С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Блог

  • Шишмански прелести

    Галя Йотова
    25 Август 2015, 17:54

    Share Tweet Pin it Share
  • Внимание! Не снимайте храната си в Германия

    Бакхус
    17 Август 2015, 13:04

    Красиво подредената чиния е обект на авторско право

    Share Tweet Pin it Share
  • Работа насам, работа натам

    Галя Йотова
    06 Август 2015, 14:10

    Share Tweet Pin it Share
  • Събиране и изяждане

    Марина Караконова
    снимки: Shutterstock 28 Юли 2015, 13:52

    За това как статистиката не може да улови една от големите мистерии: кое определя вкуса на националните кухни

    Share Tweet Pin it Share
  • Менюто на агент Купър пристига в Лондон

    Марина Караконова
    снимки: Showtime 22 Юли 2015, 02:29

    Временният ресторант "Туин Пийкс" отваря на 27 август

    Share Tweet Pin it Share
  • Какво ще сготви сър Иън МакКелън за вечеря?

    Бакхус
    снимки: Ройтерс 20 Юли 2015, 01:49

    Рецепта за "Гандалфиноа"

    Share Tweet Pin it Share
  • Strawberry films forever

    Вера Траянова
    снимки: Shutterstock 17 Юли 2015, 19:47

    Кулинарна порнография с ягоди (и сметана)

    Share Tweet Pin it Share
  • Нискобюджетно гурме

    Васил Богданов
    30 Април 2015, 05:10

    Пет менюта на шеф Димитър Клаклов, с които двама души могат да вечерят славно за 12-15 лв.

    Share Tweet Pin it Share
  • Повишени в чин(ията)

    Силвия Атипова
    снимки: Shutterstock 30 Април 2015, 05:05

    Любопитните истории на няколко бедняшки храни, които покориха света

    Share Tweet Pin it Share
  • Свежо, от Грузия

    Младен Петров
    снимки: Ира Кудряшова 30 Април 2015, 04:16

    Два месеца в Тбилиси в очакване на международния пробив на грузинската кухня

    Share Tweet Pin it Share
  • Зеленчуци, който не яде

    Бакхус
    11 Юни 2014, 15:11

    Как да накараме детето да яде зеленчуци? Правилният отговор гласи: като не го караме, а просто ги поставим пред него.

    Share Tweet Pin it Share
  • Измислица ли са суперхраните?

    Бакхус
    08 Март 2014, 12:30

    На този съдбовен въпрос търсят отговор в блога на британския "Обзървър"

    Share Tweet Pin it Share
  • Александър Иванчев, победител в категория "Сладкар"

    Одет Гълъбова
    16 Май 2013, 21:53

    Share Tweet Pin it Share
  • Пламен Баев, най-добър майстор на пица

    Одет Гълъбова
    16 Май 2013, 21:51

    Share Tweet Pin it Share
  • Антонио Иванов, "Готвач на България 2013"

    Одет Гълъбова
    16 Май 2013, 21:29

    Share Tweet Pin it Share
  • В какво се превръщат... баниците?

    Людмил Хайдутов
    13 Януари 2009, 17:53

    Идеята на еволюцията е всяко създание да пасва на мястото, в което живее. Ако не се вписва, променя условията на живот в заобикалящата го среда. Това е по-редкият случай. Обичайният процес е промяна на самите организми, бавно и за неизвестен, но огромен брой поколения. Ако българската баница беше жива твар, попаднала в столицата на Каталуния, щяха да са й необходими поне няколко хиляди години, за да се превърне в очарователните закуски, които се предлагат в привляклата вниманието ми пекарна в Барселона. Радостно е, че храната се развива много по-бързо от евразийските популации на синигерите например

    Share Tweet Pin it Share
  • Пето авеню, Банкок: комбо, джъмбо и етно

    Албена Шкодрова
    09 Януари 2009, 04:00

    Welcome to The Fith Food Avenue, пише на голяма табела в един от централните търговски центрове на Банкок. Градът, който от 10 години насам е сред моите топ три кулинарнит места в света, се е завъртял в нова посока: комбо, джъмбо и етно.

    Share Tweet Pin it Share
  • Quo vadis - куо вадис - кво вадиш

    Яна Петкова
    07 Януари 2009, 13:03

    Обичам да чета от прекалено малка. На седем години вече хвърлях по едно око на забранената за мен секция за възрастни в библиотеката и един ден попаднах на книга с доста странно име. Занесох я на единия от братята си: "Виж какво смешно заглавие - "Куо вадис..."

    Share Tweet Pin it Share
  • Фаст гурме по берлински

    Веселина Маринова
    06 Януари 2009, 18:08

    Немската столица може да се похвали с богатата си улична култура – по тротоари и площади се общува, свири, пее, рецитира, рисува. Дори през зимата. И разбира се, хапва се, и то добре. Местата за "улична храна" или imbiss-ите в Берлин са толкова нагъсто, че конкуренцията закономерно е създала високо качество.

    Share Tweet Pin it Share
  • Истанбул: На ресторант като на опера

    Албена Шкодрова
    05 Декември 2008, 22:22

    "Микла" на последния етаж на хотел "Мармара", в момента е абсолютният фаворит на ценителите на добрите ресторанти в Истанбул. Два мои опита да го посетя се осуетяват заради променено работно време, и когато най-накрая успявам да вляза през вратата му, трябва да призная, че съм леко раздразнена.

    Share Tweet Pin it Share

Реклама »