С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Списание

  • Беконът, триците и други религии

    текст Марина Караконова, фотография Студио ДАРСС
    снимки: Shuterstock 02 Септември 2009, 13:25

    Сланина с яйца или зърнена кашица, светът се върти във вековен спор какво е най-добре да закусва

    Share Tweet Pin it Share
  • Пикник в черно

    текст Албена Шкодрова, фотография Мария Абаджиева и Виолета Бабалова
    снимки: Виолета Бабалова и Мария Абаджиева 02 Септември 2009, 13:17

    "А сам Йоан [Кръстител] носеше дреха от камилска вълна и кожен пояс на кръста си; а храната му беше акриди и див мед", разказва Новият завет за един от най-известните (и продължителни) пикници в историята на човечеството. Днес тази сцена прави впечатление с драматичната красота на пустинята, в която се развива, и с неприлично семплото си меню.

    Share Tweet Pin it Share
  • Закуска извън леглото

    текст Ваня Райнова, Надя Младенова, Екатерина Геловска. Фотография Студио ДАРСС
    снимки: Студио ДАРСС 02 Септември 2009, 13:12

    Трима души с по три любими места за започване на деня в София

    Share Tweet Pin it Share
  • Големите малки вина на Венето

    текст и фотография Албена Шкодрова
    снимки: Албена Шкодрова 01 Септември 2009, 14:55

    "Първият ми спомен за дядо ми е как кара мотопед из тези лозя. Спира, казва нещо на работниците, виждам го да посочва с ръка. След това пак се качва на мотора и отминава."

    Share Tweet Pin it Share
  • LES CHATEAUX и техните графити

    текст Джо Линстрот, фотография Ейвън Мартин
    снимки: Ейвън Мартин 01 Септември 2009, 14:48

    В полите на Сините скали винен туризъм блика отвсякъде. Спуска се като лавина от планините, изпълзява като придошли води от подземията и настъпва под формата на автобуси и автомобили с любители дегустатори, шата и велосипедни алеи сред лозята. Остава винарите на Сливен да поработят заедно като тези в Напа или Тоскана.

    Share Tweet Pin it Share
  • О! Ним

    текст Яна Никифорова, фотография Албена Шкодрова
    снимки: Албена Шкодрова 25 Август 2009, 18:34

    Защо Ним? Защото през юли Провансът се нагорещява и палмовите дървета започват да шумолят сухо на вятъра, а из въздуха се носи интензивен мирис на лавандулово масло. Дните стават дълги и горещи, а къпането в ледена вода и пиенето на изстудени свежи вина - спасително. Със следобеда идва и облекчението - горещината е отнесена от хладния средиземноморски мистрал, който винаги води със себе си красиво небе.

    Share Tweet Pin it Share
  • О! Трявна

    текст и фотография Невена Панайотова
    снимки: Невена Панайотова 25 Август 2009, 18:23

    Защо Трявна? Защото гмурването в прохладата на тесните калдъръмени улички с чист въздух и много зеленина оставя спомена за шумните и прашни градове надалеч. Към това се добавя усещанета за екскурзия в чужбина и асоциацията с швейцарските селца, промъкваща се вероятно заради безбройните цъфнали навсякъде мушката. През 1192 г. близо до града братята Асен и Петър разгромяват армията на византийския император Исак II Ангел и за да се отбележи събитието, на бърза ръка е вдигната църквата "Свети Архангел Михаил", с която започват занаятчийските дюкяни. Те се редуват със стари кафенета, в които се пие турско кафе на пясък и се играе табла.

    Share Tweet Pin it Share
  • 10 особености на вечерята в древен Рим

    текст Невена Панайотова
    снимки: Албена Шкодрова 25 Август 2009, 18:15

    1. Бърза закуска с лъв. Според историците буквално на всеки ъгъл в античен Рим има щандове за храна и вино - свидетелство, че римляните са доста привързани към бързата закуска.

    Share Tweet Pin it Share
  • Час по Апиций

    фотография Елена Спасова
    снимки: Елена Спасова 25 Август 2009, 18:01

    На 12 юни 2009 сл. Хр. в центъра на София готвачът Ивайло Рангелов направи експеримент: върна времето назад. Пренесе кухнята си, заедно с всички наблюдаващи и работещи в нея, в деня 12 юни 95 сл. Хр. Задачата му беше да приготви пет ястия, спазвайки точно рецептите, както те са описани в De re coquinaria, най-известната готварска книга от онази епоха.

    Share Tweet Pin it Share
  • Николас дел Солар: "Като видя бутилка вино, и се разтрепервам. Искам да разбера всичко за нея!"

    Бакхус
    снимки: Драгомир Ушев 13 Август 2009, 16:31

    Share Tweet Pin it Share
  • Аве Мария в Едоардо Миролио

    Бакхус
    снимки: Яна Блажева 13 Август 2009, 15:48

    Деси Байчева, или заразеният с вируса "вино" технолог на избата

    Share Tweet Pin it Share
  • Al Fresco в София

    "Бакхус"
    снимки: Студио ДАРСС 20 Юли 2009, 16:12

    Юли в София, жега, прахоляк. Ресторант-градините са не просто приятното място, където да изпием питие и да вечеряме, а убежище. Те са състояние на духа. Като се замисли човек, те са среща на две грандиозни постижения на цивилизацията, които в дъното си опират до едно и също: усилията да се внесе ред и красота в хаоса на природата, независимо дали с аранжиране на храсти или сирена.

    Share Tweet Pin it Share
  • Захване ли се с нещо папата...

    текст и фотография Албена Шкодрова
    снимки: Албена Шкодрова 30 Юни 2009, 20:01

    Out! Out! Out! Забравете за вината на Шатоньоф дю пап, те винаги са били, са, и ще бъдат извън мода сред истинските познавачи, казва в книгата си "Официален пътеводител из винената снобария" Леонард Бърнщайн. В края на 1970-те, когато той я пише, нещата изглеждат точно така.

    Share Tweet Pin it Share
  • Sladoledus Maximus

    текст и фотография Албена Шкодрова
    снимки: Албена Шкодрова 30 Юни 2009, 19:39

    Всички ядат сладолед в Рим. Юлските 38°С на сянка са само една от причините за това

    Share Tweet Pin it Share
  • Тайният обяд

    фотография Студио ДАРСС
    снимки: Студио ДАРСС 30 Юни 2009, 19:11

    Автентичните български храни – ценни, но забранени, бяха показани на de jure незаконно събиране в София. Вижте ги на снимките. И ги разгледайте добре, защото може още дълго да ги гледате само на картинка

    Share Tweet Pin it Share
  • Почина Робърт Йънг, един от пионерите в Сонома

    "Бакхус"
    29 Юни 2009, 10:20

    Когато през 1960-те Робърт Йънг изкоренява сливовите си дръвчета в Сонома каунти в Калифорния, и ги подменя с лози, той го прави с надеждата да изкара повече пари. Перфекционизмът в него обаче надделява, и стъпката му се превръща в начало на качественото винопроизводство в района.

    Share Tweet Pin it Share
  • Катаржина Естейт спечели Best of Nation award, три златни и два сребърни медала на най-големия винен конкурс в Щатите

    Бакхус
    25 Юни 2009, 14:05

    San Francisco Wine Competitionсе проведе за двадесет и девети път

    Share Tweet Pin it Share
  • Варна между Chateau Margaux,1904 и SMS

    текст Силвия Тулева, фотография Петко Момчилов
    снимки: "Бакхус" 15 Юни 2009, 23:16

    Във Варна са и най-старата, и най-новата изби на България, два контрастиращи полюса на националното винарство. "Евксиноград" пази свой портвайн от началото на миналия век и френско бордо с възрастта на съвременната българска държава, и се надява да я спаси немският Червен кръст. Винарска изба "Варна" експериментира с нови сортове и лексика, и привлича туристи още преди да е достроена.

    Share Tweet Pin it Share
  • Плодовите бири на българския пазар

    Людмил Фотев
    15 Юни 2009, 23:10

    Share Tweet Pin it Share
  • Това е друга бира

    Людмил Фотев
    15 Юни 2009, 23:06

    Людмил Фотев, най-авторитетният бирен журналист в България, предлага близък поглед към плодовите бири и към една от техните възможни употреби - прелъстяването

    Share Tweet Pin it Share

Реклама »