С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация
Галерия

Запознайте се с гост-готвачите на "Ресторант на годината 2017 Бакхус Acqua Panna & S.Pellegrino"

Бакхус
02 Март 2018, 17:25
Share Tweet Pin it Share
    Талантливият сладкар Павел Павлов е родом от Банкя и е възпитаник на HRC Culinary Academy. През 2010 г. заминава за Норвегия, където работи в ресторанта с една звезда Мишлен Renaa, както и в Bølgen og Moi и Tango. Там открива страстта си към сладкарството. Това го подтиква да отиде в Норвежкия институт по гастрономия и не след дълго става първият чужденец допуснат в националния отбор на Норвегия. През 2016 г. отборът печели два златни медала и се нарежда на четвърто място в света в Олимпийските кулинарни игри в Ерфурт, Германия. Към днешна дата Павел Павлов работи над мечтата си да развие собствена сладкарница в Норвегия.Избира тази професия, защото по думите му тя няма граници и всеки един ден предлага нещо ново и различно. Балансът между отделните компонентни и балансът на вкусовете е неговият измерител за добър резултат. Смята, че сред най-ценните качества на успешните хора в професията е желанието за развитие и способността да запази самообладание във важните моменти и да вземе правилното решение, а непроявеното уважение към клиента счита за непростима грешка. А на младите таланти би казал да не спират да изисквате от себе си и да не забравят, че всичко зависи само и единствено от тях.Павел Павлов ще приготви десертът за церемонията Ресторант на годината - "Наполеон" от черен шоколад, матча чай, джинджифил и юзу цитрус. "Обичам да се вдъхновявам от класически десерти и да ги презентирам пречупени през моя поглед и днешните тенденции в кулинарния свят. Затова избрах "Милфьой" (на френски: Mille-feuille), в България и други страни е по-познат като "Наполеон" - многопластов десерт", разказва ни той."В далечната 1651 година този десерт е създаден от французина Пиер Де Ла Варен. По време на вечерята ще ви представя една по-различна презентация с вкусове от Азия и един продукт любим на всички нас - шоколадът. Хрупкавата част от "Наполеонът" е направена от черен шоколад и хрупкави палачинки, която гарнираме с тънки листа черен шоколад и кремю от матча, джинджифил и свежеста на юзу. Поднесено с топка от бадемово парфе потопено в карамелизиран бял шоколад с карамелизирани бадеми."Повече информация за менюто, събитието и как да закупите своя куверт може да намерите на сайта на Ресторант на годината или на фейсбук страницата на събитието.
7/8 снимки в галерията Талантливият сладкар Павел Павлов е родом от Банкя и е възпитаник на HRC Culinary Academy. През 2010 г. заминава за Норвегия, където работи в ресторанта с една звезда Мишлен Renaa, както и в Bølgen og Moi и Tango. Там открива страстта си към сладкарството. Това го подтиква да отиде в Норвежкия институт по гастрономия и не след дълго става първият чужденец допуснат в националния отбор на Норвегия. През 2016 г. отборът печели два златни медала и се нарежда на четвърто място в света в Олимпийските кулинарни игри в Ерфурт, Германия. Към днешна дата Павел Павлов работи над мечтата си да развие собствена сладкарница в Норвегия.

Избира тази професия, защото по думите му тя няма граници и всеки един ден предлага нещо ново и различно. Балансът между отделните компонентни и балансът на вкусовете е неговият измерител за добър резултат. Смята, че сред най-ценните качества на успешните хора в професията е желанието за развитие и способността да запази самообладание във важните моменти и да вземе правилното решение, а непроявеното уважение към клиента счита за непростима грешка. А на младите таланти би казал да не спират да изисквате от себе си и да не забравят, че всичко зависи само и единствено от тях.

Павел Павлов ще приготви десертът за церемонията Ресторант на годината - "Наполеон" от черен шоколад, матча чай, джинджифил и юзу цитрус. "Обичам да се вдъхновявам от класически десерти и да ги презентирам пречупени през моя поглед и днешните тенденции в кулинарния свят. Затова избрах "Милфьой" (на френски: Mille-feuille), в България и други страни е по-познат като "Наполеон" - многопластов десерт", разказва ни той.

"В далечната 1651 година този десерт е създаден от французина Пиер Де Ла Варен. По време на вечерята ще ви представя една по-различна презентация с вкусове от Азия и един продукт любим на всички нас - шоколадът. Хрупкавата част от "Наполеонът" е направена от черен шоколад и хрупкави палачинки, която гарнираме с тънки листа черен шоколад и кремю от матча, джинджифил и свежеста на юзу. Поднесено с топка от бадемово парфе потопено в карамелизиран бял шоколад с карамелизирани бадеми."

Повече информация за менюто, събитието и как да закупите своя куверт може да намерите на сайта на Ресторант на годината или на фейсбук страницата на събитието.

Реклама »

Реклама »