С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация
Галерия

Ресторант на годината 2017: Менюто

Снимки: Драгомир Ушев
04 Април 2018, 17:41
Share Tweet Pin it Share
    Студено предястиеДехидратирано цвекло, сланина от Източно-балканска свиня, кисело зеле, манатаркиВалентин Иванов, Ресторант "Космос":"Цвеклото е сувидрано за един час, след това опушено на 100 градуса и дехидратирано, накрая глазирано с редукция от сок от цвекло с бор и анасон.Сланината е варена в сок от кисело зеле и след това овкусена с подправки и замразена. Киселото зеле е нарязано на тънко, изцедено от сока, изпържено и леко дехидратирано. Манатарките са изсушени и направени на прах.С това ястие искам да покажа времето и мястото: къде се намираме и кое време на годината е. С локални продукти да поднеса ястие, което да припомни характерното за българите гостоприемство.Лично бях вдъхновен от посещението ми в една къща за гости в село Горно Драглище, в полите на Рила планина, където посрещането, храната и цялото преживяване в една семпла и откровена обстановка те карат да се почувстваш все едно си се прибрал вкъщи."
5/12 снимки в галерията Студено предястие

Дехидратирано цвекло, сланина от Източно-балканска свиня, кисело зеле, манатарки

Валентин Иванов, Ресторант "Космос":

"Цвеклото е сувидрано за един час, след това опушено на 100 градуса и дехидратирано, накрая глазирано с редукция от сок от цвекло с бор и анасон.Сланината е варена в сок от кисело зеле и след това овкусена с подправки и замразена. Киселото зеле е нарязано на тънко, изцедено от сока, изпържено и леко дехидратирано. Манатарките са изсушени и направени на прах.

С това ястие искам да покажа времето и мястото: къде се намираме и кое време на годината е. С локални продукти да поднеса ястие, което да припомни характерното за българите гостоприемство.

Лично бях вдъхновен от посещението ми в една къща за гости в село Горно Драглище, в полите на Рила планина, където посрещането, храната и цялото преживяване в една семпла и откровена обстановка те карат да се почувстваш все едно си се прибрал вкъщи."

Реклама »

Реклама »