С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Списание

  • Завръща се интересът към марципана

    Бакхус
    снимки: Bacchus 23 Декември 2008, 18:24

    Нарастващата популярност към бадемовата смес се превърна в трайна тенденция през последния месец.

    Share Tweet Pin it Share
  • Nouvelle cuisine сладкиши за Nouvelle година

    Веселина Маринова и Албена Шкодрова
    снимки: Драгомир Матеев 04 Декември 2008, 11:17

    Мнозина имат поне един ден в годината, в който им се иска да са Феран Адриа или макар за малко да заемат дясната му ръка, за да се завъртят виртуозно в кухнята и да приготвят най-магическия десерт, изработван някога в домашни условия.

    Share Tweet Pin it Share
  • Българските Топ 10 за 2008

    Бакхус
    снимки: - 04 Декември 2008, 10:35

    Share Tweet Pin it Share
  • Жерал Паседа, Le Petit Nice: "Морето е моята градина"

    Любомир Бояджиев
    снимки: - 03 Декември 2008, 15:03

    С излизането си, авторитетният кулинарен пътеводител "Мишлен" 2008 предизвика тъга в Париж и триумф в Марсилия.

    Share Tweet Pin it Share
  • 360 градуса Истанбул. Градът

    Албена Шкодрова
    02 Декември 2008, 19:01

    Истанбул през декември (2008) е като София през май (2008). Градът трепти от светлина, като че целият наситен с бликовете на вълните, разплисквани от преминаващите през пролива кораби. Температурата е 17 по Целзий, а топлият въздух, както всеки знае от дете, е отличен проводник на миризми.В случая с Истанбул – преди всичко на море и на храна.

    Share Tweet Pin it Share
  • Българско вино на годината 2008

    Албена Шкодрова
    снимки: - 02 Декември 2008, 18:02

    Да наречеш историческо събитие нещо, което се е случило миналата вечер, е рисковано. В този случай, обаче, няма колебание – на 21 ноември историята направи крачка. 50 отлични български вина, заедно с повечето от техните производители се оказаха в една зала в София, в очакване да чуят кое е най-доброто от най-доброто.

    Share Tweet Pin it Share
  • Празнувайте, празнувайте, празнувайте!

    Марина Караконова
    снимки: - 02 Декември 2008, 10:45

    Неизбежно ще умрете, при това по-скоро рано (от ваша гледна точка), отколкото късно. Затова, постарайте се да преживеете своето парти на века. Ето шест примера на някои, които вече са го направили, и са останали в историята - за добро или лошо

    Share Tweet Pin it Share
  • Кампания: Българските национални продукти

    Бакхус
    снимки: Драгомир Ушев 01 Декември 2008, 16:53

    Досега в "Кампания": "Допитване събра през 2007 г. 33 номинации за национален символ. Сред тях девет бяха на храна: баница; боб чорба; бяло саламурено сирене; кисело мляко; кюфте, кебапче; луканка; лютеница; питка с шарена сол; шопска салата. Тези изделия като че са обединени от трудността човек да ги открие с добро качество."

    Share Tweet Pin it Share
  • Сладко вино в мъглите на Токай

    Веселина Маринова
    01 Декември 2008, 16:24

    С Луи XIV, Волтер и Барон Мюнхаузен сред почитателите си токайското вино се пие най-добре в малка чаша между две действия на операта

    Share Tweet Pin it Share
  • Паисий, пищовите, джолана

    Албена Шкодрова
    снимки: - 01 Декември 2008, 15:23

    Под ски-пистите на Пирин Банско бавно се разраства в голям курортен град. Най-добрият начин да преглътнеш този преход е да го прекараш из добрите стари механи

    Share Tweet Pin it Share
  • 4 "Мишлен" ресторанта на 4 часа от София

    Албена Шкодрова
    снимки: - 01 Декември 2008, 13:09

    Да хванеш самолета, за да се нахраниш на някое ултраспециално място, не е нещо, което повечето от нас правят. Няма спор, че това е скъпо удоволствие и няма как да се превърне в ежедневие. Но може би точно това му е хубавото.

    Share Tweet Pin it Share
  • Вина към риби за Никулден

    Снежана Живкова
    снимки: - 01 Декември 2008, 12:29

    Докато холандският свети Никола пълни чорапчета с канелени курабии, българският е с шаран в джоба

    Share Tweet Pin it Share
  • Дегустаторът в мен. Стъпка 3: Организирайте си дегустация

    Юлия Костадинова
    снимки: - 01 Декември 2008, 10:46

    Досега в "Дегустаторът в мен": "Всеки може да тренира сетивата си. Ако започнете да обръщате внимание на ароматите в природата, или на храната, и постепенно си поставите за цел да ги отривате в парфюм или вино, вие вече сте на половината път до крайната цел - дегустатор."

    Share Tweet Pin it Share
  • Народ, скрепен с национална кухня

    Марина Караконова
    27 Ноември 2008, 15:04

    Първият контакт със Сингапур идва още в самолета. Листовете, връчвани от стюардесите малко преди кацането, гласят кратко и ясно: "Предупреждаваме ви, че е забранен вносът на оръжие, запалки, оформени като оръжие, и дъвки. Вносът на наркотик се наказва със смърт."

    Share Tweet Pin it Share
  • Испания пие кава

    Емил Коралов
    26 Ноември 2008, 15:45

    "Пия шампанско само когато съм щастлива и когато съм тъжна. Понякога пия и когато съм сама. Когато имам компания - задължително. Отпивам си, ако не съм гладна, и пия доста, когато съм гладна. Иначе нито глътка - освен ако не съм жадна." Така отговаря Лили Боленже на въпрос на журналист кога пие шампанско. Годината е 1961, а мадам Боленже ръководи една от най-прочутите шампански къщи, Bollinger.

    Share Tweet Pin it Share
  • "Старбъкс" отвори първото си кафене в България

    "Бакхус"
    снимки: в. "Дневник" 26 Ноември 2008, 15:24

    След като преди месец обяви, че ще закрие около 700 от заведенията си – 600 в САЩ и 100 в Австралия, днес международната верига за кафе "Старбъкс" откри своето първо кафене в София – на ъгъла на столичния булевард "Васил Левски" и ул. "Гурко".

    Share Tweet Pin it Share
  • Absolut пусна празнична водка - Absolut Masquerade

    "Бакхус"
    снимки: " 26 Ноември 2008, 14:44

    Класическата водка, известна с изключителната креативност на своите реклами, излиза на пазара в нова празнична опаковка - четвъртата идея от серията Second skin (втора кожа).

    Share Tweet Pin it Share
  • Мишел Ролан - алхимик в търсене на най-доброто вино

    Любомир Бояджиев
    снимки: Юлия Костадинова 25 Ноември 2008, 16:56

    Най-известният "летящ уайнмейкър", най-прочутият винен консултант, неуморен винар, човекът, създал най-много вина, оценени със 100 точки - това са епитетите, които човек най-често може да чуе, като стане дума за французина Мишел Ролан.

    Share Tweet Pin it Share
  • Вина към сладкиши: десертни, пенливи и неочаквани

    Ефросия Благоева
    снимки: Бакхус 17 Ноември 2008, 15:02

    Tърсенето на курабийки, шоколад и сладкиши рязко нараства, а това автоматично отваря нуждата от нови идеи за вина.

    Share Tweet Pin it Share
  • Дегустаторът в мен. Стъпка 2: Откъде да започнете?

    Юлия Костадинова
    11 Ноември 2008, 12:27

    Първите стъпки в дегустацията винаги са една особена смесица от ентусиазъм, възторг и известно разочарование.

    Share Tweet Pin it Share

Реклама »