимки: Fiesta TV 04 Декември 2008, 17:34

    Днес, 4 декември, се състоя медийната презентация на първия роден кулинарен канал Фиеста ТВ.

    Share Tweet Pin it Share
  • Откриха втори ресторант "Подъ липите" в София

    Бакхус
    снимки: Erogance 04 Декември 2008, 14:16

    Официалното откриване, освен с освещаване, бе отбелязано и с благотворителна дейност.

    Share Tweet Pin it Share
  • "Зелената къща" отличи автентичното българско гостоприемство

    Бакхус
    03 Декември 2008, 19:39

    27 къщи за гости и семейни хотели из цяла България бяха посетени в рамките на първото издание на инициативата "Зелена къща".

    Share Tweet Pin it Share
  • За първи път китайски готвач получи три "Мишлен" звезди

    Бакхус
    снимки: Bobby Yip 03 Декември 2008, 16:27

    Вчера, 2 декември, за първи път в 108-годишната си история, световният гурме гид даде най-високото си отличие на китайски шеф готвач в първото издание посветено на част от Поднебесната империя.

    Share Tweet Pin it Share
  • Представиха чая Althaus в България

    Бакхус
    снимки: - 03 Декември 2008, 12:18

    Колекцията чай Althaus, разработена и създадена от един от най–известните чаени специалисти в света – Ралф Янеки, вече e и у нас.

    Share Tweet Pin it Share
  • Започна гласуването за "Ресторант на читателите" 2008

    Бакхус
    снимки: - 02 Декември 2008, 17:29

    Открито е гласуването на читателите на списание "Бакхус" като част от конкурса "Ресторант на годината "Бакхус" - Chivas Regal" 2008

    Share Tweet Pin it Share
  • Според Жерар Депардийо биодинамиката не съществува

    Бакхус
    снимки: - 02 Декември 2008, 14:23

    Френският актьор и винар презира биодинамиката, Джейми Оливър и "скапаните" индустриални вина.

    Share Tweet Pin it Share
  • Един ден в El Bulli

    Бакхус
    снимки: - 02 Декември 2008, 12:47

    Как да се превърнете в най-изобретателния шеф-готвач в света в най-добрия ресторант?

    Share Tweet Pin it Share
  • ЕС и Австралия подписаха споразумение за винената търговия

    Бакхус
    снимки: Thierry Roge 02 Декември 2008, 12:45

    Ново споразумение между Европейския съюз и Австралия ще регулира търговията с вино между континентите.

    Share Tweet Pin it Share
  • Намерете най-добрата гурме литература в англоезичния свят

    Бакхус
    снимки: - 01 Декември 2008, 17:19

    Сайтът www.cookbookfair.com е мястото, където можете да издирите най-доброто сред издаваните на всякакви езици книги на гурме теми.

    Share Tweet Pin it Share
  • Айк Цимер стана готвач на годината в Португалия

    Бакхус
    снимки: - 01 Декември 2008, 11:11

    39-годишният германец, който през юни се премести от Манчестър във Four Seasons Hotel Ritz в Лисабон беше провъзгласен за шеф-готвач за 2008 г.

    Share Tweet Pin it Share
  • Токио запазва позицията си на най-звездния град в света на кулинарията

    Бакхус
    28 Ноември 2008, 17:02

    Прочутият гид "Мишлен" публикува новото издание за японската столица, за 2009 г., в което има общо 227 звезди.

    Share Tweet Pin it Share
  • Безсрамни и кръвожадни

    Бакхус
    снимки: - 28 Ноември 2008, 13:27

    Излезе The Testical Cookbook: Cooking With Balls на Лубомир Ерович

    Share Tweet Pin it Share
  • Радослав Цветански се мести в Банско

    Бакхус
    снимки: - 28 Ноември 2008, 12:21

    След пет години на чело на кулинарния екип в столичния ресторант "Модерато", Радослав оглави кухнята на ресторанта със същото име в Банско.

    Share Tweet Pin it Share
  • Така каза Хестън Блументал

    Бакхус
    снимки: - 27 Ноември 2008, 16:10

    Излезе голямата готварска книга на британския ресторант The Fat Duck в Брей.

    Share Tweet Pin it Share
  • Димитър Павлов откри собствен ресторант

    Бакхус
    снимки: - 27 Ноември 2008, 15:06

    Познат с авторския си подход от кухнята на "Бистро Жарден" в София, талантливият готвач предприе най-смелата стъпка и откри свой ресторант - Devil's Dish

    Share Tweet Pin it Share
  • "Скинос Мастиха" навлиза в България

    Бакхус
    снимки: - 27 Ноември 2008, 13:01

    На българския пазар навлезе нова гръцка напика, известна още от хрониките на Херодот с името "скинос".

    Share Tweet Pin it Share

Реклама »