Бизнес: Капитал • Кариери • Бизнес • Регал • Одит
IT: Digitalk
На английски: Kapital Insights
Досега в "Кампания": "Допитване събра през 2007 г. 33 номинации за национален символ. Сред тях девет бяха на храна: баница; боб чорба; бяло саламурено сирене; кисело мляко; кюфте, кебапче; луканка; лютеница; питка с шарена сол; шопска салата. Тези изделия като че са обединени от трудността човек да ги открие с добро качество."
С Луи XIV, Волтер и Барон Мюнхаузен сред почитателите си токайското вино се пие най-добре в малка чаша между две действия на операта
Под ски-пистите на Пирин Банско бавно се разраства в голям курортен град. Най-добрият начин да преглътнеш този преход е да го прекараш из добрите стари механи
Да хванеш самолета, за да се нахраниш на някое ултраспециално място, не е нещо, което повечето от нас правят. Няма спор, че това е скъпо удоволствие и няма как да се превърне в ежедневие. Но може би точно това му е хубавото.
Докато холандският свети Никола пълни чорапчета с канелени курабии, българският е с шаран в джоба
Досега в "Дегустаторът в мен": "Всеки може да тренира сетивата си. Ако започнете да обръщате внимание на ароматите в природата, или на храната, и постепенно си поставите за цел да ги отривате в парфюм или вино, вие вече сте на половината път до крайната цел - дегустатор."
Първият контакт със Сингапур идва още в самолета. Листовете, връчвани от стюардесите малко преди кацането, гласят кратко и ясно: "Предупреждаваме ви, че е забранен вносът на оръжие, запалки, оформени като оръжие, и дъвки. Вносът на наркотик се наказва със смърт."
"Пия шампанско само когато съм щастлива и когато съм тъжна. Понякога пия и когато съм сама. Когато имам компания - задължително. Отпивам си, ако не съм гладна, и пия доста, когато съм гладна. Иначе нито глътка - освен ако не съм жадна." Така отговаря Лили Боленже на въпрос на журналист кога пие шампанско. Годината е 1961, а мадам Боленже ръководи една от най-прочутите шампански къщи, Bollinger.
След като преди месец обяви, че ще закрие около 700 от заведенията си – 600 в САЩ и 100 в Австралия, днес международната верига за кафе "Старбъкс" откри своето първо кафене в София – на ъгъла на столичния булевард "Васил Левски" и ул. "Гурко".
Класическата водка, известна с изключителната креативност на своите реклами, излиза на пазара в нова празнична опаковка - четвъртата идея от серията Second skin (втора кожа).
Най-известният "летящ уайнмейкър", най-прочутият винен консултант, неуморен винар, човекът, създал най-много вина, оценени със 100 точки - това са епитетите, които човек най-често може да чуе, като стане дума за французина Мишел Ролан.
Tърсенето на курабийки, шоколад и сладкиши рязко нараства, а това автоматично отваря нуждата от нови идеи за вина.
Първите стъпки в дегустацията винаги са една особена смесица от ентусиазъм, възторг и известно разочарование.
Варовикови скали, слънчеви пасища и населени със сънени патици села ограждат лозята на винарска къща "Райнов и синове", най-новата малка изба край Дунава.
Защо Амстердам? Защото ноември е най-доброто време да видите пастелното, меланхолично лице на града такъв, какъвто са го рисували старите холандски майстори, и самолетните билети започват от 221 евро.
Защо Велинград? Защото от едно от най-приятните неща през мъгливите ноемврийски уикенди е отпускащото въздействие на минералната вода след зареждаща с енергия разходка из родопските гори.
Турските ресторанти често се оказват едно от онези места, в които човек съжалява, че няма няколко стомаха. Фино настроена смесица от арабско, персийско, тюркско, арменско и още сигурно дузина други влияния, турско-анадолската кухня съдържа толкова доведени до съвършенство рецепти, колкото готвачи някога са живели - придворни, домашни или каквито и да било други.
Зад познатото си бяло-синьо лице един от най-рекламните и най-рекламираните острови в света крие непознат и интригуващ винен маршрут.
Бонвиван, авангардист и любител-кларнетист, Дойчин Русев е известен колкото с изложбите си от Ню Йорк до Ниш, толкова и с характерния си силует, открояващ се сред веселящата се тълпа от "Куфара" до "Хамбара" в София.
Магдалена Ран изследва как вечната пролет и космополитна общност от 7500 студенти са повлияли на кулинарния пейзаж в южния български град.