Бизнес: Капитал • Кариери • Бизнес • Регал • Одит
IT: Digitalk
На английски: Kapital Insights
Бърза разходка из няколко софийски пекарни показа, че търсенето на великденския сладкиш е подчинено основно на изискването да е "истински" т.е. с яйца, масло и без подобрители. Класическият вкус със стафиди е най-популярен, но потребителите са отворени и към по-различни предложения.
Европейският парламент предприема мерки за намаляване на пластмасовите торбички с 50% до 2017 г. и с 80% до 2019 г.
Достъпът до чиста храна е необходимост, мода, въпрос на престиж - това са част от изводите на конференцията "Онлайн продажбите на храни и различните модели на доставка", организирана от сп. Регал
Системата Hob2Hood работи на принципа на безжична връзка между плота и абсорбатора, която се установява с помощта на Wi-Fi.
Фактори като добро управление, дългосрочни стратегии и грижа за околната страна определят способността на един град да устоява на кризи и заплахи.
Има професии, в които наистина трябва да мислиш оригинално, за да направиш впечатление
Eurocucina се провежда на всеки две години в рамките на седмицата на дизайна и определя тенденциите в кухнята
Суровите биобарчета, освен че са подходящи и за най-строгите диети като веганската и безглутеновата, стават все по-популярни заради здравословния си състав и вече конкурират масовите десерти. Добрата новина е, че поне две български компании създадават успешни такива продукти - софийската "Курабийница" с десертите Roobar и пловдивската "Аеон Фуудс" със серията Soul Mate.
Позициите в класацията на престижното издание Eлит се определят от клиентите, а не на критиците.
Лоран Греко е създател на Liquid Chef Paris - общество на парижките миксолози, собственик на коктейл-бара Mojito Lab във френската столица, редактор на списание CocktailZone и основател на Бар Академия във Франция с насока flair. Той бе в София като посланик на популярната марка газирана вода Perrier, чийто представител в България е «Авенди» ООД и направи поредица от демонстрации с атрактивни рецепти.
500-годишна порцеланова чаша за вино бе продадена за 36 милиона долара на търг в Хонг Конг.
Само за месец са бракувани 100 тона негодни храни, което надхвърля общото количество за цялата минала година, когато те са били 75 тона
Най-новият форум - "Заедно", ще се случи на 27 април в Модерен театър. Горичка Филм Фест е едноседмичен филмов фестивал с документални филми в края на септември. Предстоят също така Форум "Промяна" през ноември и голямо събитие за излизането на втората книга на Ивон Шуинар "Отговорният бизнес" на български.
Trust Hungary Corporation е от 12 години на българския пазар, който в момента е доста свит, макар и с тенденция да се разбужда. Стартът на продажбите обаче, по оценката на маркетинговия директор на компанията Мария Бакан, е бил невероятен.
Българското вино се е променило с годините, достигайки световно ниво в качеството и вкуса си, обобщава Робинсън в своя статия за избата от село Огняново
Промоциите на храна от типа "купи 1, вземи 2" всъщност прехвърлят проблема с разхищението на храна върху крайния потребител
С високите си продажби, сайдерът се утвърждава като най-бързо развиващата се категория на пазара на напитки у нас
Най-качествените световни университети по туризъм, хотелиерство и ресторантьорство Laureate Hospitality Education ще се представят в България за първи път.
Прочутият кулинарен визионер ще премести ресторанта си за половин година
Над 400 снимки се класират в кратката листа на фотоконкурса "Розовата лейди", посветен на храната и виното