С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Хора

  • ОТ БРОЯ: Градът е гладен и заведение дебне отвсякъде

    Андреа Пунчева, Ани Коджаиванова, Марина Караконова
    снимки: Gabriel Domingues Leao da Costa, Unsplash 08 Септември 2021, 10:23

    Не само чашата, но и чинията следва винаги да е наполовина пълна. Разговор със 7 заведения по повод COVID мерките и бъдещето на сектора.

    Share Tweet Pin it Share
  • Чаените чудеса на Маш Митака

    Текст и снимки: Владислав Христов
    07 Септември 2021, 14:20

    На какво с най-голямо удоволствие би се отдал потъналият в нищоправене в Пловдив човек? На пиене на коктейли, разбира се!

    Share Tweet Pin it Share
  • Големите творци и храната: Франсоа Рабле

    Владислав Христов
    снимки: Trollinho, Unsplash 23 Август 2021, 21:40

    Един от стълбовете на френската литература, той стига дотам, че създава свой собствен "раблезиански език".

    Share Tweet Pin it Share
  • Шеф Андре Токев с изненадващ грил експеримент

    Съдържание от Tefal
    20 Август 2021, 12:32

    Откривателят на нови концепции подготви специално гурме меню, за да изпита уменията на кандидатa за су-шеф, интелигентния грил Tefal OptiGrill Elite

    Share Tweet Pin it Share
  • Снежната страна на Кейичи Ияма

    Владислав Христов
    снимки: HANSON, CC BY-SA 3.0 , via Wikimedia Commons 15 Август 2021, 12:48

    На 95 г. той беше най-възрастният японски барман, а неговият коктейл Yukiguni е наследството му

    Share Tweet Pin it Share
  • ОТ БРОЯ: Мария, която принадлежи на Балканите

    Андреа Пунчева
    снимки: Мария Жекова 09 Август 2021, 11:41

    Фотограф, победител в последния сезон на състезанието MasterChef и вдъхновител - запознаваме ви с Мария Жекова

    Share Tweet Pin it Share
  • Големите творци и храната: Джовани Бокачо

    Владислав Христов
    снимки: Fede Roveda, Pexels 26 Юли 2021, 11:30

    Погледнем ли днешната тосканска кухня, неминуемо ще открием храни от декамеронските истории на Бокачо.

    Share Tweet Pin it Share
  • Джанфранко Киарини: Искам да покажа на света, че България може

    Андреа Пунчева
    01 Юли 2021, 15:47

    Dieci в село Девино е отворен само 2 месеца и вече е забелязан от екипа на Michelin. Разговор за звездите в кухнята – и в хубавия, и в другия смисъл

    Share Tweet Pin it Share
  • Bottled Opinions: виното и хората с мнение

    Ани Коджаиванова
    снимки: Кристина Маркова 07 Юни 2021, 11:37

    Share Tweet Pin it Share
  • Големите творци и храната: Лаура Ескивел

    Владислав Христов
    снимки: Jared Craigg, Unsplash 28 Май 2021, 00:39

    Щом сме в Мексико, ключовите думи са "люто", "сладко", "солено". От всичко по много!

    Share Tweet Pin it Share
  • Големите творци и храната: Исабел Алиенде

    Владислав Христов
    снимки: Jaredd Craig, Unsplash 20 Май 2021, 08:44

    В "Афродита" на чилийската писателка има меко казано причудливи рецепти: "Варено за оргии" и "Възбудителното блюдо на леля Бургел"

    Share Tweet Pin it Share
  • По бирата му ще го познаете

    Текст и снимки: Михаил Ванчев
    25 Април 2021, 23:37

    На гости на крафт пивоварната, патентовала "винената бира" - Hills Micro Brewery

    Share Tweet Pin it Share
  • Големите творци и храната: Джеръм К. Джеръм

    Владислав Христов
    снимки: Jaredd Craig, Unsplash 20 Април 2021, 13:55

    "1 фунт бифтек и 1/2 л горчива бира на всеки 6 часа. 1 разходка от 10 мили всяка сутрин": част от рецептата против чернодробни болежки на големия автор

    Share Tweet Pin it Share
  • Артишок и зехтин: защо да обикнем extra virgin

    Анна Петкова
    18 Март 2021, 17:16

    Този месец в рубриката "Артишок и зехтин с Анна Петкова": среща с маслиново дърво на 3200 г. и що е то "Нов свят" при зехтина

    Share Tweet Pin it Share
  • Винената ерес на един "лекар" на изби

    Текст и снимки: Михаил Ванчев
    16 Март 2021, 14:12

    Той е лекар-енолог. И "пациентите" му са особени. Професор д-р Георги Мичев лекува винарски изби, парализирани от фалит.

    Share Tweet Pin it Share
  • Почина винената легенда Стивън Спъриър

    Бакхус
    снимки: Thomas Skovsende, Decanter 09 Март 2021, 18:00

    Човекът, промернил модерната история и поставил САЩ на световната винена карта, почина в дома си на 80-годишна възраст.

    Share Tweet Pin it Share
  • Кловис Тетанже: Не очаквайте революция от Тетанже. Само сладка еволюция

    Марина Караконова
    снимки: Цветелина Белутова 13 Декември 2019, 12:42

    Share Tweet Pin it Share
  • Пиер Казанев разкри тайните на Veuve Cliquot

    Veuve Cliquot
    04 Декември 2019, 14:22

    Share Tweet Pin it Share
  • По мед и зехтин

    Кристина Николова
    снимки: Patricia Niven 08 Май 2019, 12:58

    Share Tweet Pin it Share
  • Кулинарни иновации вдъхновени от баските - мастър клас на лектори от Испания

    Бакхус
    19 Март 2019, 00:00

    Share Tweet Pin it Share

Реклама »