С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Списание

  • Арзак - Хари Потър на испанската кулинария или урок по гостоприемство

    Емил Минев
    01 Юни 2006, 19:54

    Първият ден от Мadrid Fusion e към края си. На сцената е Дани Гарсия, една от изгряващите звезди на испанската кулинария. Дани не спира да се шегува, докато показва разработена от него техника за пържене на цели риби. Наближава вечерта и в залата е лек сумрак. "Тук човек от първия ред има въпрос. Бихте ли донесли микрофона", с широка усмивка на лицето обявява Гарсия. Въпросът е простичък и е свързан с определен вид риба, която се среща на остров Майорка. Приложима ли е, според него, тази техника върху съответната риба? Дани поема микрофона обратно и замръзва на място, замълчава за миг, след което избухва в смях и обявява: "Дами и господа, въпросът ми бе зададен не от кого да е, а от великия Арзак, самият Хуан Мари. Или Хари Потър на испанската кулинарията, както по късно го нарече водещият на конгреса.

    Share Tweet Pin it Share
  • Прости ми Бакхус, сторих грях

    Мат Креймър*
    01 Юни 2006, 19:52

    Share Tweet Pin it Share
  • Как и с каква храна да сервираме совиньон блан

    Юлия Костадинова
    01 Юни 2006, 19:50

    Share Tweet Pin it Share
  • Новата совиньон вълна

    Юлия Костадинова
    01 Юни 2006, 19:46

    Share Tweet Pin it Share
  • Португалските вина

    Джансиз Робинсън
    01 Юни 2006, 19:43

    Share Tweet Pin it Share
  • За един вкусен, чист и справедлив свят

    Вера ПЕТРОВА
    01 Юни 2006, 19:40

    Карло Петрини е личност от световна величина. Създател е на движението Slow food, което представихме за първи път преди шест години. От организация, защитаваща удоволствието от бавната храна, противник на бързото хранене и кулинарната култура на стреса, то се превърна в мощна световна идеология на биологично чистото и традиционно селскостопанско производство. Поради голямата му популярност и съответна заетост достъпът до Карло Петрини е почти невъзможен. Успяхме да разговаряме с него по време на двудневния му престой у нас по покана на "Миролио". Оказа се изключително обаятелен събеседник, който заразява с убеждението си, че предстои борба за нова световна логика на "виртуозната глобализация".

    Share Tweet Pin it Share
  • Совиньон блан в Европа

    Любомир Бояджиев
    01 Юни 2006, 19:33

    Share Tweet Pin it Share
  • S.Pellegrino - италианска класа за всеки

    Любомир Бояджиев
    01 Юни 2006, 19:31

    Share Tweet Pin it Share
  • Конвектоматите в съвременната професионална кухня

    Любомир Бояджиев
    01 Юни 2006, 19:25

    Share Tweet Pin it Share
  • Международната асоциация на сомелиерите

    Любомир Бояджиев
    01 Май 2006, 09:35

    Share Tweet Pin it Share
  • Класиците Trimbach

    Юлия Костадинова
    01 Май 2006, 09:33

    Share Tweet Pin it Share
  • Големите сомелиери пред "Бакхус"

    Юлия Костадинова
    01 Май 2006, 09:30

    Джузепе Вакарини е бивш председател на Международната асоциация по сомелиерство и се счита за един от основоположниците й в Италия. Ето какво сподели той в брой 29 на "Бакхус", докато гостува у нас като лектор на курс, проведен от Българската асоциация на сомелиерите:

    Share Tweet Pin it Share
  • Сомелиер - що е то?

    Юлия Костадинова
    01 Май 2006, 09:27

    Share Tweet Pin it Share
  • История с полумесец

    Любомир Бояджиев
    01 Май 2006, 09:25

    Share Tweet Pin it Share
  • Шунка с бърбън в щата Тенеси

    Юлия Костадинова
    01 Май 2006, 09:22

    Няма да бъде преувеличено, ако кажем, че в момента Джими Бедфорд е най-важният човек в Jack Daniel Distillery, защото той изпълнява длъжността master distiller или това, което в България се нарича главен дестилатор. За значението на неговата позиция ще допълним само, че той е шестият поред master distiller след самия Джак Даниел. Семейството му от повече от столетие живее в Линчбърг, Тенеси, откъдето е родом Джак Даниел (и Джими Бедфорд естествено), и където до ден днешен се намира самата дестилерия. Казва, че всички се познават в малкия западен град и открай време са една тясна, сплотена общност. Неговият прадядо е бил много близък приятел с Джак Даниел, така както той сега е приближен на наследниците му. Ето какво разказа още Джими Бедфорд в специално интервю за "Бакхус", докато гостуваше у нас:

    Share Tweet Pin it Share
  • Българските сомелиери: между ентусиазма и професионализма

    Юлия Костадинова
    01 Май 2006, 09:13

    Михаил Марковски е заместник-председател на сформираната през 1999 г. Българска асоциация на сомелиерите (БАС). Подобно на повечето от хората, които по един или друг начин упражняват тази професия, неговото образование също се основава преди всичко на практиката и курсовете по сомелиерство, които Джузепе Вакарини направи у нас преди седем години при основаването на БАС, макар да е учил в УНСС и ИМТ Варна. Мирон Герасимов е един от малкото практикуващи български сомелиери. Подобно на Марковски, и той е завършил курсовете по сомелиерство на БАС, а иначе специалността му всъщност е доста встрани от професията - счетоводство в УНСС.

    Share Tweet Pin it Share
  • Иван Кютукчиев - шеф-готвач на "Отвъд алеята, зад шкафа"

    Любомир Бояджиев
    01 Май 2006, 09:11

    Share Tweet Pin it Share
  • Вторият ден на Madrid Fusuion

    Емил Минев
    01 Май 2006, 09:06

    Както ви обещахме в миналия брой на "Бакхус", продължаваме представянето на един от най-престижните форуми на авангардната кулинария - Madrid Fusuion. Четвъртото издание на конгреса се проведе през януари тази година, а аз имах щастието и удоволствието да се запозная отблизо с работата на най-големите готвачи и ресторантьори, които определят тенденциите във висшата кулинария.

    Share Tweet Pin it Share
  • Новото лице на българското вино

    Каролайн Гилби
    01 Април 2006, 11:17

    Каролайн Гилби MW пише за българското вино от няколко години. За пръв път идва в страната като търговец и винен наблюдател през 1991 година. В този материал тя описва промяната, която намира у нас от гледна точка на британския пазар, както и своето мнение и персонални предпочитания в новата вълна от винени производители.

    Share Tweet Pin it Share
  • Технология на експертната дегустация

    "Бакхус"
    01 Април 2006, 11:09

    Share Tweet Pin it Share

Реклама »