С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Списание

  • Тъй рече Xocolatl

    Бакхус
    01 Октомври 2009, 13:58

    Шоколадът заслужава по-почтително отношение от това да се използва вместо кал в спа процедури. Той е достоен да му се издигат храмове.

    Share Tweet Pin it Share
  • LEGO "Катаржина"

    текст и фотография Албена Шкодрова
    снимки: Албена Шкодрова 30 Септември 2009, 15:20

    Поляк, корсиканец, двама близнаци, еротични фрески и вина с чуждоезични имена – посещението в "Катаржина" се запомня като пътуване до друга държава. Или до една нова България. Така или иначе, голямата цел на избата е българският тероар

    Share Tweet Pin it Share
  • Shopping: За шоколадови бижута в Сен Жермен

    текст и фотография Албена Шкодрова
    снимки: Албена Шкодрова 30 Септември 2009, 15:08

    Какъв по-добър начин да попаднеш на най-вкусните места в Париж от това да разбереш къде един кулинарен критик би прекарал рождения си ден?

    Share Tweet Pin it Share
  • 12 пазара

    текст и фотография Албена Шкодрова
    снимки: Албена Шкодрова 05 Септември 2009, 14:02

    Идеалният пазар съществува само във въображението на гурманите. Все пак по света са пръснати достатъчно вдъхновяващи негови първообрази, които сега греят във всички цветове под септемврийското слънце.

    Share Tweet Pin it Share
  • Среднощни градинари

    текст Марина Караконова, фотография Аделина Илиев
    снимки: Аделина Илиев 04 Септември 2009, 09:00

    Самолетът се готви за кацане. Въздухът е кристално ясен, няма нито едно облаче. Със съвършената си геометрия градините на замъците, пръснати из тази green and pleasant land, приличат на изящни брошки.

    Share Tweet Pin it Share
  • Утре излиза новият брой на "Бакхус"

    Албена Шкодрова
    снимки: Bacchus 03 Септември 2009, 01:00

    Описвайки страданията на пътуващите из Европа по времето на викторианска Англия, "Дейли телеграф" неотдавна цитира една историческа хроника: "Закуската като цяло е отричана: "хората... нямат никаква идея, че човек има нужда да изяде сутрин нещо повече от напръстник кафе или шоколад и залък хляб." Ехото на това пренебрежение, наблюдавано най-вече в европейските страни с южняшки начин на живот, се долавя и до днес.

    Share Tweet Pin it Share
  • Без-безжично

    текст и фотография Албена Шкодрова
    снимки: Албена Шкодрова 03 Септември 2009, 01:00

    Най-съхранената част от българското Черноморие - на север от Балчик, е за отшелници с вкус към добрата храна

    Share Tweet Pin it Share
  • Беконът, триците и други религии

    текст Марина Караконова, фотография Студио ДАРСС
    снимки: Shuterstock 02 Септември 2009, 13:25

    Сланина с яйца или зърнена кашица, светът се върти във вековен спор какво е най-добре да закусва

    Share Tweet Pin it Share
  • Пикник в черно

    текст Албена Шкодрова, фотография Мария Абаджиева и Виолета Бабалова
    снимки: Виолета Бабалова и Мария Абаджиева 02 Септември 2009, 13:17

    "А сам Йоан [Кръстител] носеше дреха от камилска вълна и кожен пояс на кръста си; а храната му беше акриди и див мед", разказва Новият завет за един от най-известните (и продължителни) пикници в историята на човечеството. Днес тази сцена прави впечатление с драматичната красота на пустинята, в която се развива, и с неприлично семплото си меню.

    Share Tweet Pin it Share
  • Закуска извън леглото

    текст Ваня Райнова, Надя Младенова, Екатерина Геловска. Фотография Студио ДАРСС
    снимки: Студио ДАРСС 02 Септември 2009, 13:12

    Трима души с по три любими места за започване на деня в София

    Share Tweet Pin it Share
  • Големите малки вина на Венето

    текст и фотография Албена Шкодрова
    снимки: Албена Шкодрова 01 Септември 2009, 14:55

    "Първият ми спомен за дядо ми е как кара мотопед из тези лозя. Спира, казва нещо на работниците, виждам го да посочва с ръка. След това пак се качва на мотора и отминава."

    Share Tweet Pin it Share
  • LES CHATEAUX и техните графити

    текст Джо Линстрот, фотография Ейвън Мартин
    снимки: Ейвън Мартин 01 Септември 2009, 14:48

    В полите на Сините скали винен туризъм блика отвсякъде. Спуска се като лавина от планините, изпълзява като придошли води от подземията и настъпва под формата на автобуси и автомобили с любители дегустатори, шата и велосипедни алеи сред лозята. Остава винарите на Сливен да поработят заедно като тези в Напа или Тоскана.

    Share Tweet Pin it Share
  • О! Ним

    текст Яна Никифорова, фотография Албена Шкодрова
    снимки: Албена Шкодрова 25 Август 2009, 18:34

    Защо Ним? Защото през юли Провансът се нагорещява и палмовите дървета започват да шумолят сухо на вятъра, а из въздуха се носи интензивен мирис на лавандулово масло. Дните стават дълги и горещи, а къпането в ледена вода и пиенето на изстудени свежи вина - спасително. Със следобеда идва и облекчението - горещината е отнесена от хладния средиземноморски мистрал, който винаги води със себе си красиво небе.

    Share Tweet Pin it Share
  • О! Трявна

    текст и фотография Невена Панайотова
    снимки: Невена Панайотова 25 Август 2009, 18:23

    Защо Трявна? Защото гмурването в прохладата на тесните калдъръмени улички с чист въздух и много зеленина оставя спомена за шумните и прашни градове надалеч. Към това се добавя усещанета за екскурзия в чужбина и асоциацията с швейцарските селца, промъкваща се вероятно заради безбройните цъфнали навсякъде мушката. През 1192 г. близо до града братята Асен и Петър разгромяват армията на византийския император Исак II Ангел и за да се отбележи събитието, на бърза ръка е вдигната църквата "Свети Архангел Михаил", с която започват занаятчийските дюкяни. Те се редуват със стари кафенета, в които се пие турско кафе на пясък и се играе табла.

    Share Tweet Pin it Share
  • 10 особености на вечерята в древен Рим

    текст Невена Панайотова
    снимки: Албена Шкодрова 25 Август 2009, 18:15

    1. Бърза закуска с лъв. Според историците буквално на всеки ъгъл в античен Рим има щандове за храна и вино - свидетелство, че римляните са доста привързани към бързата закуска.

    Share Tweet Pin it Share
  • Час по Апиций

    фотография Елена Спасова
    снимки: Елена Спасова 25 Август 2009, 18:01

    На 12 юни 2009 сл. Хр. в центъра на София готвачът Ивайло Рангелов направи експеримент: върна времето назад. Пренесе кухнята си, заедно с всички наблюдаващи и работещи в нея, в деня 12 юни 95 сл. Хр. Задачата му беше да приготви пет ястия, спазвайки точно рецептите, както те са описани в De re coquinaria, най-известната готварска книга от онази епоха.

    Share Tweet Pin it Share
  • Николас дел Солар: "Като видя бутилка вино, и се разтрепервам. Искам да разбера всичко за нея!"

    Бакхус
    снимки: Драгомир Ушев 13 Август 2009, 16:31

    Share Tweet Pin it Share
  • Аве Мария в Едоардо Миролио

    Бакхус
    снимки: Яна Блажева 13 Август 2009, 15:48

    Деси Байчева, или заразеният с вируса "вино" технолог на избата

    Share Tweet Pin it Share
  • Al Fresco в София

    "Бакхус"
    снимки: Студио ДАРСС 20 Юли 2009, 16:12

    Юли в София, жега, прахоляк. Ресторант-градините са не просто приятното място, където да изпием питие и да вечеряме, а убежище. Те са състояние на духа. Като се замисли човек, те са среща на две грандиозни постижения на цивилизацията, които в дъното си опират до едно и също: усилията да се внесе ред и красота в хаоса на природата, независимо дали с аранжиране на храсти или сирена.

    Share Tweet Pin it Share
  • Захване ли се с нещо папата...

    текст и фотография Албена Шкодрова
    снимки: Албена Шкодрова 30 Юни 2009, 20:01

    Out! Out! Out! Забравете за вината на Шатоньоф дю пап, те винаги са били, са, и ще бъдат извън мода сред истинските познавачи, казва в книгата си "Официален пътеводител из винената снобария" Леонард Бърнщайн. В края на 1970-те, когато той я пише, нещата изглеждат точно така.

    Share Tweet Pin it Share

Реклама »