Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
Регистрация
Галерия

Ядеш пеш: Женски пазар

Автор: Ивайло Спасов, Фотограф: Илиян Ружин
20 Август 2017, 19:35
Share Tweet Pin it Share
    Еге, коeто стана Авразия, ул Цар Симеон 108Когато преди време стана ясно, че легендарното Ege Türk Lokantası става Авразия, много хора пуснаха сълза. Колкото и да беше тъжно цялото нещо обаче, се оказа, че новите хора не само че запазиха най-забележителните неща от старото меню, като телешката глава, кюфтетата в керемида, адана кебапа и лахмаджуна, но и подобриха други, като дюнера, например, който в момента е категорично най-добрият в София. Говорим за турски дюнер, не арабски. И моля, като си го поръчвате на сандвич или порция, казвайте да е без картофи. Цените са по-тънки отколкто в излишно излъсканите турски ресторанти. Иначе, всеки ден има готвени неща, има и десерти, а чаят накрая е комплимент – само трябва да си го поискате.
5/18 снимки в галерията Еге, коeто стана Авразия, ул Цар Симеон 108

Когато преди време стана ясно, че легендарното Ege Türk Lokantası става Авразия, много хора пуснаха сълза. Колкото и да беше тъжно цялото нещо обаче, се оказа, че новите хора не само че запазиха най-забележителните неща от старото меню, като телешката глава, кюфтетата в керемида, адана кебапа и лахмаджуна, но и подобриха други, като дюнера, например, който в момента е категорично най-добрият в София. Говорим за турски дюнер, не арабски. И моля, като си го поръчвате на сандвич или порция, казвайте да е без картофи. Цените са по-тънки отколкто в излишно излъсканите турски ресторанти. Иначе, всеки ден има готвени неща, има и десерти, а чаят накрая е комплимент – само трябва да си го поискате.

Реклама »

Ключови думи:  места за ядене
5 Коментара
 • Profile preview
  victortrt
  17, 50, 12 Септември 2017, 17:50

  Абе то ако става на въпрос и в Сердика /ресторанта на клуба на юристите, вход откъм Вашингтон/ има доста хубава българска традиционна градска кухня, но явно темата е за мулти - култито, където този китайски магазин не е съвсем на място, но ...
  Да не говорим, че малко по встрани от района са доста класните Феличита на /че "бай" не е удачно/ Лео и Руини

  ! Оценка
      +1
 • Profile preview
  historama
  14, 56, 28 Август 2017, 14:56

  Един път ме заведоха в някакъв индийски ресторант, с промоции от "грабо". 3-те ястия се оказаха в една чиния, отделно бяхме единствените клиенти. показаха ни на снимка основателя на ресторанта, някакъв индиец, починал скоропостижно. Не беше лошо, но бързо разбрахме защо сме единствените посетители.
  Нищо лошо, че гореспоменатите мигранти работят, но оттам хората на ХЕИ и НАП минават ли?

  ! Оценка
  -1
 • Profile preview
  elling
  12, 04, 28 Август 2017, 12:04

  Значи пишеш за места, където може да се нахрани човек, стигаш до китайското Лиу, а не може да споменеш за Адамс-а срещу него? Или трябва да се прави реклама на всичката арабска сган и мизерия, а? Гнусно, момче, гнусно...

  ! Оценка
  -4    +2
 • Profile preview
  abdelhaqq
  16, 05, 24 Август 2017, 16:05

  на това му се вика да откриеш места буквално под носа ти, дето всички вече знаят :)

  בני אתה אני היום ילדתיך

  ! Оценка
  -1    +1
 • Profile preview
  Tрилионер
  13, 13, 23 Август 2017, 13:13

  Депортирай!

  ! Оценка
  -6    +4