Бизнес: Капитал • Кариери • Бизнес • Регал • Одит
IT: Digitalk
На английски: Kapital Insights
България в очите и устите на осем свои хора, родени другаде
Писателят, обичащ краткостта в изказа и разказа, описва страната си Израел като питка, отношението си към храната - като снизходително, а любимите ястия - като истории
Продуцирала "Минаваш през мен" на "Каризма" и превърнала сънищата на много хора в реалност, тази млада жена е известна с шлифован вкус и неудържима фантазия. Сега вече и в кухнята
Минималистични или като райски птици, етикетите на българските вина обикновено се стремят към крайности. Защото, казва водещият дизайнер Йордан Желев, там има повече свобода
Кулинарните кошмари и блянове на един национален състезател по боулинг
Един от най-добрите суши-майстори у нас за живите змиорки, японските мотори, сакето с вкус на риба фугу и кулинарните му увлечения, обединяващи всичко
От "Винария 2011" Бойка Стоева от "Винпром Русе" си тръгна с наградата "Енолог на годината" за най-обективни оценки
Една жена, за която зеленчуците са персонажи, а храната е лесен вход към света, незабавно успокоение, дреха на енергията на човека, който я приготвя
Ако не можех да пия вино, животът ми би бил истинско бедствие, казва един от собствениците на новозеландската Babich. Все едно да произвеждаш Ferrari и никога да не можеш да подкараш едно от тях
Теодор Попов, регионален директор за Източна Европа и Скандинавия на американския винен гигант Gallo, се колебае дали е по-добре да бъде описан като "гастроном с космополитни наклонности", или като "космополит, завладян от гастрономически слабости". Хубавото вино за него е синоним за кариера, но пък и кариерата – на хубаво вино, а добрата храна идва като допълнение, за да даде познатата класика: професионален бонвиван екстра качество
Коста Канариев, бивш мореплавател и един от малкото българи пренасяли Олимпийския огън, - днес завладява територии за българското вино. Управлява търговията на две големи български изби и има много аргументи защо не е толкова лошо да си "голям" във времето на "малките"
Безплатен обяд не само има, но и той може да бъде много приятен, сочи опитът на един французин – изпълнителния директор ра Accor Services в България
Един уважаващ себе си дъблинчанин, посланикът на Ирландия празнува Блумсдей, в която и точка на света да го завари 16 юни. От няколко години това става в България
"Вечерята е малка пиеса. Стаята, покривката, приборите са част от декора. Главните действащи лица са хората около масата и храната."
Човек никога не знае кога ще свърши вечерята, казва бившият министър на образованието, в момента обитател на адвокатска кантора в духа на Моби Дик.
Животът на един мъж от Шираз, поделен между черно-бялата фотография и ярките аромати на персийската кухня
Храната и джазът си приличат. И двете могат да бъдат трудно смилаеми, но влезеш ли в техните вселени, няма връщане назад, казва водещата на "Следобедни импровизации" по Джаз FM
Пораснало дете на някогашни хипита, канадската журналистка донесе в България здравословното хранене и своя дял от концепцията на софийския ресторант CRU
Мачът между Стария и Новия винени светове е с постоянно удължаване на времето и биене на дузпи, казва сомелиер N1 на Великобритания
Един така дискретен французин, който с лекота изтрива границите и придава ново измерение на традициите на добрата френска кухня, като ги яправи еднакво достъпни за арабски шейхове и за провинциални домакини. Всъщност какво означава "традициите на добрата френска кухня"? Дори за това кога се сервира салатата има повече от едно мнение, обяснява той.