С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

  • Денят на Майката Земя

    Весела Николаева
    снимки: Alessandro Garofalo 10 Декември 2014, 12:30

    Share Tweet Pin it Share
  • Fair for Life сертификат за "Винекс Славянци"

    Бакхус
    снимки: Георги Кожухаров 09 Декември 2014, 16:20

    Избата стана е първият винопроизводител в България, сертифициран по програма Fair for Life – Social & Fair Trade от швейцарската компания "IMO" (Институт за маркетекология ).

    Share Tweet Pin it Share
  • Шампанско от екрана

    Бакхус
    09 Декември 2014, 15:15

    Киното има немалка роля за циментирането на имиджа на пенливото вино от Шампан като символ на лукса.

    Share Tweet Pin it Share
  • Винените тенденции на годината

    Василена Мирчева
    снимки: shutterstock 09 Декември 2014, 10:05

    Дали защото на Китай му се отвори глътка за вино или по друга причина, светът на виното се променя, очертават се новите тенденции, които пораждат ново отношение и правила.

    Share Tweet Pin it Share
  • Как да се оплакваме възпитано

    Бакхус
    снимки: Alamy 03 Декември 2014, 17:05

    71% от хората разчитат на информация от уста на ухо, 48% четат официални ревюта за ресторанти, а 25% разчитат на социалните мрежи. Негативните реакции водят до отлив на клиенти, но винаги ли е прав клиентът?

    Share Tweet Pin it Share
  • Кухнята на социализма

    Василена Мирчева
    снимки: Автор на корицата: Велина Мавродинова 02 Декември 2014, 12:29

    Зает с амбициозни планове, режимът се отнася пренебрежително към кухнята, тя обаче винаги намира начини да отвоюва територията си. Кулинарната история на комунизма е като оксиморона в заглавието "Соц гурме" - невъзможна смесица от грандомански намерения и пълна несъстоятелност.

    Share Tweet Pin it Share
  • За сладките поуки от нестандартния бизнес

    Бакхус
    снимки: Красимира Дечева 27 Ноември 2014, 10:21

    Шеф шоколатиер Ради Стамболов ще изнесе лекция на тема "Сладките поуки от нестандартния бизнес" на предприемаческия форум "SIStory" (Successful Inspirational Story.

    Share Tweet Pin it Share
  • Няма нищо по-добро от отрицателна рецензия

    Бакхус
    26 Ноември 2014, 17:04

    Всички добри ресторанти са такива по един-единствен начин - твърди британският кулинарен критик Джей Рейнър: те имат маси и столове и предлагат хубава храна, поднасяна от хора които не са психопати. Виж лошите са друга работа...

    Share Tweet Pin it Share
  • Дванадесетте готвачи на "Бакхус": Андрей Стоилов, Кемпински хотел Зографски

    Бакхус
    снимки: Студио Лампа 26 Ноември 2014, 11:02

    "Бакхус" стана едновременно на 15 години и на 150 броя. С нас отбелязват събитието 12 от най-големите имена в българската съвременна кулинария, сред тях и една дама. Представяме ви ги накратко, а техните истории, кулинарния им почерк и истинските им "аз", можете да прочетете в списанието.

    Share Tweet Pin it Share
  • Очаквайте скоро: модата на тайното меню

    Бакхус
    26 Ноември 2014, 10:20

    Последен писък на модата във фаст фуд заведенията в Америка е "тайното меню", което сервитьорът ви дава само при поискване и което съдържа видоизменени варианти на обичайните предложения, смесени по различен начин. Иначе казано #HackTheMenu

    Share Tweet Pin it Share
  • Отново е време за авторска кухня

    Бакхус
    24 Ноември 2014, 17:34

    Шест ресторанта поеха поредното предизвикателство на "Бакхус" - да ви впечатлят с авторски ястия и предложения в "Седмица на авторската кухня" между 1 и 7 декември

    Share Tweet Pin it Share
  • Хилядите вкусове на Близкия Изток

    Весела Николаева
    снимки: Бакхус 24 Ноември 2014, 16:46

    Географски и исторически близък, но позабравен и пълен с изненади – Близкият Изток бе темата на поредната вечеря на "Бакхус" от поредицата "12 вечери на любителите-готвачи". Майсторът в кухнята този път бе Дафар Шабан – IT специалист и координатор на младежкото движение на Slow Food в България.

    Share Tweet Pin it Share
  • Дванадесетте готвачи на "Бакхус": Андре Токев, Хилтън

    Бакхус
    снимки: Студио Лампа 24 Ноември 2014, 14:30

    "Бакхус" стана едновременно на 15 години и на 150 броя. С нас отбелязват събитието 12 от най-големите имена в българската съвременна кулинария, сред тях и една дама. Представяме ви ги накратко, а техните истории, кулинарния им почерк и истинските им "аз", можете да прочетете в списанието.

    Share Tweet Pin it Share
  • Двойка кюфтета от епруветка, моля!

    Бакхус
    снимки: businessinsider.com 24 Ноември 2014, 13:52

    Дали лабораторното кюфте е отговорът на нуждата от устойчиво развитие? Технологично създаденото месо изисква 45% по-малко енергия, 99% по-малко земя, производството му дава 96% по-ниски газови емисии.

    Share Tweet Pin it Share
  • Станете част от посрещането на младото божоле

    Бакхус
    снимки: Eric Gaillard 20 Ноември 2014, 15:31

    Не е време да присвиваме презрително ноздри, разхвалвайки достойнствата на родните реколти. Моментът е идеален за празнуване, а новото божоле дава чудесен повод.

    Share Tweet Pin it Share
  • Внимание! Шоколадът изчезва!

    Бакхус
    снимки: Красимир Юскеселиев 20 Ноември 2014, 14:40

    Редица геополитически и икономически фактори вещаят глобален дефицит на какао. Какво да правим, за да не ни свърши шоколадът? На първо място да спрем да го приемаме за даденост и да му отдадем заслуженото като на предмет на лукса.

    Share Tweet Pin it Share
  • Дванадесетте готвачи на "Бакхус": Джун Йошида, Щастливото прасе

    Бакхус
    19 Ноември 2014, 10:14

    "Бакхус" стана едновременно на 15 години и на 150 броя. С нас отбелязват събитието 12 от най-големите имена в българската съвременна кулинария, сред тях и една дама. Представяме ви ги накратко, а техните истории, кулинарния им почерк и истинските им "аз", можете да прочетете в списанието.

    Share Tweet Pin it Share
  • Дванадесетте готвачи на "Бакхус": Петър Йоргов, DiWine

    Бакхус
    снимки: Студио Лампа 18 Ноември 2014, 11:07

    "Бакхус" стана едновременно на 15 години и на 150 броя. С нас отбелязват събитието 12 от най-големите имена в българската съвременна кулинария, сред тях и една дама. Представяме ви ги накратко, а техните истории, кулинарния им почерк и истинските им "аз", можете да прочетете в списанието.

    Share Tweet Pin it Share
  • Дванадесетте готвачи на "Бакхус": Жоро Иванов, Гранд Хотел София

    Бакхус
    снимки: студио Лампа 14 Ноември 2014, 11:01

    "Бакхус" стана едновременно на 15 години и на 150 броя. С нас отбелязват събитието 12 от най-големите имена в българската съвременна кулинария, сред тях и една дама. Представяме ви ги накратко, а техните истории, кулинарния им почерк и истинските им "аз", можете да прочетете в списанието.

    Share Tweet Pin it Share
  • Младото божоле пристига с френска гастрономия

    Бакхус
    14 Ноември 2014, 09:14

    Освен традиционния си коктейл, този път Френско-българската търговска и индустриална камара превръща празника на божолето в празник на френската гастрономия и вина с двудневно изложение и дегустация на френски продукти.

    Share Tweet Pin it Share