С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Списание

  • 40 нюанса на патладжана

    Марина Караконова
    снимки: Николай Камбуров 03 Ноември 2008, 11:40

    Ако Ирландия е свързвана с четирсетте нюанса на зеления цвят по земите си, Турция може спокойно да потърси национална идентичност в четирсетте традиционни начина за приготвяне на патладжани. От забъркването им в мезета, салати и зеленчукови пюрета, до вариациите в пълнежите им и божественото им смесване в имамбаялдъ, той е добра метафора на турската традиционна кухня.

    Share Tweet Pin it Share
  • Кампания: Кой се опитва да съживи българските национални храни?

    Бакхус
    30 Октомври 2008, 09:42

    "Бакхус" продължава кампанията, с която се опитваме да издирим и насърчим производството на автентични български продукти, а също и да насочим общественото внимание към някои морални престъпления срещу тях.

    Share Tweet Pin it Share
  • Чиния спокойствие

    Невена Панайотова
    снимки: Драгомир Матеев 23 Октомври 2008, 12:15

    Източната философия и комерсиалният кетъринг са понятия от две различни вселени само на пръв поглед. Докато готви ритуално в ашрама на Вринда клуб, на една малка софийска улица, Лидия Василева разбива поне няколко съвременни стереотипа.

    Share Tweet Pin it Share
  • Реколта 2008

    Бакхус
    снимки: Драгомир Матеев 20 Октомври 2008, 15:28

    Гроздето пое дългия си път към бутилките, тази година много по-рано от обичайното.

    Share Tweet Pin it Share
  • О, Венеция!

    Албена Шкодрова
    снимки: Ясен Панов 15 Октомври 2008, 11:37

    Средновековна кухня, еклектични площади и вездесъщи канали ви очакват през вашия дълъг уикенд край Венецианската лагуна.

    Share Tweet Pin it Share
  • О, Мостар!

    Албена Шкодрова
    13 Октомври 2008, 10:52

    Защо Мостар? Защото това е едно от най-непознатите, а красиви места на Балканите, където през октомври е още лято, по дърветата има нарове и смокини, и по терасите над тюркоазената Неретва можете да ядете изкусителни версии на общопознатите балкански специалитети. Освен това плажовете на Адриатика са само на час с автомобил на юг.

    Share Tweet Pin it Share
  • O, Русе!

    Ваня Райнова
    снимки: Албена Шкодрова 09 Октомври 2008, 17:47

    Русе напомня за една поизгубена България. Стар, спокоен и красив, той е първото българско пристанище, мястото, от където страната ни се е отворила към света.

    Share Tweet Pin it Share
  • Бургундия: една трудна любов

    Яна Петкова
    снимки: Ефросия Благоева 08 Октомври 2008, 12:30

    Едно от най-известните и сложни за разбиране вина на Франция разказва истории за елфи, а не за разбойници и още не е на мода в България, установява Яна Петкова, дегустирайки портфолиото на Maison Joseph Drouhin.

    Share Tweet Pin it Share
  • Северно море среща Африка в Трявна

    Любомир Бояджиев
    снимки: Николай Камбуров 06 Октомври 2008, 10:30

    Белгийска пивоварна се събра с колекция африканско и азиатско изкуство и копие на Махалото на Фуко. Всичко това - в Централния Балкан.

    Share Tweet Pin it Share
  • Прасад

    Диана Иванова
    03 Октомври 2008, 11:26

    Храната в индийските ашрами трябва да е лека, прясна и силна. Благословена е, и не бива да се отказва.

    Share Tweet Pin it Share
  • Североизточник на нов винен ентусиазъм

    Юлия Костадинова
    снимки: Драгомир Матеев 01 Октомври 2008, 11:35

    Роден тематично - на 14 февруари, Трифон Зарезан, Цанко Станчев е сред най-известните винари на България. Докато управлява "Домейн Бойар", Винпром "Шумен" и Винарска къща "Русе", той обмисля съдбата на винения туризъм в България

    Share Tweet Pin it Share
  • Шест дни, шест стека

    Клайв Левиев-Сойър
    снимки: Shutterstock 29 Септември 2008, 10:50

    Остър нож и средно изпечен къс телешко в чинията. Какво друго му трябва на човек? Да знае къде се предлагат най-добрите стекове в София

    Share Tweet Pin it Share
  • Дегустаторът в мен. Стъпка 1: Всеки ли може?

    Юлия Костадинова
    снимки: Бакхус 26 Септември 2008, 12:53

    Юлия Костадинова, винен експерт на "Бакхус", обяснява как да се научите да опитвате и разпознавате вкуса на вината в 12 стъпки.

    Share Tweet Pin it Share
  • Кулинарен рафтинг по Чая

    Веселина Маринова
    снимки: Драгомир Матеев 25 Септември 2008, 15:46

    Речна риба, много гъби, а също рогатник, марудници и люто. От гледна точка на храната, Родопите са районът с най-изразена идентичност в България. Не само имената, но и ястията са действително регионални.

    Share Tweet Pin it Share
  • Български вина бяха отличени на MUNDUSvini

    Бакхус
    снимки: Ралф Циглер 23 Септември 2008, 16:37

    8 златни и 9 сребърни медала получиха българските вина на MUNDUSvini International 2008 в Германия.

    Share Tweet Pin it Share
  • Затвориха берлински магазин за шоколад с дрога

    Бакхус
    15 Септември 2008, 18:34

    Полицията затвори сладкарски магазин в Берлин след като установи, че собственикът продавал шоколад и бонбони, смесени с халюциногенни гъби и марихуана.

    Share Tweet Pin it Share
  • Писмо върху бутилка

    Веселина Маринова
    10 Септември 2008, 14:47

    Етикетите са препоръчителните писма на вината. За да сме сигурни какво ще пием, трябва да познаваме езика, на който са написани, а най-добре - и техните съставители.

    Share Tweet Pin it Share
  • Бакхус в офисите на Медичи

    Васил Стоилов
    снимки: Ясен Панов 08 Септември 2008, 17:39

    Дванайсет на обяд, Флоренция, но всъщност - малък Вавилон. Тълпите туристи са изпълнили площада пред офисите на фамилия Медичи, Уфици. Въздухът трепти от глъчката на всевъзможни езици. Пространството е изпълнено с каменни хора и същества, замръзнали в героични пози.

    Share Tweet Pin it Share
  • Смазващото главоболие

    д-р Любомир Канов
    снимки: - 08 Септември 2008, 12:43

    Черен чай или черен шоколад? Д-р Любомир Канов, познавач на чаровете и опасностите на вината, предлага няколко ориентира из мрака на главоболието

    Share Tweet Pin it Share
  • Един едър земевладелец

    Юлия Костадинова
    снимки: Драгомир Матеев 05 Септември 2008, 12:48

    Собственик на Винпром "Търговище" и на отбора от Б група "Светкавица", Петко Матеев е човек, пълен с неочаквани мнения. Чилийският карменер му е симпатичен, сирата не го грабва, а футболът му дава аргумент защо и великите сортове грозде се нуждаят от купаж.

    Share Tweet Pin it Share

Реклама »