С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация
Галерия

Ресторант на годината 2017: Менюто

Снимки: Драгомир Ушев
04 Април 2018, 17:41
Share Tweet Pin it Share
    Първо основно ястиеПечен гълъб, карфиол, годжи бери, кедрови ядки и спанакВеселин Калев, ресторант "Samokovi," хотел "Рила", Боровец:"Гълъб с трилогия от карфиол, кедрови ядки, годжи бери и спанак. От бутчетата на гълъба оформям черешки и ги готвя в су-вид. Филето вакуумирам в соса (приготвен от костите на гълъба) и го готвя също на су-вид. Пукам амарант и вече сготвените бутчета ги потапям в соса и после в амарант. От карфиола приготвям чипс, крутони и крем. Кедровите ядки се изпържват в масло. Годжи бери се накисва в "Порто".Идеята за това ястие се роди още миналата година по време на една разходка в планината след като падна първият сняг. Все пак съм високо в планинатакремът от карфиол символизира снежната покривка, а чипсът са заснежените гори. Гълъбът е символа на свободата, която планината ни дава."
7/12 снимки в галерията Първо основно ястие

Печен гълъб, карфиол, годжи бери, кедрови ядки и спанак

Веселин Калев, ресторант "Samokovi," хотел "Рила", Боровец:

"Гълъб с трилогия от карфиол, кедрови ядки, годжи бери и спанак. От бутчетата на гълъба оформям черешки и ги готвя в су-вид. Филето вакуумирам в соса (приготвен от костите на гълъба) и го готвя също на су-вид. Пукам амарант и вече сготвените бутчета ги потапям в соса и после в амарант. От карфиола приготвям чипс, крутони и крем. Кедровите ядки се изпържват в масло. Годжи бери се накисва в "Порто".

Идеята за това ястие се роди още миналата година по време на една разходка в планината след като падна първият сняг. Все пак съм високо в планинатакремът от карфиол символизира снежната покривка, а чипсът са заснежените гори. Гълъбът е символа на свободата, която планината ни дава."

Реклама »

Реклама »