Бизнес: Капитал • Кариери • Бизнес • Регал • Одит
IT: Digitalk
На английски: Kapital Insights
Варовикови скали, слънчеви пасища и населени със сънени патици села ограждат лозята на винарска къща "Райнов и синове", най-новата малка изба край Дунава.
Защо Амстердам? Защото ноември е най-доброто време да видите пастелното, меланхолично лице на града такъв, какъвто са го рисували старите холандски майстори, и самолетните билети започват от 221 евро.
Защо Велинград? Защото от едно от най-приятните неща през мъгливите ноемврийски уикенди е отпускащото въздействие на минералната вода след зареждаща с енергия разходка из родопските гори.
Турските ресторанти често се оказват едно от онези места, в които човек съжалява, че няма няколко стомаха. Фино настроена смесица от арабско, персийско, тюркско, арменско и още сигурно дузина други влияния, турско-анадолската кухня съдържа толкова доведени до съвършенство рецепти, колкото готвачи някога са живели - придворни, домашни или каквито и да било други.
Зад познатото си бяло-синьо лице един от най-рекламните и най-рекламираните острови в света крие непознат и интригуващ винен маршрут.
Бонвиван, авангардист и любител-кларнетист, Дойчин Русев е известен колкото с изложбите си от Ню Йорк до Ниш, толкова и с характерния си силует, открояващ се сред веселящата се тълпа от "Куфара" до "Хамбара" в София.
Магдалена Ран изследва как вечната пролет и космополитна общност от 7500 студенти са повлияли на кулинарния пейзаж в южния български град.
Ако Ирландия е свързвана с четирсетте нюанса на зеления цвят по земите си, Турция може спокойно да потърси национална идентичност в четирсетте традиционни начина за приготвяне на патладжани. От забъркването им в мезета, салати и зеленчукови пюрета, до вариациите в пълнежите им и божественото им смесване в имамбаялдъ, той е добра метафора на турската традиционна кухня.
"Бакхус" продължава кампанията, с която се опитваме да издирим и насърчим производството на автентични български продукти, а също и да насочим общественото внимание към някои морални престъпления срещу тях.
Източната философия и комерсиалният кетъринг са понятия от две различни вселени само на пръв поглед. Докато готви ритуално в ашрама на Вринда клуб, на една малка софийска улица, Лидия Василева разбива поне няколко съвременни стереотипа.
Гроздето пое дългия си път към бутилките, тази година много по-рано от обичайното.
Средновековна кухня, еклектични площади и вездесъщи канали ви очакват през вашия дълъг уикенд край Венецианската лагуна.
Защо Мостар? Защото това е едно от най-непознатите, а красиви места на Балканите, където през октомври е още лято, по дърветата има нарове и смокини, и по терасите над тюркоазената Неретва можете да ядете изкусителни версии на общопознатите балкански специалитети. Освен това плажовете на Адриатика са само на час с автомобил на юг.
Русе напомня за една поизгубена България. Стар, спокоен и красив, той е първото българско пристанище, мястото, от където страната ни се е отворила към света.
Едно от най-известните и сложни за разбиране вина на Франция разказва истории за елфи, а не за разбойници и още не е на мода в България, установява Яна Петкова, дегустирайки портфолиото на Maison Joseph Drouhin.
Белгийска пивоварна се събра с колекция африканско и азиатско изкуство и копие на Махалото на Фуко. Всичко това - в Централния Балкан.
Храната в индийските ашрами трябва да е лека, прясна и силна. Благословена е, и не бива да се отказва.
Роден тематично - на 14 февруари, Трифон Зарезан, Цанко Станчев е сред най-известните винари на България. Докато управлява "Домейн Бойар", Винпром "Шумен" и Винарска къща "Русе", той обмисля съдбата на винения туризъм в България
Остър нож и средно изпечен къс телешко в чинията. Какво друго му трябва на човек? Да знае къде се предлагат най-добрите стекове в София
Юлия Костадинова, винен експерт на "Бакхус", обяснява как да се научите да опитвате и разпознавате вкуса на вината в 12 стъпки.