С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Блог

  • Работа насам, работа натам

    Галя Йотова
    06 Август 2015, 14:10

    Share Tweet Pin it Share
  • Събиране и изяждане

    Марина Караконова
    снимки: Shutterstock 28 Юли 2015, 13:52

    За това как статистиката не може да улови една от големите мистерии: кое определя вкуса на националните кухни

    Share Tweet Pin it Share
  • Менюто на агент Купър пристига в Лондон

    Марина Караконова
    снимки: Showtime 22 Юли 2015, 02:29

    Временният ресторант "Туин Пийкс" отваря на 27 август

    Share Tweet Pin it Share
  • Какво ще сготви сър Иън МакКелън за вечеря?

    Бакхус
    снимки: Ройтерс 20 Юли 2015, 01:49

    Рецепта за "Гандалфиноа"

    Share Tweet Pin it Share
  • Strawberry films forever

    Вера Траянова
    снимки: Shutterstock 17 Юли 2015, 19:47

    Кулинарна порнография с ягоди (и сметана)

    Share Tweet Pin it Share
  • Нискобюджетно гурме

    Васил Богданов
    30 Април 2015, 05:10

    Пет менюта на шеф Димитър Клаклов, с които двама души могат да вечерят славно за 12-15 лв.

    Share Tweet Pin it Share
  • Повишени в чин(ията)

    Силвия Атипова
    снимки: Shutterstock 30 Април 2015, 05:05

    Любопитните истории на няколко бедняшки храни, които покориха света

    Share Tweet Pin it Share
  • Свежо, от Грузия

    Младен Петров
    снимки: Ира Кудряшова 30 Април 2015, 04:16

    Два месеца в Тбилиси в очакване на международния пробив на грузинската кухня

    Share Tweet Pin it Share
  • Зеленчуци, който не яде

    Бакхус
    11 Юни 2014, 15:11

    Как да накараме детето да яде зеленчуци? Правилният отговор гласи: като не го караме, а просто ги поставим пред него.

    Share Tweet Pin it Share
  • Измислица ли са суперхраните?

    Бакхус
    08 Март 2014, 12:30

    На този съдбовен въпрос търсят отговор в блога на британския "Обзървър"

    Share Tweet Pin it Share
  • Александър Иванчев, победител в категория "Сладкар"

    Одет Гълъбова
    16 Май 2013, 21:53

    Share Tweet Pin it Share
  • Пламен Баев, най-добър майстор на пица

    Одет Гълъбова
    16 Май 2013, 21:51

    Share Tweet Pin it Share
  • Антонио Иванов, "Готвач на България 2013"

    Одет Гълъбова
    16 Май 2013, 21:29

    Share Tweet Pin it Share
  • В какво се превръщат... баниците?

    Людмил Хайдутов
    13 Януари 2009, 17:53

    Идеята на еволюцията е всяко създание да пасва на мястото, в което живее. Ако не се вписва, променя условията на живот в заобикалящата го среда. Това е по-редкият случай. Обичайният процес е промяна на самите организми, бавно и за неизвестен, но огромен брой поколения. Ако българската баница беше жива твар, попаднала в столицата на Каталуния, щяха да са й необходими поне няколко хиляди години, за да се превърне в очарователните закуски, които се предлагат в привляклата вниманието ми пекарна в Барселона. Радостно е, че храната се развива много по-бързо от евразийските популации на синигерите например

    Share Tweet Pin it Share
  • Пето авеню, Банкок: комбо, джъмбо и етно

    Албена Шкодрова
    09 Януари 2009, 04:00

    Welcome to The Fith Food Avenue, пише на голяма табела в един от централните търговски центрове на Банкок. Градът, който от 10 години насам е сред моите топ три кулинарнит места в света, се е завъртял в нова посока: комбо, джъмбо и етно.

    Share Tweet Pin it Share
  • Quo vadis - куо вадис - кво вадиш

    Яна Петкова
    07 Януари 2009, 13:03

    Обичам да чета от прекалено малка. На седем години вече хвърлях по едно око на забранената за мен секция за възрастни в библиотеката и един ден попаднах на книга с доста странно име. Занесох я на единия от братята си: "Виж какво смешно заглавие - "Куо вадис..."

    Share Tweet Pin it Share
  • Фаст гурме по берлински

    Веселина Маринова
    06 Януари 2009, 18:08

    Немската столица може да се похвали с богатата си улична култура – по тротоари и площади се общува, свири, пее, рецитира, рисува. Дори през зимата. И разбира се, хапва се, и то добре. Местата за "улична храна" или imbiss-ите в Берлин са толкова нагъсто, че конкуренцията закономерно е създала високо качество.

    Share Tweet Pin it Share
  • Истанбул: На ресторант като на опера

    Албена Шкодрова
    05 Декември 2008, 22:22

    "Микла" на последния етаж на хотел "Мармара", в момента е абсолютният фаворит на ценителите на добрите ресторанти в Истанбул. Два мои опита да го посетя се осуетяват заради променено работно време, и когато най-накрая успявам да вляза през вратата му, трябва да призная, че съм леко раздразнена.

    Share Tweet Pin it Share
  • Ню Йорк: Удоволствието да се чувстваш приятно

    Любомир Бояджиев
    05 Декември 2008, 11:47

    Наскоро имах възможността да посетя два от най-емблематичните ресторанти в Ню Йорк - Peter Luger Steak House и Per Se. Двата са коренно различни по концепция и история, но все пак имат нещо общо.

    Share Tweet Pin it Share
  • България вече има великолепни вина

    Емил Коралов
    03 Декември 2008, 20:51

    Идеята за конкурса "Българско вино на годината" отлежаваше в главите ни поне толкова години, колкото са необходими на едно класно бордо да покаже потенциала си. Иначе казано, още от създаването на списание "Бакхус" преди близо 10 години имахме желание да организираме конкурс, който да отличи най-добрите и качествени български вина.

    Share Tweet Pin it Share