С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Блог

 • Грешки на растежа

  Веселина Маринова
  26 Май 2008, 17:38

  Неотдавна попаднах в новичък хотел в Боровец и се зачетох, то се знае, в българското меню на ресторанта. Само месата бяха написани на български! Иначе рецептите до една бяха от типа "телешко бонфиле с тапенаде, гретен Дофен, сос Жу и рататуй". Повтарям, става дума за българското меню. Кого се опитват да впечатлят? На всичкото отгоре там дори един обикновен ориз не успяваха да приготвят вкусно. Това е най-драматичното, но в случая темата е друга.

  Share Tweet Pin it Share
 • Виното - цел или средство?

  Ясен Захариев
  26 Май 2008, 03:47

  Опитайте да си отговорите на въпроса кога и как се е появил интересът ви към виното. Наистина има много пътища, които водят към него, но е странно това, че почти всички са случайни. Малко са онези (някои потомствени винари например), които с чиста съвест ще кажат, че им е било писано да се занимават с него.

  Share Tweet Pin it Share
 • Критик или създател

  Юлия Костадинова
  снимки: Драгомир Матеев 21 Април 2008, 16:56

  Темата на брой 104 на "Бакхус" наистина ме накара да се замисля върху някои неща. Не бих искала да изпадам в сладникави откровения от типа на "срещите ми с новото поколение български винари ми дадоха силни надежди за бъдещето на нашето вино" и тем подобни. Според мен българското вино така или иначе си има бъдеще, а причината да ви покажем точно тези момчета е, че вярваме в тяхната ключова роля за това бъдеще. Причината да подхвана това обръщение по-скоро бе фактът, че за пръв път изпитах към тях лека завист. Благородна, разбира се!

  Share Tweet Pin it Share
 • Виното - повод за обезглавяване

  Ясен Захариев
  16 Април 2008, 15:46

  Любопитният читател вероятно знае повече или по-малко за токайското вино - за това, че Токай е област в Унгария и че само тя има права върху името; за благородната плесен (botrytis cinerea), която оформя още по-благородния му характер; за кехлибарения цвят, уникалната сладост и т.н. Темата днес обаче не е за спецификата на самото вино, нито пък за "обезглавяването" в преносен смисъл - тогава, когато сте злоупотребили с него и се чудите на сутринта къде е брадвата. Темата е за токайското и за ролята му в историите на 18 век. Истории, в които въображение и реалност се преплитат.

  Share Tweet Pin it Share
 • Дефиле на мавруда

  Яна Петкова
  снимки: Bacchus 16 Април 2008, 14:11

  Приключи поредната "Винария". След преосмислянето на многобройните впечатления от нея, които в края на краищата май не бяха толкова многобройни, нито нови, е време и за споделянето им. Накратко ще ви запозная с личните си впечатления от едно от събитията в т. нар. делова програма на изложението. Отварям скоба: успоредната/делова програма трябва сериозно да се модернизира със събития за потребителите като дегустации, семинари, вечери и т.н. Кръглата маса за българското земеделие и усвояването на средствата от европейските фондове е нещо прекрасно, но е необходимо да се дискутира и общува активно и с потребителя.

  Share Tweet Pin it Share
 • Относно дегустациите

  Юлия Костадинова
  18 Март 2008, 15:01

  В рубриката "Дегустации" списание "Бакхус" вече 9 години публикува своите оценки и анотации на вината, които са актуални на нашия пазар. Всеки месец екипът ни подбира по-интересните предложения на рафта, заедно с онези, които всеки производител или вносител е пожелал да прати за дегустация на адреса на редакцията, където нашите консултанти ги опитат "на сляпо". Целта ни е да сме максимално полезни, да следим колкото се може по-отблизо пулса на пазара и да сме близо до вас. Принципите на нашите дегустации са следните:

  Share Tweet Pin it Share

Реклама »