Бизнес: Капитал • Кариери • Бизнес • Регал • Одит
IT: Digitalk
На английски: Kapital Insights
Нарастващата популярност към бадемовата смес се превърна в трайна тенденция през последния месец.
Мнозина имат поне един ден в годината, в който им се иска да са Феран Адриа или макар за малко да заемат дясната му ръка, за да се завъртят виртуозно в кухнята и да приготвят най-магическия десерт, изработван някога в домашни условия.
С излизането си, авторитетният кулинарен пътеводител "Мишлен" 2008 предизвика тъга в Париж и триумф в Марсилия.
Истанбул през декември (2008) е като София през май (2008). Градът трепти от светлина, като че целият наситен с бликовете на вълните, разплисквани от преминаващите през пролива кораби. Температурата е 17 по Целзий, а топлият въздух, както всеки знае от дете, е отличен проводник на миризми.В случая с Истанбул – преди всичко на море и на храна.
Да наречеш историческо събитие нещо, което се е случило миналата вечер, е рисковано. В този случай, обаче, няма колебание – на 21 ноември историята направи крачка. 50 отлични български вина, заедно с повечето от техните производители се оказаха в една зала в София, в очакване да чуят кое е най-доброто от най-доброто.
Неизбежно ще умрете, при това по-скоро рано (от ваша гледна точка), отколкото късно. Затова, постарайте се да преживеете своето парти на века. Ето шест примера на някои, които вече са го направили, и са останали в историята - за добро или лошо
Досега в "Кампания": "Допитване събра през 2007 г. 33 номинации за национален символ. Сред тях девет бяха на храна: баница; боб чорба; бяло саламурено сирене; кисело мляко; кюфте, кебапче; луканка; лютеница; питка с шарена сол; шопска салата. Тези изделия като че са обединени от трудността човек да ги открие с добро качество."
С Луи XIV, Волтер и Барон Мюнхаузен сред почитателите си токайското вино се пие най-добре в малка чаша между две действия на операта
Под ски-пистите на Пирин Банско бавно се разраства в голям курортен град. Най-добрият начин да преглътнеш този преход е да го прекараш из добрите стари механи
Да хванеш самолета, за да се нахраниш на някое ултраспециално място, не е нещо, което повечето от нас правят. Няма спор, че това е скъпо удоволствие и няма как да се превърне в ежедневие. Но може би точно това му е хубавото.
Докато холандският свети Никола пълни чорапчета с канелени курабии, българският е с шаран в джоба
Досега в "Дегустаторът в мен": "Всеки може да тренира сетивата си. Ако започнете да обръщате внимание на ароматите в природата, или на храната, и постепенно си поставите за цел да ги отривате в парфюм или вино, вие вече сте на половината път до крайната цел - дегустатор."
Първият контакт със Сингапур идва още в самолета. Листовете, връчвани от стюардесите малко преди кацането, гласят кратко и ясно: "Предупреждаваме ви, че е забранен вносът на оръжие, запалки, оформени като оръжие, и дъвки. Вносът на наркотик се наказва със смърт."
"Пия шампанско само когато съм щастлива и когато съм тъжна. Понякога пия и когато съм сама. Когато имам компания - задължително. Отпивам си, ако не съм гладна, и пия доста, когато съм гладна. Иначе нито глътка - освен ако не съм жадна." Така отговаря Лили Боленже на въпрос на журналист кога пие шампанско. Годината е 1961, а мадам Боленже ръководи една от най-прочутите шампански къщи, Bollinger.
След като преди месец обяви, че ще закрие около 700 от заведенията си – 600 в САЩ и 100 в Австралия, днес международната верига за кафе "Старбъкс" откри своето първо кафене в София – на ъгъла на столичния булевард "Васил Левски" и ул. "Гурко".
Класическата водка, известна с изключителната креативност на своите реклами, излиза на пазара в нова празнична опаковка - четвъртата идея от серията Second skin (втора кожа).
Най-известният "летящ уайнмейкър", най-прочутият винен консултант, неуморен винар, човекът, създал най-много вина, оценени със 100 точки - това са епитетите, които човек най-често може да чуе, като стане дума за французина Мишел Ролан.
Tърсенето на курабийки, шоколад и сладкиши рязко нараства, а това автоматично отваря нуждата от нови идеи за вина.
Първите стъпки в дегустацията винаги са една особена смесица от ентусиазъм, възторг и известно разочарование.