Бизнес: Капитал • Кариери • Бизнес • Регал • Одит
IT: Digitalk
На английски: Kapital Insights
На 31 октомври Nestlé откри нов научно-изследователски център в Пекин насочен към китайските потребители.
Френски винари спазиха обещанието си и на 30 октомври организираха протестни демонстрации из цяла Франция.
Маркиз Пиеро Антинори изгражда винопреработвателни съоръжения за 16 млн. долара в Южна Пуля.
Уважаваната компания за деликатеси Comtesse du Barry ще дистрибутира своите гурме продукти в България. На 20 октомври в хотел Радисън официално беше представена пълната гама от продукти, с които фирмата навлиза у нас.
На 1 ноември екипът на Bistrotheque в Източен Лондон открива временен ресторант като част от арт експозиция на Кралската академия за изкуства.
На 18 октомври със страховити кукери, с много гости и вино беше открита новата българска винарска изба "Шато Копса" близо до Сопот.
Как някой може да стане известен като най-изобретателния шеф-готвач в света в най-добрия ресторант? Отговорът се крие в новата книга на Феран Адриа "Един ден в El Bulli".
Eдно ексцентрично свидетелство, че виното вдъхновява всекиго по различен начин, са стъклените произведения на френския скулптор Етиен Мано.
След години на неуспешни опити новото наименование за произход Côtes de Bordeaux тръгва от реколта 2008.
Настъпи ли есента, светът на ресторантьорите затаява дъх в очакване на новите издания на кулинарните гидове "Мишлен". Едно от дългоочакваните събития е публикуването на "Мишлен" за Ню Йорк, което е вече факт.
В края на миналия месец в Дъблин беше обявен победителят в World Cheese Awards 2008. Това е Queso curado de pimentón de Arico.
Жителите на малкия италиански град Марино станали свидетели на истинско чудо - от чешмите в домовете им потекло вино.
Френски винопроизводители призовават за масови протести срещу позицията на правителството за рекламата на вино в интернет.
Кризата вече може да се усети и извън фондовата борса. Например в ресторантьорския бизнес. Тежки времена настъпиха за нюйоркските ресторанти според най-новото проучване на рейтинговото издание "Загат", цитирано от Ройтерс.
Албанският художник Саймир Страти е притежателят на рекордите за най-мащабни мозайки от коркови тапи, пирони и клечки за зъби.
Бюфет с произведения на молекулярната кулинария на шеф готвачите Феран Адриа (El Bulli, Розас, Каталуния) и Еторе Бокиа (Mistral, хотел Villa Serbelloni, Беладжио, Лаго ди Комо) ще увенчае официалното откриване на LHC, което ще се състои на 21 октомври.
След 10-годишна битка паят със свинско от един английски град ще заеме мястото си до шампанското и пармската шунка като защитен европейски регионален продукт.
Едва три месеца след като влезе в сила забраната за тютюнопушене на обществени места, кафенетата и ресторантите в Женева ще бъдат отново одимени.
Световноизвестният шеф-готвач вярва, че все още само драскаме по повърхността на вкуса, но все пак теорията за съществуването само на пет основни вкуса е на път да бъде отхвърлена.
По-малко от две години преди Световното първенство по футбол южноафриканците насочват усилията си към популяризиране на местните вина.