С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация
Галерия

Запознайте се с гост-готвачите на "Ресторант на годината 2017 Бакхус Acqua Panna & S.Pellegrino"

Бакхус
02 Март 2018, 17:25
Share Tweet Pin it Share
    Професионалната кариера на Валентин Иванов започва през 2011 година, когато завършва ТОХ в гр. Банкя и започва работа в хотел Хилтън. Там работи три години и половина под ръководството на готвачи като Жан Юбер Гарние, Габриеле Савини и Андре Токев. Следващата година и половина прекарва в Амстердам в ресторанта с две звезди Мишлен Librije Zusje с главен готвач Сидни Схуте, с след това - в Лондон в ресторанта на Хестън Блументал Dinner (No. 36 в света за 2016). В момента работи като Sous Chef в ресторант "Космос".Професионалният му идол е бразилският топ шеф Алекс Атала, когото определя като рядко срещана комплексна личност, която поема социалната отговорност на това да бъде един от най-добрите в сферата, в която работи. Смята, че успехът на един рестoрант зависи от способността му да поддържа постоянно високо качество, а добрият готвач трябва да е постоянен и самокритичен. Посланието му към хората е да ценят вкуса в храната и да уважат продуктите.Валентин Ивнов ще приготви първото ястие от вечерята на Ресторант на годината - дехидрирано цвекло, сланина от Източно-балканска свиня, кисело зеле и манатарки. Вдъхновението за рецептата идва от посещението му в една къща за гости в село Горно Драглище, в полите на Рила планина. "Посрещането, храната и цялото преживяване в една семпла и откровена обстановка те карат да се почувстваш все едно си се прибрал вкъщи", разказва той. "С това ястие искам да покажа времето и мястото: къде се намираме и кое време на годината е. С локални продукти да поднеса ястие, което да припомни характерното за българите гостоприемство."Повече информация за менюто, събитието и как да закупите своя куверт може да намерите на сайта на Ресторант на годината или на фейсбук страницата на събитието./Снимка: Васил Германов/
5/8 снимки в галерията Професионалната кариера на Валентин Иванов започва през 2011 година, когато завършва ТОХ в гр. Банкя и започва работа в хотел Хилтън. Там работи три години и половина под ръководството на готвачи като Жан Юбер Гарние, Габриеле Савини и Андре Токев. Следващата година и половина прекарва в Амстердам в ресторанта с две звезди Мишлен Librije Zusje с главен готвач Сидни Схуте, с след това - в Лондон в ресторанта на Хестън Блументал Dinner (No. 36 в света за 2016). В момента работи като Sous Chef в ресторант "Космос".

Професионалният му идол е бразилският топ шеф Алекс Атала, когото определя като рядко срещана комплексна личност, която поема социалната отговорност на това да бъде един от най-добрите в сферата, в която работи. Смята, че успехът на един рестoрант зависи от способността му да поддържа постоянно високо качество, а добрият готвач трябва да е постоянен и самокритичен. Посланието му към хората е да ценят вкуса в храната и да уважат продуктите.

Валентин Ивнов ще приготви първото ястие от вечерята на Ресторант на годината - дехидрирано цвекло, сланина от Източно-балканска свиня, кисело зеле и манатарки. Вдъхновението за рецептата идва от посещението му в една къща за гости в село Горно Драглище, в полите на Рила планина. "Посрещането, храната и цялото преживяване в една семпла и откровена обстановка те карат да се почувстваш все едно си се прибрал вкъщи", разказва той. "С това ястие искам да покажа времето и мястото: къде се намираме и кое време на годината е. С локални продукти да поднеса ястие, което да припомни характерното за българите гостоприемство."

Повече информация за менюто, събитието и как да закупите своя куверт може да намерите на сайта на Ресторант на годината или на фейсбук страницата на събитието.

/Снимка: Васил Германов/

Реклама »

Реклама »