С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация
Галерия

Цяла вечер яли, пили и се веселили - Менюто

Бакхус
10 Април 2016, 16:25
Share Tweet Pin it Share
    ТРЕТО ПРЕДЯСТИЕКрушови текстуриВариации на сирене Манчего с крушови текстури, зелени салатки и винегрет с масло от розмаринСервирано с Vina Laroche - El Chaparro Pinot Noir 2013, ChileОписание:Сиренето се превръща в пяна с помощта на една сравнително нова техника - поставяне в сифон. Следващото му състояние е паста, а накрая - чипс, който изглежда като дантела. Крушата се желира чрез сферификация. Така в чинията се появяват малки топчици с текстура, подобна на желе, но с течен център с много ароматен сок.Другото състояние, в което преминава крушата е от фин гел в малки ароматни спагети.За да се свържат ароматите на сиренето и крушите в пълна хармония, приготвя се инфузия от розмарин – зехтин с аромат на розмарин, подсилен от още местни подправки.Шеф-готвач Анри Донно (главен шеф-инструктор в HRC Culinary Academy)
4/7 снимки в галерията ТРЕТО ПРЕДЯСТИЕ

Крушови текстури
Вариации на сирене Манчего с крушови текстури, зелени салатки и винегрет с масло от розмарин

Сервирано с Vina Laroche - El Chaparro Pinot Noir 2013, Chile

Описание:
Сиренето се превръща в пяна с помощта на една сравнително нова техника - поставяне в сифон. Следващото му състояние е паста, а накрая - чипс, който изглежда като дантела. Крушата се желира чрез сферификация. Така в чинията се появяват малки топчици с текстура, подобна на желе, но с течен център с много ароматен сок.

Другото състояние, в което преминава крушата е от фин гел в малки ароматни спагети.

За да се свържат ароматите на сиренето и крушите в пълна хармония, приготвя се инфузия от розмарин – зехтин с аромат на розмарин, подсилен от още местни подправки.

Шеф-готвач Анри Донно (главен шеф-инструктор в HRC Culinary Academy)

Реклама »

Ключови думи:  вечеря, консоме