Бизнес: Капитал • Кариери • Бизнес • Регал • Одит
IT: Digitalk
На английски: Kapital Insights
За това как статистиката не може да улови една от големите мистерии: кое определя вкуса на националните кухни
Временният ресторант "Туин Пийкс" отваря на 27 август
Рецепта за "Гандалфиноа"
Кулинарна порнография с ягоди (и сметана)
Пет менюта на шеф Димитър Клаклов, с които двама души могат да вечерят славно за 12-15 лв.
Любопитните истории на няколко бедняшки храни, които покориха света
Два месеца в Тбилиси в очакване на международния пробив на грузинската кухня
Как да накараме детето да яде зеленчуци? Правилният отговор гласи: като не го караме, а просто ги поставим пред него.
На този съдбовен въпрос търсят отговор в блога на британския "Обзървър"
Идеята на еволюцията е всяко създание да пасва на мястото, в което живее. Ако не се вписва, променя условията на живот в заобикалящата го среда. Това е по-редкият случай. Обичайният процес е промяна на самите организми, бавно и за неизвестен, но огромен брой поколения. Ако българската баница беше жива твар, попаднала в столицата на Каталуния, щяха да са й необходими поне няколко хиляди години, за да се превърне в очарователните закуски, които се предлагат в привляклата вниманието ми пекарна в Барселона. Радостно е, че храната се развива много по-бързо от евразийските популации на синигерите например
Welcome to The Fith Food Avenue, пише на голяма табела в един от централните търговски центрове на Банкок. Градът, който от 10 години насам е сред моите топ три кулинарнит места в света, се е завъртял в нова посока: комбо, джъмбо и етно.
Обичам да чета от прекалено малка. На седем години вече хвърлях по едно око на забранената за мен секция за възрастни в библиотеката и един ден попаднах на книга с доста странно име. Занесох я на единия от братята си: "Виж какво смешно заглавие - "Куо вадис..."
Немската столица може да се похвали с богатата си улична култура – по тротоари и площади се общува, свири, пее, рецитира, рисува. Дори през зимата. И разбира се, хапва се, и то добре. Местата за "улична храна" или imbiss-ите в Берлин са толкова нагъсто, че конкуренцията закономерно е създала високо качество.
"Микла" на последния етаж на хотел "Мармара", в момента е абсолютният фаворит на ценителите на добрите ресторанти в Истанбул. Два мои опита да го посетя се осуетяват заради променено работно време, и когато най-накрая успявам да вляза през вратата му, трябва да призная, че съм леко раздразнена.
Наскоро имах възможността да посетя два от най-емблематичните ресторанти в Ню Йорк - Peter Luger Steak House и Per Se. Двата са коренно различни по концепция и история, но все пак имат нещо общо.
Идеята за конкурса "Българско вино на годината" отлежаваше в главите ни поне толкова години, колкото са необходими на едно класно бордо да покаже потенциала си. Иначе казано, още от създаването на списание "Бакхус" преди близо 10 години имахме желание да организираме конкурс, който да отличи най-добрите и качествени български вина.