С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Гурме

  • Легендата марципан

    "Бакхус"
    01 Май 2007, 13:53

    Share Tweet Pin it Share
  • Велин Великов, шеф-готвач на "Мусала палас" във Варна

    Веселина Маринова
    01 Май 2007, 13:07

    Share Tweet Pin it Share
  • Съкровищата на Истрия

    Ани Крумова
    снимки: Arno Senoner, Unsplash 01 Май 2007, 12:47

    Share Tweet Pin it Share
  • Монреал - кулинарен пътеводител

    Лили Големинова
    01 Април 2007, 15:40

    Share Tweet Pin it Share
  • Сферификацията

    "Бакхус"
    01 Април 2007, 11:01

    по материали от специализирания печат и интернет страницата www.elbulli.com

    Share Tweet Pin it Share
  • Алесандро Рошоли: "Тайната е във всеотдайността"

    Веселина Маринова
    01 Март 2007, 18:13

    В центъра на Рим, около площад Campo dei Fiori кварталният дух е непокътнат. Хората се познават, пият кафе навън по любимите си кафенета и две-три поколения от едно семейство купуват хляб от една и съща фурна... Roscioli - от името на една от най-старите фурни в Италия не само ти замирисва на току-що изпечен хляб. Roscioli е и синоним на най-доброто от великата традиция и култура на хранене в една от люлките на средиземноморската цивилизация. Защото Алесандро Рошоли, освен наследник заедно с брат си и сестра си на старата фурна Roscioli, е и собственик на един от онези магазини за най-качествени сирена, прошуто и вина, в които храната и виното са като редки бижута. И ресторант, пак там, в магазина, който е отправна точка в кулинарията не само на Вечния град, ами на цяла Италия - интересно и нестандартно място, където може да се опитат невероятни ястия и вина. Срещнахме се с г-н Рошоли в La Capannina, където той гостуваше на главния мениджър, г-жа Жана Банкова и консултираше екипа на ресторантите относно печенето на хляб. Показаха ми току-що изпечен pane caserecho (домашен хляб): голям, кръгъл, с примамливо напукана кора - такъв хляб е добре да се държи далеч от очите на диетиците.

    Share Tweet Pin it Share
  • Виктор Ангелов, Ивайло Петков и Евгени Ганчев - ресторант Chef's, Пасарел

    Веселина Маринова
    01 Март 2007, 18:07

    Share Tweet Pin it Share
  • Гауда - традиция с неустоим вкус

    Веселина Маринова
    01 Март 2007, 18:02

    Лалета, вятърни мелници, канали, сабо и разбира се, сирене - символи на старата европейска Холандия, страна с характер, с история и с много поводи за гордост. Гаудата е без съмнение сред най-достойните такива поводи. Защото и гауда е сирене с характер, а и с богата история. Земя като тази на Холандия, която е отвоювана от морето, с така плодородна почва и солен въздух, е прекрасна за производство на мляко и млечни продукти. Холандия произвежда общо над 655 хиляди тона сирене годишно, от които се изнасят над 500 хиляди. А на гауда се падат 60% от общото производството на сирена в Холандия.

    Share Tweet Pin it Share
  • Епикурейска вечеря на покрива на Банкок

    Любомир Бояджиев
    01 Март 2007, 11:48

    Шестима шеф-готвачи от Европа, всички те с по три звезди от Мишлен, се бяха събрали в средата на февруари в Банкок, за да приготвят изключителна вечеря в Mezzaluna, прочутия ресторант на покрива на State Tower Building. Французите Ален Соливерес, Антоан Вестерман, Жан-Мишел Лорен, Марк Мено, германецът Хайнц Винклер и италианката Ани Феолде приготвиха 10 ястия за 40 любители на изтънчения вкус, дошли от всички краища на света. Съвсем не без основания някои се питаха дали става дума за кулинарно изкуство или за безогледно прахосничество, като се има предвид, че цената за един човек бе 25 000 долара! Трябва да се отбележи обаче, че част от приходите бяха предназначени за "Лекари без граници" и фондацията Chaipattana, създадена от краля на Тайланд.

    Share Tweet Pin it Share
  • Silver Gourmet

    Веселина Маринова
    01 Февруари 2007, 16:29

    Share Tweet Pin it Share
  • Chef's

    Веселина Маринова
    01 Февруари 2007, 16:26

    Share Tweet Pin it Share
  • Gourmet Club Classic

    Юлия Костадинова
    01 Февруари 2007, 16:23

    Share Tweet Pin it Share
  • Ресторант "Талисман"

    Юлия Костадинова
    01 Февруари 2007, 16:20

    Share Tweet Pin it Share
  • "Енотека Уно"

    Любомир Бояджиев
    01 Февруари 2007, 16:17

    Share Tweet Pin it Share
  • "Вишните"

    Любомир Бояджиев
    01 Февруари 2007, 16:15

    Share Tweet Pin it Share
  • Bar & Dinner Brasserie

    Юлия Костадинова
    01 Февруари 2007, 16:08

    Share Tweet Pin it Share
  • Конкурсът като процес

    Веселина Маринова
    01 Февруари 2007, 16:04

    Share Tweet Pin it Share
  • Мусала палас, ресторант на 2006 година

    Веселина Маринова
    01 Февруари 2007, 15:49

    По традиция и тази година публикуваме разговор с хората, които стоят зад успеха на победителя в конкурса "Ресторант на годината Бакхус - Chivas Regal 2006", Грандхотел "Мусала палас" във Варна. Наши събеседници са Любомир Стоянов, Maitre d'Hotel и Велин Великов, шеф-готвач.

    Share Tweet Pin it Share
  • Борислав Паунов: "Трябва да осъзнаем, че всичко зависи само от нас"

    Любомир Бояджиев
    01 Февруари 2007, 15:46

    Share Tweet Pin it Share
  • Едно модерно пържене

    "Бакхус"
    01 Февруари 2007, 10:01

    По материали на сп. Restauradores

    Share Tweet Pin it Share

Реклама »