7/12 снимки в галерията
Първо основно ястиеПечен гълъб, карфиол, годжи бери, кедрови ядки и спанак
Веселин Калев, ресторант "Samokovi," хотел "Рила", Боровец:"Гълъб с трилогия от карфиол, кедрови ядки, годжи бери и спанак. От бутчетата на гълъба оформям черешки и ги готвя в су-вид. Филето вакуумирам в соса (приготвен от костите на гълъба) и го готвя също на су-вид. Пукам амарант и вече сготвените бутчета ги потапям в соса и после в амарант. От карфиола приготвям чипс, крутони и крем. Кедровите ядки се изпържват в масло. Годжи бери се накисва в "Порто".
Идеята за това ястие се роди още миналата година по време на една разходка в планината след като падна първият сняг. Все пак съм високо в планинатакремът от карфиол символизира снежната покривка, а чипсът са заснежените гори. Гълъбът е символа на свободата, която планината ни дава."
22, 16, 06 Април 2018, 22:16
Хляб с активен въглен - с антидота си идва.
+4