С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация
Галерия

Запознайте се с гост-готвачите на "Ресторант на годината 2017 Бакхус Acqua Panna & S.Pellegrino"

Бакхус
02 Март 2018, 17:25
Share Tweet Pin it Share
  Пресиян Петров се занимава професионално с изкуството на квасения хляб близо 8 години. През този период той изучава тайните на живите ферментации в някои от най-добрите пекарни по света и има възможност да се докосне до изкуството на някои от най-големите имена в света на хляба. Работил е с известния майстор-хлебар Бен Глайд във Франция, след което заминава за Южна Корея, където специализира в корейска традиционна ферментация. Продължава работата си в Австрия и Унгария, а през 2014 г. следва международен хлебарски курс в Швеция в био ферма Холма при най-добрия майстор на хляб в страната - Манфред Еноксон. В момента той ръководи заедно с брат си Тодор хлебарницата "Братя Хлебари" в София.Казва, че е станал хлебар, защото е усетил в това нещо магическо, което е превзело ума и сърцето му и го е накарало да работи по нощите и да обикаля света. Смята за своя супер сила умението да визуализира крайния продукт преди още да направи първата стъпка, а като най-важното нещо за едно ястие посочва разбирането за суровините и как правилно да се използват. Формулата му за личен успех е дисциплина, хъс, търпение и постоянство, а за успеха на една хлебарница в 21-ви век според него е важно и да следваш и световните тенденции, да уважаваш и познаваш световните практики.Специално за Ресторант на годината, Пресиян Петров ще приготви два различни Хляба - с кисело мляко и мед, и с активен въглен, рецептите за които са специално селектирани според менюто на Ресторант на годината и ще бъдат представени за първи път в България.Повече информация за менюто, събитието и как да закупите своя куверт може да намерите на сайта на Ресторант на годината или на фейсбук страницата на събитието./Снимка: Васил Германов/
8/8 снимки в галерията Пресиян Петров се занимава професионално с изкуството на квасения хляб близо 8 години. През този период той изучава тайните на живите ферментации в някои от най-добрите пекарни по света и има възможност да се докосне до изкуството на някои от най-големите имена в света на хляба. Работил е с известния майстор-хлебар Бен Глайд във Франция, след което заминава за Южна Корея, където специализира в корейска традиционна ферментация. Продължава работата си в Австрия и Унгария, а през 2014 г. следва международен хлебарски курс в Швеция в био ферма Холма при най-добрия майстор на хляб в страната - Манфред Еноксон. В момента той ръководи заедно с брат си Тодор хлебарницата "Братя Хлебари" в София.

Казва, че е станал хлебар, защото е усетил в това нещо магическо, което е превзело ума и сърцето му и го е накарало да работи по нощите и да обикаля света. Смята за своя супер сила умението да визуализира крайния продукт преди още да направи първата стъпка, а като най-важното нещо за едно ястие посочва разбирането за суровините и как правилно да се използват. Формулата му за личен успех е дисциплина, хъс, търпение и постоянство, а за успеха на една хлебарница в 21-ви век според него е важно и да следваш и световните тенденции, да уважаваш и познаваш световните практики.

Специално за Ресторант на годината, Пресиян Петров ще приготви два различни Хляба - с кисело мляко и мед, и с активен въглен, рецептите за които са специално селектирани според менюто на Ресторант на годината и ще бъдат представени за първи път в България.

Повече информация за менюто, събитието и как да закупите своя куверт може да намерите на сайта на Ресторант на годината или на фейсбук страницата на събитието.

/Снимка: Васил Германов/

Реклама »

Реклама »