С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Списание

  • Димчо Райнов от долината на конете

    Юлия Костадинова
    снимки: Драгомир Матеев 11 Ноември 2008, 11:58

    Варовикови скали, слънчеви пасища и населени със сънени патици села ограждат лозята на винарска къща "Райнов и синове", най-новата малка изба край Дунава.

    Share Tweet Pin it Share
  • О! Амстердам

    Албена Шкодрова
    07 Ноември 2008, 18:32

    Защо Амстердам? Защото ноември е най-доброто време да видите пастелното, меланхолично лице на града такъв, какъвто са го рисували старите холандски майстори, и самолетните билети започват от 221 евро.

    Share Tweet Pin it Share
  • О! Велинград

    Любомир Бояджиев
    07 Ноември 2008, 18:17

    Защо Велинград? Защото от едно от най-приятните неща през мъгливите ноемврийски уикенди е отпускащото въздействие на минералната вода след зареждаща с енергия разходка из родопските гори.

    Share Tweet Pin it Share
  • Турските ресторанти на София

    Албена Шкодрова
    снимки: Николай Камбуров 07 Ноември 2008, 17:32

    Турските ресторанти често се оказват едно от онези места, в които човек съжалява, че няма няколко стомаха. Фино настроена смесица от арабско, персийско, тюркско, арменско и още сигурно дузина други влияния, турско-анадолската кухня съдържа толкова доведени до съвършенство рецепти, колкото готвачи някога са живели - придворни, домашни или каквито и да било други.

    Share Tweet Pin it Share
  • С корени във вулкана на Санторини

    Емил Коралов
    04 Ноември 2008, 17:45

    Зад познатото си бяло-синьо лице един от най-рекламните и най-рекламираните острови в света крие непознат и интригуващ винен маршрут.

    Share Tweet Pin it Share
  • Париж на един български бохем

    Албена Шкодрова
    04 Ноември 2008, 16:23

    Бонвиван, авангардист и любител-кларнетист, Дойчин Русев е известен колкото с изложбите си от Ню Йорк до Ниш, толкова и с характерния си силует, открояващ се сред веселящата се тълпа от "Куфара" до "Хамбара" в София.

    Share Tweet Pin it Share
  • Благоевград гурме

    Магдалена Ран
    снимки: Драгомир Ушев 04 Ноември 2008, 15:29

    Магдалена Ран изследва как вечната пролет и космополитна общност от 7500 студенти са повлияли на кулинарния пейзаж в южния български град.

    Share Tweet Pin it Share
  • 40 нюанса на патладжана

    Марина Караконова
    снимки: Николай Камбуров 03 Ноември 2008, 11:40

    Ако Ирландия е свързвана с четирсетте нюанса на зеления цвят по земите си, Турция може спокойно да потърси национална идентичност в четирсетте традиционни начина за приготвяне на патладжани. От забъркването им в мезета, салати и зеленчукови пюрета, до вариациите в пълнежите им и божественото им смесване в имамбаялдъ, той е добра метафора на турската традиционна кухня.

    Share Tweet Pin it Share
  • Кампания: Кой се опитва да съживи българските национални храни?

    Бакхус
    30 Октомври 2008, 09:42

    "Бакхус" продължава кампанията, с която се опитваме да издирим и насърчим производството на автентични български продукти, а също и да насочим общественото внимание към някои морални престъпления срещу тях.

    Share Tweet Pin it Share
  • Чиния спокойствие

    Невена Панайотова
    снимки: Драгомир Матеев 23 Октомври 2008, 12:15

    Източната философия и комерсиалният кетъринг са понятия от две различни вселени само на пръв поглед. Докато готви ритуално в ашрама на Вринда клуб, на една малка софийска улица, Лидия Василева разбива поне няколко съвременни стереотипа.

    Share Tweet Pin it Share
  • Реколта 2008

    Бакхус
    снимки: Драгомир Матеев 20 Октомври 2008, 15:28

    Гроздето пое дългия си път към бутилките, тази година много по-рано от обичайното.

    Share Tweet Pin it Share
  • О, Венеция!

    Албена Шкодрова
    снимки: Ясен Панов 15 Октомври 2008, 11:37

    Средновековна кухня, еклектични площади и вездесъщи канали ви очакват през вашия дълъг уикенд край Венецианската лагуна.

    Share Tweet Pin it Share
  • О, Мостар!

    Албена Шкодрова
    13 Октомври 2008, 10:52

    Защо Мостар? Защото това е едно от най-непознатите, а красиви места на Балканите, където през октомври е още лято, по дърветата има нарове и смокини, и по терасите над тюркоазената Неретва можете да ядете изкусителни версии на общопознатите балкански специалитети. Освен това плажовете на Адриатика са само на час с автомобил на юг.

    Share Tweet Pin it Share
  • O, Русе!

    Ваня Райнова
    снимки: Албена Шкодрова 09 Октомври 2008, 17:47

    Русе напомня за една поизгубена България. Стар, спокоен и красив, той е първото българско пристанище, мястото, от където страната ни се е отворила към света.

    Share Tweet Pin it Share
  • Бургундия: една трудна любов

    Яна Петкова
    снимки: Ефросия Благоева 08 Октомври 2008, 12:30

    Едно от най-известните и сложни за разбиране вина на Франция разказва истории за елфи, а не за разбойници и още не е на мода в България, установява Яна Петкова, дегустирайки портфолиото на Maison Joseph Drouhin.

    Share Tweet Pin it Share
  • Северно море среща Африка в Трявна

    Любомир Бояджиев
    снимки: Николай Камбуров 06 Октомври 2008, 10:30

    Белгийска пивоварна се събра с колекция африканско и азиатско изкуство и копие на Махалото на Фуко. Всичко това - в Централния Балкан.

    Share Tweet Pin it Share
  • Прасад

    Диана Иванова
    03 Октомври 2008, 11:26

    Храната в индийските ашрами трябва да е лека, прясна и силна. Благословена е, и не бива да се отказва.

    Share Tweet Pin it Share
  • Североизточник на нов винен ентусиазъм

    Юлия Костадинова
    снимки: Драгомир Матеев 01 Октомври 2008, 11:35

    Роден тематично - на 14 февруари, Трифон Зарезан, Цанко Станчев е сред най-известните винари на България. Докато управлява "Домейн Бойар", Винпром "Шумен" и Винарска къща "Русе", той обмисля съдбата на винения туризъм в България

    Share Tweet Pin it Share
  • Шест дни, шест стека

    Клайв Левиев-Сойър
    снимки: Shutterstock 29 Септември 2008, 10:50

    Остър нож и средно изпечен къс телешко в чинията. Какво друго му трябва на човек? Да знае къде се предлагат най-добрите стекове в София

    Share Tweet Pin it Share
  • Дегустаторът в мен. Стъпка 1: Всеки ли може?

    Юлия Костадинова
    снимки: Бакхус 26 Септември 2008, 12:53

    Юлия Костадинова, винен експерт на "Бакхус", обяснява как да се научите да опитвате и разпознавате вкуса на вината в 12 стъпки.

    Share Tweet Pin it Share

Реклама »