С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация
Галерия

Голямото четене

Бакхус
21 Декември 2018, 16:45
Share Tweet Pin it Share
    Salt, Fat, Acid, HeatСамин Носрат е един от най-успешните млади готвачи на Америка, кулинарен визионер. Легендарната Алис Уотърс я нарича "новият най-добър учител по готварство в Америка".Първата й книга Salt, Fat, Acid, Heat (изд. Simon & Schuster) е именно това - учебник по готвене, който учи на елементите и принципите на добрата храна и отговаря на фундаментални въпроси като защо едно нещо е вкусно. В Salt, Fat, Acid, Heat присъстват и рецепти, разбира се, но фокусът на книгата е върху увлекателните и забавни текстове и илюстрации, които разясняват науката на доброто готвене, образоват как да ползваме солта, мазнината, киселината и температурата, за да приготвим нещо наистина вкусно, и вдъхновяват да взимаме самостоятелни решения в кухнята. Точно така, в тази книга няма фотографии на безгрешно сготвени и перфектно подредени ястия, а 150 илюстрации и инфографики, дело на талантливата Уенди Макнотън. Според авторката те изобразяват процеса на готвене много по-добре от снимките и не стресират, защото подтикват към творчество, а не към съвършенство.
2/8 снимки в галерията Salt, Fat, Acid, Heat

Самин Носрат е един от най-успешните млади готвачи на Америка, кулинарен визионер. Легендарната Алис Уотърс я нарича "новият най-добър учител по готварство в Америка".

Първата й книга Salt, Fat, Acid, Heat (изд. Simon & Schuster) е именно това - учебник по готвене, който учи на елементите и принципите на добрата храна и отговаря на фундаментални въпроси като защо едно нещо е вкусно. В Salt, Fat, Acid, Heat присъстват и рецепти, разбира се, но фокусът на книгата е върху увлекателните и забавни текстове и илюстрации, които разясняват науката на доброто готвене, образоват как да ползваме солта, мазнината, киселината и температурата, за да приготвим нещо наистина вкусно, и вдъхновяват да взимаме самостоятелни решения в кухнята. Точно така, в тази книга няма фотографии на безгрешно сготвени и перфектно подредени ястия, а 150 илюстрации и инфографики, дело на талантливата Уенди Макнотън. Според авторката те изобразяват процеса на готвене много по-добре от снимките и не стресират, защото подтикват към творчество, а не към съвършенство.

Реклама »

Ключови думи:  Бакхус, книга, Нома, храна