С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Списание

  • Дегустаторът в мен. Стъпка 5: Етикетът по време на дегустация

    Юлия Костадинова
    снимки: - 23 Февруари 2009, 10:24

    Дегустациите винаги са особено приятен повод да се съберете около масата. Има обаче няколко неща, които чисто практически пречат на виното да се покаже в най-добрата си светлина и макар никой никога да не ги е окачествил като "грешки", е добре да се знаят и да се избягват доколкото е възможно. Най-малкото - спестяват неудобства в доста ситуации.

    Share Tweet Pin it Share
  • Порто за един идеален английски свят

    Стойчо Стоев
    снимки: Емил Коралов 16 Февруари 2009, 14:29

    Подзаглавие: Свалете гетите си и се насладете на вечерна чашка ruby или towny до камината. И се молете американците да не се усетят какво пропускат.

    Share Tweet Pin it Share
  • Дизайнерите на храна изпитват търпението на клиентите

    "Бакхус"
    13 Февруари 2009, 16:27

    Най-новата порода френски кулинари изглежда са дизайнерите на храна.

    Share Tweet Pin it Share
  • В Латвия извличат хайвер от жива риба

    "Бакхус"
    снимки: “Бакхус" 13 Февруари 2009, 14:32

    Предприятието "Мотра" в покрайнините на Рига извлича ценните яйца без да убива рибите, като така запазва намалялата популация на есетрата.

    Share Tweet Pin it Share
  • О! Ксанти

    Албена Шкодрова
    снимки: - 12 Февруари 2009, 16:09

    Share Tweet Pin it Share
  • О! Хисаря

    Албена Шкодрова
    снимки: - 12 Февруари 2009, 15:19

    Share Tweet Pin it Share
  • Паста до припадък

    Ваня Райнова
    снимки: Драгомир Ушев 09 Февруари 2009, 12:20

    Като дете мразех юфка. Тъй като баба ми не зачиташе думата "мразя" по отношение на храната, се налагаше да съм изобретателна.

    Share Tweet Pin it Share
  • Бойар Поморие се представи в София

    "Бакхус"
    снимки: Бойар Поморие 30 Януари 2009, 12:23

    Малката десетгодишна изба, която тихомълком процъфтя през последните десет години край шосето Бургас-Слънчев Бряг, представи за първи път снощи вината си в столицата.

    Share Tweet Pin it Share
  • В Китай празнуват Нова година

    Бакхус
    26 Януари 2009, 18:00

    26-ти януари е първият ден от китайската Нова година на Бика. Наричат го още Празник на пролетта, отбелязват го с пищни гирлянди, страховити драконови маски, много червени украшения, специални храни.

    Share Tweet Pin it Share
  • Концепции 2009 показа последните тенденции в европейската кулинарията

    Веселина Маринова
    снимки: Цветелина Ангелова 22 Януари 2009, 17:04

    Само допреди 4-5 години кулинарен форум, какъвто е протичащият в момента престижен Madrid Fusion, беше блян за нашите ресторантьорски среди. Но ситуацията вече е променена. Миналата година на въпросния форум в испанската столица присъстваха над десет от водещите наши шеф готвачи. И ето че от 13 до 15 януари българската секция на европейската кулинарна асоциация "Евроток" организира в НДК, при това много успешно, едно елитно представяне на последните тенденции в кулинарията, наречено "Концепции 2009".

    Share Tweet Pin it Share
  • Съчетаване: Зимни салати с вино

    Снежана Живкова
    снимки: - 12 Януари 2009, 14:03

    Колкото и да ни плашат с глобалното затопляне на планетата, поне в България зимата все още си е зима, а лятото - лято. Традиционното мото, под което преминава леденият януари тук, е "Колкото по-свинско е навън, толкова по-свинско трябва да е в чинията" - правило, което имаме възможност да приложим многократно във връзка с десетината имени дни през месеца. Свинското може и да е добра защита срещу тънкия режещ вятър или скърцащият под петите лед, но януарското меню има сериозен недостатък и той е липсата на пресни зеленчуци, които да го освежават. Ето три универсални рецепти, с които донякъде да компенсирате тази тъмна страна на зимата. Те могат да се поднесат като салата с традиционния аперитив, да разнообразят менюто като предястие, а са подходящи и като гарнитура на ястие с месо. Вината, които предлагам към тях, имат същата универсалност.

    Share Tweet Pin it Share
  • Лошото време свършва преди Пловдив

    Веселина Маринова
    снимки: Драгомир Ушев 09 Януари 2009, 18:33

    Неприятната зимна мъгла често се простира до пределите на София. Един от лесните начини да й се изплъзнете, е да поемете към Пловдив за обяд. Там имате избор между български ресторант в суфитско теке, италианска остерия в синагога, гурме клуб в обувна фабрика и културен център в сладкарница.

    Share Tweet Pin it Share
  • О, Пещера!

    Албена Шкодрова
    09 Януари 2009, 18:20

    Защо Пещера? Защото през декември, в слънчево време, през прозрачния, искрящ от светлина въздух почти от всяка точка на града се виждат снежните склонове на Западните Родопи и чувството е все едно ходиш по облаците.

    Share Tweet Pin it Share
  • О, Прага!

    Албена Шкодрова
    09 Януари 2009, 17:02

    Защо Прага? Защото е великолепна, празнична, и позабравена от българите, мнозина от които преди двайсетина години просто се качваха на влака на гарата в София и слизаха ден и половина по-късно в Прага, за да се избавят за няколко дни от сивотата на соца.

    Share Tweet Pin it Share
  • Ужас в чинията

    Марина Караконова
    снимки: - 09 Януари 2009, 16:42

    Какво да правите с черупките, костите и корубите на деликатеса пред вас? Ако не знаете - просто проявете здрав разум.

    Share Tweet Pin it Share
  • Дегустаторът в мен. Стъпка 4: Как се използва декантерът

    Юлия Костадинова
    снимки: - 09 Януари 2009, 13:42

    "Организирайте първата си дегустация. Охладете, подредете, отворете и пробвайте четири, предложени от нас вина. Запишете какво усещате, за да сравните с бележките на професионалните дегустатори".

    Share Tweet Pin it Share
  • Пето авеню, Банкок: комбо, джъмбо и етно

    Албена Шкодрова
    09 Януари 2009, 04:00

    Welcome to The Fith Food Avenue, пише на голяма табела в един от централните търговски центрове на Банкок. Градът, който от 10 години насам е сред моите топ три кулинарнит места в света, се е завъртял в нова посока: комбо, джъмбо и етно.

    Share Tweet Pin it Share
  • NY меню - Bacchus style

    Любомир Бояджиев
    08 Януари 2009, 17:16

    Първият мит, който се пропуква още сутринта, е, че американците ядат по много и лоша храна. В бучащото нюйоркско море от звуци, светлини и миризми бързо изплува култът към здравословното хранене.

    Share Tweet Pin it Share
  • Българско вино на годината 2008

    Емил Коралов, Юлия Костадинова
    снимки: Николай Камбуров 08 Януари 2009, 12:40

    Конкурсите за вино са точно както тези за литература, кино или изобразително изкуство. В известен смисъл се опитват да постигнат невъзможното - да обективизират субективно удоволствие. И все пак те съществуват. Много хора ги намират за полезни - в тях обикновено голяма група специалисти прекарва дълги работни часове, за да проучи и анализира голям обем от информация, и накрая да създаде нещо като рамка, която да помогне за ориентация в необятното изобилие.

    Share Tweet Pin it Share
  • Quo vadis - куо вадис - кво вадиш

    Яна Петкова
    07 Януари 2009, 13:03

    Обичам да чета от прекалено малка. На седем години вече хвърлях по едно око на забранената за мен секция за възрастни в библиотеката и един ден попаднах на книга с доста странно име. Занесох я на единия от братята си: "Виж какво смешно заглавие - "Куо вадис..."

    Share Tweet Pin it Share

Реклама »