С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Списание

  • Дългият път към успеха

    текст Дария Манова
    снимки: Flickr 17 Февруари 2011, 12:17

    Чрез промени в графика, формата и в някои от правилата си най-мащабното винено изложение у нас разчита да разсее съмненията на мнозина от винопроизводителите за своята ефективност

    Share Tweet Pin it Share
  • Сладко-горчиво Торино

    текст и фотография Нева Мичева
    снимки: Нева Мичева 17 Февруари 2011, 12:07

    "Торино е прелестен град. Булевардите са невъобразимо широки, павираните площади са грамадни, сградите – внушителни и красиви... Тротоарите са с големината на средностатистическа европейска улица и са покрити с двойни аркади, крепени от дебели каменни колони. Можеш да се движиш от единия до другия край на тези просторни ходници, като през цялото време си на закрито, по продължение на пътя ти се точи низ от чудесни магазини и приканващи гостилници." Така звучат впечатленията за този град на Марк Твен през 1880 г. Десетилетия по-късно гледката и усещането са практически същите: простор, ведрост, богатство, култура и цели 18 километра портици в центъра, под които се редят чудесни места за хранене и пазаруване.

    Share Tweet Pin it Share
  • Традиции с гурме привкус: вина и автентични храни от България

    сп. Бакхус
    04 Февруари 2011, 17:59

    Share Tweet Pin it Share
  • Традиции с гурме привкус: вина и автентични храни от България

    сп. Бакхус
    03 Февруари 2011, 15:56

    Списание БАКХУС стартира поредица от тематични дегустационни вечери "Съчетаване на вино с храна", които ще се провеждат всеки трети четвъртък от месеца с водещ Вили Гълъбова, енолог и с участието на различен гост-готвач всеки път.

    Share Tweet Pin it Share
  • Световните винени райони – разнообразие в стиловете

    сп. Бакхус
    снимки: редакция 11 Януари 2011, 15:18

    Курсът ще се проведе от 7 март до 11 април 2011 г., в зала Comodo, ул. "Иван Вазов" 16, София.

    Share Tweet Pin it Share
  • БАКХУС списанието на изкусените от удоволствията на живота, ви пожелава изкусни и изкусителни празници!

    Бакхус
    снимки: редакция 21 Декември 2010, 15:59

    Share Tweet Pin it Share
  • 10х Храни от криптата

    текст Нева Мичева и Албена Шкодрова
    20 Декември 2010, 14:42

    Вкусването на "опасните храни" е като познаването на забранения плод – точка, отвъд която няма завръщане и след която пиршеството без доза уплах или риск става немислимо

    Share Tweet Pin it Share
  • Индиговите деца на българското вино

    текст Пепа Витанова
    снимки: Shutterstock 20 Декември 2010, 14:08

    Шестте най-популярни сред познавачите български изби на 2010 г. са продукт на новото хилядолетие – с различим характер, ясни цели и добър маркетинг

    Share Tweet Pin it Share
  • Широко затворени врати

    Дария Манова
    20 Декември 2010, 14:05

    Някогашните върволици от товарни вагони с вино от София за Москва отдавна са минало. И въпреки че България продължава да изнася значителни количества за Русия, историческата "вечна дружба" като че се оказва повече пречка, отколкото предимство. Новите български вина все по-явно пропускат шанса да се наместят в средния и високия ценови клас на този пазар, считан за един от най-динамичните и перспективни в света

    Share Tweet Pin it Share
  • Cuisine noirе

    текст Дария Манова, фотография Драгомир Ушев
    снимки: Драгомир Ушев 20 Декември 2010, 13:52

    Черно-бяло кино, отвореният, отразяващ празника капак на черен роял, черни ръкавици до над лакътя, pinot noir, домино, бутилки с черни етикети. Всичко е приглушено в салона, в чийто монохромен полумрак се открояват само няколко цветни акцента. Светлината като че се процежда през храната на масата, като през филмов екран: златна охра, малко снежно бяло, и останалото – черно

    Share Tweet Pin it Share
  • Късче рай върху филийка

    текст Дария Манова, фотография Драгомир Ушев
    снимки: Драгомир Ушев 20 Декември 2010, 13:35

    "Моята представа за Рая е да ям пастет от foie gras под звуците на тромпети", казва британският писател от ХІХ век Сидни Смит. За тромпетите не е много сигурно, но гъшият дроб със сигурност е на райската трапеза за мнозина homo sapiens, живели през последните пет хилядолетия

    Share Tweet Pin it Share
  • Днес излиза новият брой на "Бакхус"

    Албена Шкодрова
    снимки: Бакхус 17 Декември 2010, 17:25

    Feast Noir, подобно на Film Noir, изисква доза отегчение от чистичкия и (нео)буржоазен поглед към живота, изразяващ се по Коледа в исторически пазари със загрято подсладено вино, високи, тъмни елхи с блестящи играчки и маса за 20, изгъната от меса, хлябове, сладкиши и бенгалски огън.

    Share Tweet Pin it Share
  • О! Байон

    текст и фотография Нева Мичева
    снимки: Нева Мичева 24 Ноември 2010, 13:32

    Загърбил буйното си минало, изпълнено с морско корсарство и китолов, този френски град днес се е отдал изцяло на другата си слабост - създаването и поглъщането на кулинарни прелести

    Share Tweet Pin it Share
  • The BG Food-Blogging

    текст Силвия Тулева
    снимки: sharemykitchen.com 24 Ноември 2010, 12:52

    Архитект, музикант, сладкар, дизайнер на мебели, психолог, студент, фотограф - такива са в живота някои от най-добрите кулинарни блогъри у нас. Те самите обаче предпочитат да се описват чрез храната

    Share Tweet Pin it Share
  • 10 x: Плодове на въображението

    текст Нева Мичева
    снимки: Shutterstock 24 Ноември 2010, 12:47

    От пиле мляко, славееви езици, ябълка на познанието, вълшебно месалче... Културната история на човечеството сякаш винаги минава под триумфалната арка на небцето. Ето малка подборка от литературни и митологични специалитети, които може и да не стават за ядене, но засищат сетивата по алтернативни пътища

    Share Tweet Pin it Share
  • Вечерята на Виргиния Захариева

    текст Мария Касимова, фотография Флавио Бонети
    снимки: Флавио Бонети 24 Ноември 2010, 12:34

    Една жена, за която зеленчуците са персонажи, а храната е лесен вход към света, незабавно успокоение, дреха на енергията на човека, който я приготвя

    Share Tweet Pin it Share
  • Тракийският следобед на един граф

    Фани Тодорова, фотография Беса Валей
    снимки: Беса Валей 24 Ноември 2010, 12:24

    В България Стефан фон Найперг, собственик на шест винарски имения в Бордо, се опитва да съчетае история и тероар в проекта си «Беса валей». И вече успява, защото неговите като че са първите български вина, попаднали във винените листи на ресторанти със звезди «Мишлен».

    Share Tweet Pin it Share
  • Винена република

    текст и фотография Албена Шкодрова
    снимки: Албена Шкодрова 24 Ноември 2010, 12:20

    Шести по големина производител на вино в света, Аржентина зае място на пазара напоследък и изведнъж. Успехът й изглежда зашеметителен, но според уайнмейкърите на ключовите й изби най-доброто й вино е това, което предстои да бъде направено

    Share Tweet Pin it Share
  • СССР - обратно на масата

    Дария Манова
    снимки: wikipedia 24 Ноември 2010, 12:17

    Днешната руска кухня е сред броящите се на пръсти положителни последствия от създаването преди век на Страната на съветите

    Share Tweet Pin it Share
  • Москва: В какво можеха да се превърнат сънищата

    текст и фотография Дария Манова
    снимки: Дария Манова 24 Ноември 2010, 11:58

    Етно ресторантите от бившите съветски републики в днешната руска столица показват колко приятно място можеше да е бившият СССР, ако соцът не беше съсипал изоснови бонвиванството

    Share Tweet Pin it Share

Реклама »