С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация
Галерия

Голямото четене

Бакхус
21 Декември 2018, 16:45
Share Tweet Pin it Share
    The Noma Guide to FermentationВ "Нома", четирикратен носител на титлата най-добър ресторант в света, всяко ястие включва продукт, преминал някаква форма на ферментация - това може да е капка оцет, богато на умами мисо, черен чесън или туршия от боровинки.The Noma Guide to Fermentation (изд. Artisan) e едно от забележителните нови издания от тази есен. Wired я нарича "лек за скуката в кухнята" и със сигурност не греши - в тази книга ще намерите инструкции от това как да направите млечнокисела ферментация на сливи и манатарки до това как да си приготвите оцет от уиски или да си сглобите собствена ферментационна камера. От увлекателно разказаните и грижливо онагледени рецепти личи как Рене Реджепи, шеф-готвач и собственик на "Нома", и Давид Зилберт, отговарящият за ферментацията в "Нома", се забавляват, докато ни въвеждат в един от най-старите методи в света за консервиране на храна. Тази книга ще ви вдъхнови да отворите кухнята си за добрите видове бактерии и гъби, които трансформират храната и й придават цяла вселена по-комплексни вкусове.
4/8 снимки в галерията The Noma Guide to Fermentation

В "Нома", четирикратен носител на титлата най-добър ресторант в света, всяко ястие включва продукт, преминал някаква форма на ферментация - това може да е капка оцет, богато на умами мисо, черен чесън или туршия от боровинки.

The Noma Guide to Fermentation (изд. Artisan) e едно от забележителните нови издания от тази есен. Wired я нарича "лек за скуката в кухнята" и със сигурност не греши - в тази книга ще намерите инструкции от това как да направите млечнокисела ферментация на сливи и манатарки до това как да си приготвите оцет от уиски или да си сглобите собствена ферментационна камера. От увлекателно разказаните и грижливо онагледени рецепти личи как Рене Реджепи, шеф-готвач и собственик на "Нома", и Давид Зилберт, отговарящият за ферментацията в "Нома", се забавляват, докато ни въвеждат в един от най-старите методи в света за консервиране на храна. Тази книга ще ви вдъхнови да отворите кухнята си за добрите видове бактерии и гъби, които трансформират храната и й придават цяла вселена по-комплексни вкусове.

Реклама »

Ключови думи:  Бакхус, книга, Нома, храна