5/12 снимки в галерията
Студено предястиеДехидратирано цвекло, сланина от Източно-балканска свиня, кисело зеле, манатарки
Валентин Иванов, Ресторант "Космос":"Цвеклото е сувидрано за един час, след това опушено на 100 градуса и дехидратирано, накрая глазирано с редукция от сок от цвекло с бор и анасон.Сланината е варена в сок от кисело зеле и след това овкусена с подправки и замразена. Киселото зеле е нарязано на тънко, изцедено от сока, изпържено и леко дехидратирано. Манатарките са изсушени и направени на прах.
С това ястие искам да покажа времето и мястото: къде се намираме и кое време на годината е. С локални продукти да поднеса ястие, което да припомни характерното за българите гостоприемство.
Лично бях вдъхновен от посещението ми в една къща за гости в село Горно Драглище, в полите на Рила планина, където посрещането, храната и цялото преживяване в една семпла и откровена обстановка те карат да се почувстваш все едно си се прибрал вкъщи."
22, 16, 06 Април 2018, 22:16
Хляб с активен въглен - с антидота си идва.
+4