С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация
Галерия

Запознайте се с гост-готвачите на "Ресторант на годината 2017 Бакхус Acqua Panna & S.Pellegrino"

Бакхус
02 Март 2018, 17:25
Share Tweet Pin it Share
    Симеон Петков е завършил Професионалната гимназия по туризъм в София, след което прекарва година в колеж в Кеймбридж с профил Hospitality. Професионалният му опит преминава изцяло в чужбина. Работил е в няколко ресторанта в Лондон - Orrery, Texture (1 звезда Мишлен) и Тhe Greenhouse (2 звезди Мишлен). Следва година в Restaurant Mirazur, Menton, France (2 звезди Мишлен), а в момента шефПетков е Chef de Partie в Restaurant Regis et Jacques Marcon, Франция (3 звезди Мишлен), което определя и като най-големия си успех до момента. Европейската висока кухня обаче не изчерпва интересите му и като своя любим кулинарен регион той сочи Азия.Във формулата за професионален успех Симеон Петков дава предимство на човешкия фактор - работа в екип, добра комуникация, професионална отговорност и дисциплина, и го допълва с упоритост. Доброто ястие за него е балансирано, а добрият ресторант има ясна и правилна концепция. А посланието му към млади готвачи е да не се предават, да останат здраво стъпили на земята и никога да не забравят от къде са тръгнали.Симеон Петков ще приготви салатата по време на церемонията Ресторант на годината - сезонни зеленчуци, желе от билки, консоме от горски гъби. "Едно ястие е изцяло завършено и успешно когато има пълен баланс и хармония между вкусове, текстури, техники, цветове и аромати", споделя ни той. "Кубчетата гъби са основата на ястието, всеки зеленчук придава текстура, нежният крем от целина и фенел трябва да гали небцето, желето от билки е свежият компонент, а топлото консоме комбинира всичко и е завършващият елемент!".Повече информация за менюто, събитието и как да закупите своя куверт може да намерите на сайта на Ресторант на годината или на фейсбук страницата на събитието.
3/8 снимки в галерията Симеон Петков е завършил Професионалната гимназия по туризъм в София, след което прекарва година в колеж в Кеймбридж с профил Hospitality. Професионалният му опит преминава изцяло в чужбина. Работил е в няколко ресторанта в Лондон - Orrery, Texture (1 звезда Мишлен) и Тhe Greenhouse (2 звезди Мишлен). Следва година в Restaurant Mirazur, Menton, France (2 звезди Мишлен), а в момента шефПетков е Chef de Partie в Restaurant Regis et Jacques Marcon, Франция (3 звезди Мишлен), което определя и като най-големия си успех до момента. Европейската висока кухня обаче не изчерпва интересите му и като своя любим кулинарен регион той сочи Азия.

Във формулата за професионален успех Симеон Петков дава предимство на човешкия фактор - работа в екип, добра комуникация, професионална отговорност и дисциплина, и го допълва с упоритост. Доброто ястие за него е балансирано, а добрият ресторант има ясна и правилна концепция. А посланието му към млади готвачи е да не се предават, да останат здраво стъпили на земята и никога да не забравят от къде са тръгнали.

Симеон Петков ще приготви салатата по време на церемонията Ресторант на годината - сезонни зеленчуци, желе от билки, консоме от горски гъби. "Едно ястие е изцяло завършено и успешно когато има пълен баланс и хармония между вкусове, текстури, техники, цветове и аромати", споделя ни той. "Кубчетата гъби са основата на ястието, всеки зеленчук придава текстура, нежният крем от целина и фенел трябва да гали небцето, желето от билки е свежият компонент, а топлото консоме комбинира всичко и е завършващият елемент!".

Повече информация за менюто, събитието и как да закупите своя куверт може да намерите на сайта на Ресторант на годината или на фейсбук страницата на събитието.

Реклама »

Реклама »