С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация
Галерия

Бакхус Вечери: Първо Виното

Снимки: Драгомир Ушев
09 Октомври 2018, 12:48
Share Tweet Pin it Share
    Първото вино, представено от нея и Петър Иванов, беше Maryan Sense of tears Dimyat 2017. Димятът, припомниха ни, е балкански традиционен сорт, който може да се яде, да се прави на ракия, и разбира се - на вино. Зад това вино има и красива история: сестрата на Цар Иван Шишман – Кера Тамара, била принудена да замине при султан Мурад в знак на примирие между двамата владетели. За да запази мира между двете държави, тя се съгласила, и дълго се прощавала с любимите места. От сълзите й поникнали лози и дали чудно грозде – Димят.
10/18 снимки в галерията Първото вино, представено от нея и Петър Иванов, беше Maryan Sense of tears Dimyat 2017. Димятът, припомниха ни, е балкански традиционен сорт, който може да се яде, да се прави на ракия, и разбира се - на вино. Зад това вино има и красива история: сестрата на Цар Иван Шишман – Кера Тамара, била принудена да замине при султан Мурад в знак на примирие между двамата владетели. За да запази мира между двете държави, тя се съгласила, и дълго се прощавала с любимите места. От сълзите й поникнали лози и дали чудно грозде – Димят.

Реклама »

Ключови думи:  вечеря, вино