С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация
Галерия

На север

Текст и снимки: Йордан Пискулийски и Калина Петрова
04 Август 2017, 15:45
Share Tweet Pin it Share
    БалчикБистро-ресторант "Синият лъв"20 години на сушата.Ако "Корона" е буквално в покоите на царица Мария, в къщата на нейния консул преди 20 години отваря "Синият лъв". Макар и задължително да минаваме през Балчик от 15 години, не бяхме идвали тук, защото ресторантът е по-високо в града, точно до Етнографския музей. Сядаме в "Синият лъв" по препоръка на местен приятел, който върти къща за гости - "рускиня е в кухнята, готви страшен борш". Мястото е малко, чисто, безупречно. От съседната маса звучи силен разговор на руски за псевдоизкуство, а на стената отсреща пише "Клуб на СДС". "Няма общо с ресторанта в София, не" - разказва собственикът на "Синият лъв" в Балчик. И той прегърнал синята идея в края на миналия век и окрилен било от нея, било от дългия си опит в "Балкантурист", решил да отвори свой семеен ресторант, в който жената върти кухнята, мъжът - бизнеса.
12/16 снимки в галерията Балчик
Бистро-ресторант "Синият лъв"


20 години на сушата.

Ако "Корона" е буквално в покоите на царица Мария, в къщата на нейния консул преди 20 години отваря "Синият лъв". Макар и задължително да минаваме през Балчик от 15 години, не бяхме идвали тук, защото ресторантът е по-високо в града, точно до Етнографския музей. Сядаме в "Синият лъв" по препоръка на местен приятел, който върти къща за гости - "рускиня е в кухнята, готви страшен борш". Мястото е малко, чисто, безупречно. От съседната маса звучи силен разговор на руски за псевдоизкуство, а на стената отсреща пише "Клуб на СДС". "Няма общо с ресторанта в София, не" - разказва собственикът на "Синият лъв" в Балчик. И той прегърнал синята идея в края на миналия век и окрилен било от нея, било от дългия си опит в "Балкантурист", решил да отвори свой семеен ресторант, в който жената върти кухнята, мъжът - бизнеса.

Реклама »

Ключови думи:  море, ресторант, риба, север, храна
2 Коментара
 • Profile preview
  bretschneider
  21, 42, 20 Септември 2017, 21:42

  В короната от скоро предлагат добре узрял говежди стек, в Балчик също така не е за изпускане и Бялата къща (разкошна тарама), когато в Короната не може да се седне и разбира се 'Барбекю Верони' - цени народни, за предпочитане с резервация.
  Дълбока - Малко се позаситиха с клиенти и качеството падна в последните 4-5 години, но какво да се прави.

  ! Оценка
      +1
 • Profile preview
  abdelhaqq
  08, 59, 06 Август 2017, 08:59

  много приятна галерия и хубави описания. това лято нямам да имам време за черноморския север, но някой друг път.

  בני אתה אני היום ילדתיך

  ! Оценка
      +1

Реклама »