С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация
Галерия

Ресторант на годината 2017: Менюто

Снимки: Драгомир Ушев
04 Април 2018, 17:41
Share Tweet Pin it Share
    Десерт"Наполеон" от черен шоколад, матча чай, джинджифил, юзу цитрусПавел Павлов, шеф-сладкар, Норвегия:"Обичам да се вдъхновявам от класически десерти и да ги презентирам пречупени през моя поглед и днешните тенденции в кулинарния свят.Затова избрах "Милфьой"(на френски: Mille-feuille), в България и други страни е по-познат като "Наполеон" - многопластов десерт.В далечната 1651 година този десерт е създаден от французина Пиер Де Ла Варен.Днес ви представям една по-различна презентация с вкусове от Азия и един продукт любим на всички нас - шоколадът.Хрупкавата част от "Наполеонът" е направена от черен шоколад и хрупкави палачинки, която гарнираме с тънки листа черен шоколад и кремю от матча, джинджифил и свежеста на юзу. Поднесено с топка от бадемово парфе потопено в карамелизиран бял шоколад с карамелизирани бадеми."
10/12 снимки в галерията Десерт

"Наполеон" от черен шоколад, матча чай, джинджифил, юзу цитрус

Павел Павлов, шеф-сладкар, Норвегия:

"Обичам да се вдъхновявам от класически десерти и да ги презентирам пречупени през моя поглед и днешните тенденции в кулинарния свят.

Затова избрах "Милфьой"(на френски: Mille-feuille), в България и други страни е по-познат като "Наполеон" - многопластов десерт.

В далечната 1651 година този десерт е създаден от французина Пиер Де Ла Варен.
Днес ви представям една по-различна презентация с вкусове от Азия и един продукт любим на всички нас - шоколадът.

Хрупкавата част от "Наполеонът" е направена от черен шоколад и хрупкави палачинки, която гарнираме с тънки листа черен шоколад и кремю от матча, джинджифил и свежеста на юзу. Поднесено с топка от бадемово парфе потопено в карамелизиран бял шоколад с карамелизирани бадеми."

Реклама »

Реклама »