С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

  • Френски търговец на вино организира интернет-дегустации

    Бакхус
    снимки: - 19 Февруари 2009, 17:01

    Екологично настроен винар от долината Рона е отркил нов начин за връзка с любители на виното.

    Share Tweet Pin it Share
  • Кулинарен фестивал на гръцката кухня ще се проведе в х-л Хилтън

    Бакхус
    снимки: - 19 Февруари 2009, 15:55

    От 23 до 26 февруари софиянци и гости на столицата ще могат да опитат от средиземноморската кухня.

    Share Tweet Pin it Share
  • "Бистрономия" – нов френски термин, породен от кризата

    horemag.bg
    снимки: - 19 Февруари 2009, 13:29

    Французите, известни със своята находчивост, въведоха нов термин – "бистрономия".

    Share Tweet Pin it Share
  • Австралийските винарни съсипани от пожарите

    Бакхус
    снимки: - 18 Февруари 2009, 12:39

    За винарите от Yarra Valley опустошителните пожари бяха последната капка.

    Share Tweet Pin it Share
  • Отворени винени дегустации се провеждат в София

    Бакхус
    снимки: - 18 Февруари 2009, 12:38

    Магазини за вино популяризират добрата винена култура с тематични дегустации със свободен достъп.

    Share Tweet Pin it Share
  • Берлинале 2009 шокира с филми за хранителната индустрия

    Бакхус
    снимки: - 18 Февруари 2009, 12:13

    Кулинарната серия филми, в своята трета година на фестивала, комбинира изискана гастрономия с грозната истина за глобалната хранителна индустрия.

    Share Tweet Pin it Share
  • Стартира първата бариста академия в България

    Бакхус
    снимки: - 18 Февруари 2009, 11:13

    На 17 февруари 2009 г. стартира първата Бариста академия в България по инициатива на NESTLE Professional.

    Share Tweet Pin it Share
  • Рекордьорът по най-дълго суши у нас организира японска "саке нощ"

    Бакхус
    снимки: ДАРСС 17 Февруари 2009, 15:02

    Четиристепенното меню ще се предлага в софийския клуб-ресторант "Опера" и е подготвено от суши и сашими майстор Петър Михалчев.

    Share Tweet Pin it Share
  • Български биохрани тръгват за "Биофах"

    dnevnik.bg
    снимки: - 16 Февруари 2009, 17:20

    Единадесет български фирми, специализирани в производството на биохрани, ще участват тази година в световното изложение "Биофах".

    Share Tweet Pin it Share
  • Веригата "Лидл" стъпва на пазара в Плевен

    dnevnik.bg
    снимки: - 16 Февруари 2009, 15:36

    Търговската верига за бързооборотни стоки "Лидл" (Lidl) стана собственик на общински терен от 4540 кв. метра в квартал "Сторгозия" в Плевен, съобщи пресцентърът на общината.

    Share Tweet Pin it Share
  • "Чиста храна, честен поминък" призова към нова политика за малките производства

    Бакхус
    снимки: - 16 Февруари 2009, 13:30

    България е единствената страна в ЕС, която не е въвела закона за правото на фермерите да преработват продукцията си във фермата и да я продават законно на крайни клиенти, ресторанти и магазини.

    Share Tweet Pin it Share
  • Дизайнерите на храна изпитват търпението на клиентите

    "Бакхус"
    13 Февруари 2009, 16:27

    Най-новата порода френски кулинари изглежда са дизайнерите на храна.

    Share Tweet Pin it Share
  • Аспержите излизат седмици по-рано на пазара

    "Бакхус"
    13 Февруари 2009, 14:40

    За първи път свежият зеленчук ще достигне магазините преди 14 февруари

    Share Tweet Pin it Share
  • В Латвия извличат хайвер от жива риба

    "Бакхус"
    снимки: “Бакхус" 13 Февруари 2009, 14:32

    Предприятието "Мотра" в покрайнините на Рига извлича ценните яйца без да убива рибите, като така запазва намалялата популация на есетрата.

    Share Tweet Pin it Share
  • "Избрани рецепти с месо" е новото заглавие от поредицата кулинарни книги с рецепти на сп. "Меню"

    "Меню"
    13 Февруари 2009, 10:51

    Преди броени дни на българския книжен пазар излезе новата кулинарна книга "Избрани рецепти с месо" с автор Ивелина Иванова, шеф-готвач на списание "Меню". Тя е петото заглавие от поредицата книги с рецепти на списанието.

    Share Tweet Pin it Share
  • Нова верига хипермаркети се готви за откриване в София

    Бакхус
    снимки: - 12 Февруари 2009, 13:13

    "Делта макс груп", собственик на "Пикадили", планира да отвори до края на годината хиперкаркет от веригата "Темпо".

    Share Tweet Pin it Share
  • Лозарите вадят на светло обработваните площи

    dnevnik.bg
    снимки: - 12 Февруари 2009, 11:25

    За една година регистрираните лозари са увеличили със 120 хил. дка декларираните площи с винено грозде, съобщиха от Националната агенция по лозата и виното.

    Share Tweet Pin it Share
  • Нова година, нова винена листа?

    Бакхус
    снимки: - 12 Февруари 2009, 10:26

    Специализираната преса във Великобритания обяви десетте стила вино, които са най-актуални в менюто на английските ресторанти от началото на 2009.

    Share Tweet Pin it Share
  • Готвенето на омари вече няма да е толкова жестоко

    Бакхус
    снимки: - 11 Февруари 2009, 12:15

    Изобретиха машина за най-хуманно умъртвяване на омари и раци.

    Share Tweet Pin it Share
  • Трифон Зарезан в "Беса Валей"

    Бакхус
    снимки: - 10 Февруари 2009, 13:08

    Винарната "Беса Валей" кани ценителите на виното да отпразнуват празника на лозарите на 14 февруари. Събитието ще е отворено за посетители, входът ще е свободен.

    Share Tweet Pin it Share