С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Списание

  • Кампания: Българските национални продукти

    Бакхус
    снимки: Драгомир Ушев 01 Декември 2008, 16:53

    Досега в "Кампания": "Допитване събра през 2007 г. 33 номинации за национален символ. Сред тях девет бяха на храна: баница; боб чорба; бяло саламурено сирене; кисело мляко; кюфте, кебапче; луканка; лютеница; питка с шарена сол; шопска салата. Тези изделия като че са обединени от трудността човек да ги открие с добро качество."

    Share Tweet Pin it Share
  • Сладко вино в мъглите на Токай

    Веселина Маринова
    01 Декември 2008, 16:24

    С Луи XIV, Волтер и Барон Мюнхаузен сред почитателите си токайското вино се пие най-добре в малка чаша между две действия на операта

    Share Tweet Pin it Share
  • Паисий, пищовите, джолана

    Албена Шкодрова
    снимки: - 01 Декември 2008, 15:23

    Под ски-пистите на Пирин Банско бавно се разраства в голям курортен град. Най-добрият начин да преглътнеш този преход е да го прекараш из добрите стари механи

    Share Tweet Pin it Share
  • 4 "Мишлен" ресторанта на 4 часа от София

    Албена Шкодрова
    снимки: - 01 Декември 2008, 13:09

    Да хванеш самолета, за да се нахраниш на някое ултраспециално място, не е нещо, което повечето от нас правят. Няма спор, че това е скъпо удоволствие и няма как да се превърне в ежедневие. Но може би точно това му е хубавото.

    Share Tweet Pin it Share
  • Вина към риби за Никулден

    Снежана Живкова
    снимки: - 01 Декември 2008, 12:29

    Докато холандският свети Никола пълни чорапчета с канелени курабии, българският е с шаран в джоба

    Share Tweet Pin it Share
  • Дегустаторът в мен. Стъпка 3: Организирайте си дегустация

    Юлия Костадинова
    снимки: - 01 Декември 2008, 10:46

    Досега в "Дегустаторът в мен": "Всеки може да тренира сетивата си. Ако започнете да обръщате внимание на ароматите в природата, или на храната, и постепенно си поставите за цел да ги отривате в парфюм или вино, вие вече сте на половината път до крайната цел - дегустатор."

    Share Tweet Pin it Share
  • Народ, скрепен с национална кухня

    Марина Караконова
    27 Ноември 2008, 15:04

    Първият контакт със Сингапур идва още в самолета. Листовете, връчвани от стюардесите малко преди кацането, гласят кратко и ясно: "Предупреждаваме ви, че е забранен вносът на оръжие, запалки, оформени като оръжие, и дъвки. Вносът на наркотик се наказва със смърт."

    Share Tweet Pin it Share
  • Испания пие кава

    Емил Коралов
    26 Ноември 2008, 15:45

    "Пия шампанско само когато съм щастлива и когато съм тъжна. Понякога пия и когато съм сама. Когато имам компания - задължително. Отпивам си, ако не съм гладна, и пия доста, когато съм гладна. Иначе нито глътка - освен ако не съм жадна." Така отговаря Лили Боленже на въпрос на журналист кога пие шампанско. Годината е 1961, а мадам Боленже ръководи една от най-прочутите шампански къщи, Bollinger.

    Share Tweet Pin it Share
  • "Старбъкс" отвори първото си кафене в България

    "Бакхус"
    снимки: в. "Дневник" 26 Ноември 2008, 15:24

    След като преди месец обяви, че ще закрие около 700 от заведенията си – 600 в САЩ и 100 в Австралия, днес международната верига за кафе "Старбъкс" откри своето първо кафене в София – на ъгъла на столичния булевард "Васил Левски" и ул. "Гурко".

    Share Tweet Pin it Share
  • Absolut пусна празнична водка - Absolut Masquerade

    "Бакхус"
    снимки: " 26 Ноември 2008, 14:44

    Класическата водка, известна с изключителната креативност на своите реклами, излиза на пазара в нова празнична опаковка - четвъртата идея от серията Second skin (втора кожа).

    Share Tweet Pin it Share
  • Мишел Ролан - алхимик в търсене на най-доброто вино

    Любомир Бояджиев
    снимки: Юлия Костадинова 25 Ноември 2008, 16:56

    Най-известният "летящ уайнмейкър", най-прочутият винен консултант, неуморен винар, човекът, създал най-много вина, оценени със 100 точки - това са епитетите, които човек най-често може да чуе, като стане дума за французина Мишел Ролан.

    Share Tweet Pin it Share
  • Вина към сладкиши: десертни, пенливи и неочаквани

    Ефросия Благоева
    снимки: Бакхус 17 Ноември 2008, 15:02

    Tърсенето на курабийки, шоколад и сладкиши рязко нараства, а това автоматично отваря нуждата от нови идеи за вина.

    Share Tweet Pin it Share
  • Дегустаторът в мен. Стъпка 2: Откъде да започнете?

    Юлия Костадинова
    11 Ноември 2008, 12:27

    Първите стъпки в дегустацията винаги са една особена смесица от ентусиазъм, възторг и известно разочарование.

    Share Tweet Pin it Share
  • Димчо Райнов от долината на конете

    Юлия Костадинова
    снимки: Драгомир Матеев 11 Ноември 2008, 11:58

    Варовикови скали, слънчеви пасища и населени със сънени патици села ограждат лозята на винарска къща "Райнов и синове", най-новата малка изба край Дунава.

    Share Tweet Pin it Share
  • О! Амстердам

    Албена Шкодрова
    07 Ноември 2008, 18:32

    Защо Амстердам? Защото ноември е най-доброто време да видите пастелното, меланхолично лице на града такъв, какъвто са го рисували старите холандски майстори, и самолетните билети започват от 221 евро.

    Share Tweet Pin it Share
  • О! Велинград

    Любомир Бояджиев
    07 Ноември 2008, 18:17

    Защо Велинград? Защото от едно от най-приятните неща през мъгливите ноемврийски уикенди е отпускащото въздействие на минералната вода след зареждаща с енергия разходка из родопските гори.

    Share Tweet Pin it Share
  • Турските ресторанти на София

    Албена Шкодрова
    снимки: Николай Камбуров 07 Ноември 2008, 17:32

    Турските ресторанти често се оказват едно от онези места, в които човек съжалява, че няма няколко стомаха. Фино настроена смесица от арабско, персийско, тюркско, арменско и още сигурно дузина други влияния, турско-анадолската кухня съдържа толкова доведени до съвършенство рецепти, колкото готвачи някога са живели - придворни, домашни или каквито и да било други.

    Share Tweet Pin it Share
  • С корени във вулкана на Санторини

    Емил Коралов
    04 Ноември 2008, 17:45

    Зад познатото си бяло-синьо лице един от най-рекламните и най-рекламираните острови в света крие непознат и интригуващ винен маршрут.

    Share Tweet Pin it Share
  • Париж на един български бохем

    Албена Шкодрова
    04 Ноември 2008, 16:23

    Бонвиван, авангардист и любител-кларнетист, Дойчин Русев е известен колкото с изложбите си от Ню Йорк до Ниш, толкова и с характерния си силует, открояващ се сред веселящата се тълпа от "Куфара" до "Хамбара" в София.

    Share Tweet Pin it Share
  • Благоевград гурме

    Магдалена Ран
    снимки: Драгомир Ушев 04 Ноември 2008, 15:29

    Магдалена Ран изследва как вечната пролет и космополитна общност от 7500 студенти са повлияли на кулинарния пейзаж в южния български град.

    Share Tweet Pin it Share

Реклама »