Бизнес: Капитал • Кариери • Бизнес • Регал • Одит
IT: Digitalk
На английски: Kapital Insights
Сър Джордж Фистонич е истинска знаменитост в света на виното. Произхождащ от сравнително бедно семейство на източноевропейски емигранти, той успява съвсем сам да създаде и да наложи като световно разпознаваем бранд своето новозеландско вино. Вече над 50 години на пазара и безброй награди по-късно, този винар продължава да вдъхновява. В разговора ни с него страст беше най-често споменаваната дума. Страстта към виното - от засаждането на лозата до последната глътка, към виното като начин на живот
Една среща със Стефан Дюлайе, председател на Френско-българската търговска камара, с когото разговаряме за младото божоле, голямото френско парти, което камарата ежегодно организира, за бизнеса и за България като място, което той нарича "нашата страна". Срещаме се и със Стефан Ганчев – мениджър бизнес развитие в камарата и главен отговорник за събитието за младото божоле. Той ни разказа за предизивикателството да създадеш малко френско селце, и то не къде а в сърцето на соц мастодонта НДК, което да приютява близо 2000 бизнес гости и да пренася френската традиция по най-автентичния начин.
Едно интервю с Марко Гарджуло за това да си журналист, винен любител и най-вече главен готвач, да носиш родината във вените си и да я откриваш в ароматите и съставките навсякъде по света. За италианската кухня като пощенска картичка и истински вкусните италиански ястия.
Надникване в кухнята на един от най-уважаваните готвачи в света през един от най-престижните европейски кинофестивали
С име на музикант и с вид на ръгбист, австралиецът Крис Морисън е избрал третия път - виното. И не е сбъркал: днес той е сред признатите сомелиери на Петия континент и използва насъбрания през годините опит вече извън ресторантите - като глобален посланик на виното. Австралийското, разбира се.
България в очите и устите на осем свои хора, родени другаде
Писателят, обичащ краткостта в изказа и разказа, описва страната си Израел като питка, отношението си към храната - като снизходително, а любимите ястия - като истории
Продуцирала "Минаваш през мен" на "Каризма" и превърнала сънищата на много хора в реалност, тази млада жена е известна с шлифован вкус и неудържима фантазия. Сега вече и в кухнята
Минималистични или като райски птици, етикетите на българските вина обикновено се стремят към крайности. Защото, казва водещият дизайнер Йордан Желев, там има повече свобода
Кулинарните кошмари и блянове на един национален състезател по боулинг
Един от най-добрите суши-майстори у нас за живите змиорки, японските мотори, сакето с вкус на риба фугу и кулинарните му увлечения, обединяващи всичко
От "Винария 2011" Бойка Стоева от "Винпром Русе" си тръгна с наградата "Енолог на годината" за най-обективни оценки
Една жена, за която зеленчуците са персонажи, а храната е лесен вход към света, незабавно успокоение, дреха на енергията на човека, който я приготвя
Ако не можех да пия вино, животът ми би бил истинско бедствие, казва един от собствениците на новозеландската Babich. Все едно да произвеждаш Ferrari и никога да не можеш да подкараш едно от тях
Теодор Попов, регионален директор за Източна Европа и Скандинавия на американския винен гигант Gallo, се колебае дали е по-добре да бъде описан като "гастроном с космополитни наклонности", или като "космополит, завладян от гастрономически слабости". Хубавото вино за него е синоним за кариера, но пък и кариерата – на хубаво вино, а добрата храна идва като допълнение, за да даде познатата класика: професионален бонвиван екстра качество
Коста Канариев, бивш мореплавател и един от малкото българи пренасяли Олимпийския огън, - днес завладява територии за българското вино. Управлява търговията на две големи български изби и има много аргументи защо не е толкова лошо да си "голям" във времето на "малките"
Безплатен обяд не само има, но и той може да бъде много приятен, сочи опитът на един французин – изпълнителния директор ра Accor Services в България
Един уважаващ себе си дъблинчанин, посланикът на Ирландия празнува Блумсдей, в която и точка на света да го завари 16 юни. От няколко години това става в България
"Вечерята е малка пиеса. Стаята, покривката, приборите са част от декора. Главните действащи лица са хората около масата и храната."
Човек никога не знае кога ще свърши вечерята, казва бившият министър на образованието, в момента обитател на адвокатска кантора в духа на Моби Дик.