С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация
Галерия

Запознайте се с гост-готвачите на "Ресторант на годината 2017 Бакхус Acqua Panna & S.Pellegrino"

Бакхус
02 Март 2018, 17:25
Share Tweet Pin it Share
    Веселин Калев е работил в хотел "Хилтън" под ръководството на Андре Токев, а през 2005 година е бил и част от екипа на Емил Минев в ресторант "Талисман". Именно те го вдъхновяват да продължи по пътя на професионалното готварство. След това заминава в Германия, където за 10 години натрупва сериозен опит и работи в няколко ресторанта с една и две звезди Мишлен. През 2017 г. се завръща в България и става главен готвач на хотел "Рила" в Боровец, където управлява три ресторанта и екип от 50 човека.Неговата супер сила са сосовете, а в ястията смята за най-важния компонент вкуса. Според Шеф Калев най-важното качество за успеха на един ресторант е постоянството, а най-непростимата грешка в кухнята - да си мислиш,че знаеш всичко. Добрият готвач по неговите думи е упорит и измерва успеха си с усмивките на клиентите. Посланието му към младите таланти е да не се предават.Шеф Калев ще приготви първото основно ястие по рецепта, разработена специално за Ресторант на годината - печен гълъб, карфиол, годжи бери, кедрови ядки и спанак. Идеята за ястието се е родила по време на разходка в планината, след като пада първият сняг. " Кремът от карфиол символизира снежната покривка, а чипсът от зеленчуци са заснежените гори. Гълъбът е символа на свободата, която планината ни дава", споделя той.Повече информация за менюто, събитието и как да закупите своя куверт може да намерите на сайта на Ресторант на годината или на фейсбук страницата на събитието./Снимка: Васил Германов/
6/8 снимки в галерията Веселин Калев е работил в хотел "Хилтън" под ръководството на Андре Токев, а през 2005 година е бил и част от екипа на Емил Минев в ресторант "Талисман". Именно те го вдъхновяват да продължи по пътя на професионалното готварство. След това заминава в Германия, където за 10 години натрупва сериозен опит и работи в няколко ресторанта с една и две звезди Мишлен. През 2017 г. се завръща в България и става главен готвач на хотел "Рила" в Боровец, където управлява три ресторанта и екип от 50 човека.

Неговата супер сила са сосовете, а в ястията смята за най-важния компонент вкуса. Според Шеф Калев най-важното качество за успеха на един ресторант е постоянството, а най-непростимата грешка в кухнята - да си мислиш,че знаеш всичко. Добрият готвач по неговите думи е упорит и измерва успеха си с усмивките на клиентите. Посланието му към младите таланти е да не се предават.

Шеф Калев ще приготви първото основно ястие по рецепта, разработена специално за Ресторант на годината - печен гълъб, карфиол, годжи бери, кедрови ядки и спанак. Идеята за ястието се е родила по време на разходка в планината, след като пада първият сняг. " Кремът от карфиол символизира снежната покривка, а чипсът от зеленчуци са заснежените гори. Гълъбът е символа на свободата, която планината ни дава", споделя той.

Повече информация за менюто, събитието и как да закупите своя куверт може да намерите на сайта на Ресторант на годината или на фейсбук страницата на събитието.

/Снимка: Васил Германов/

Реклама »

Реклама »