Бизнес: Капитал • Кариери • Бизнес • Регал • Одит
IT: Digitalk
На английски: Kapital Insights
Ако Ирландия е свързвана с четирсетте нюанса на зеления цвят по земите си, Турция може спокойно да потърси национална идентичност в четирсетте традиционни начина за приготвяне на патладжани. От забъркването им в мезета, салати и зеленчукови пюрета, до вариациите в пълнежите им и божественото им смесване в имамбаялдъ, той е добра метафора на турската традиционна кухня.
"Бакхус" продължава кампанията, с която се опитваме да издирим и насърчим производството на автентични български продукти, а също и да насочим общественото внимание към някои морални престъпления срещу тях.
Източната философия и комерсиалният кетъринг са понятия от две различни вселени само на пръв поглед. Докато готви ритуално в ашрама на Вринда клуб, на една малка софийска улица, Лидия Василева разбива поне няколко съвременни стереотипа.
Гроздето пое дългия си път към бутилките, тази година много по-рано от обичайното.
Средновековна кухня, еклектични площади и вездесъщи канали ви очакват през вашия дълъг уикенд край Венецианската лагуна.
Защо Мостар? Защото това е едно от най-непознатите, а красиви места на Балканите, където през октомври е още лято, по дърветата има нарове и смокини, и по терасите над тюркоазената Неретва можете да ядете изкусителни версии на общопознатите балкански специалитети. Освен това плажовете на Адриатика са само на час с автомобил на юг.
Русе напомня за една поизгубена България. Стар, спокоен и красив, той е първото българско пристанище, мястото, от където страната ни се е отворила към света.
Едно от най-известните и сложни за разбиране вина на Франция разказва истории за елфи, а не за разбойници и още не е на мода в България, установява Яна Петкова, дегустирайки портфолиото на Maison Joseph Drouhin.
Белгийска пивоварна се събра с колекция африканско и азиатско изкуство и копие на Махалото на Фуко. Всичко това - в Централния Балкан.
Храната в индийските ашрами трябва да е лека, прясна и силна. Благословена е, и не бива да се отказва.
Роден тематично - на 14 февруари, Трифон Зарезан, Цанко Станчев е сред най-известните винари на България. Докато управлява "Домейн Бойар", Винпром "Шумен" и Винарска къща "Русе", той обмисля съдбата на винения туризъм в България
Остър нож и средно изпечен къс телешко в чинията. Какво друго му трябва на човек? Да знае къде се предлагат най-добрите стекове в София
Юлия Костадинова, винен експерт на "Бакхус", обяснява как да се научите да опитвате и разпознавате вкуса на вината в 12 стъпки.
Речна риба, много гъби, а също рогатник, марудници и люто. От гледна точка на храната, Родопите са районът с най-изразена идентичност в България. Не само имената, но и ястията са действително регионални.
8 златни и 9 сребърни медала получиха българските вина на MUNDUSvini International 2008 в Германия.
Полицията затвори сладкарски магазин в Берлин след като установи, че собственикът продавал шоколад и бонбони, смесени с халюциногенни гъби и марихуана.
Етикетите са препоръчителните писма на вината. За да сме сигурни какво ще пием, трябва да познаваме езика, на който са написани, а най-добре - и техните съставители.
Дванайсет на обяд, Флоренция, но всъщност - малък Вавилон. Тълпите туристи са изпълнили площада пред офисите на фамилия Медичи, Уфици. Въздухът трепти от глъчката на всевъзможни езици. Пространството е изпълнено с каменни хора и същества, замръзнали в героични пози.
Черен чай или черен шоколад? Д-р Любомир Канов, познавач на чаровете и опасностите на вината, предлага няколко ориентира из мрака на главоболието
Собственик на Винпром "Търговище" и на отбора от Б група "Светкавица", Петко Матеев е човек, пълен с неочаквани мнения. Чилийският карменер му е симпатичен, сирата не го грабва, а футболът му дава аргумент защо и великите сортове грозде се нуждаят от купаж.