С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

  • Козуначено време

    Весела Николаева
    снимки: Анелия Николова 17 Април 2014, 11:25

    Бърза разходка из няколко софийски пекарни показа, че търсенето на великденския сладкиш е подчинено основно на изискването да е "истински" т.е. с яйца, масло и без подобрители. Класическият вкус със стафиди е най-популярен, но потребителите са отворени и към по-различни предложения.

    Share Tweet Pin it Share
  • Да си вземем сбогом с пластмасовите торбички

    Бакхус
    16 Април 2014, 18:24

    Европейският парламент предприема мерки за намаляване на пластмасовите торбички с 50% до 2017 г. и с 80% до 2019 г.

    Share Tweet Pin it Share
  • Клубът на любителите на чиста храна

    Бакхус
    16 Април 2014, 17:54

    Достъпът до чиста храна е необходимост, мода, въпрос на престиж - това са част от изводите на конференцията "Онлайн продажбите на храни и различните модели на доставка", организирана от сп. Регал

    Share Tweet Pin it Share
  • Добре дошли в бъдещето на кухнята

    Бакхус
    снимки: AEG 16 Април 2014, 17:32

    Системата Hob2Hood работи на принципа на безжична връзка между плота и абсорбатора, която се установява с помощта на Wi-Fi.

    Share Tweet Pin it Share
  • Най-издръжливите градове

    Бакхус
    15 Април 2014, 16:58

    Фактори като добро управление, дългосрочни стратегии и грижа за околната страна определят способността на един град да устоява на кризи и заплахи.

    Share Tweet Pin it Share
  • Подпечатано със CV

    Бакхус
    14 Април 2014, 17:10

    Има професии, в които наистина трябва да мислиш оригинално, за да направиш впечатление

    Share Tweet Pin it Share
  • От кухнята на Salone Internazionale del Mobile

    Бакхус
    14 Април 2014, 15:51

    Eurocucina се провежда на всеки две години в рамките на седмицата на дизайна и определя тенденциите в кухнята

    Share Tweet Pin it Share
  • Суровата истина или как полезното може да е вкусно без угризения

    Гергана Михайлова
    снимки: Roobar 14 Април 2014, 13:39

    Суровите биобарчета, освен че са подходящи и за най-строгите диети като веганската и безглутеновата, стават все по-популярни заради здравословния си състав и вече конкурират масовите десерти. Добрата новина е, че поне две български компании създадават успешни такива продукти - софийската "Курабийница" с десертите Roobar и пловдивската "Аеон Фуудс" със серията Soul Mate.

    Share Tweet Pin it Share
  • Стоте най-добри ресторанта по света

    Бакхус
    14 Април 2014, 11:13

    Позициите в класацията на престижното издание Eлит се определят от клиентите, а не на критиците.

    Share Tweet Pin it Share
  • Един парижки миксолог в София

    Бакхус
    снимки: Perrier 10 Април 2014, 12:19

    Лоран Греко е създател на Liquid Chef Paris - общество на парижките миксолози, собственик на коктейл-бара Mojito Lab във френската столица, редактор на списание CocktailZone и основател на Бар Академия във Франция с насока flair. Той бе в София като посланик на популярната марка газирана вода Perrier, чийто представител в България е «Авенди» ООД и направи поредица от демонстрации с атрактивни рецепти.

    Share Tweet Pin it Share
  • Рекордна сума за светия граал на китайския порцелан

    Бакхус
    снимки: Sotheby 10 Април 2014, 12:18

    500-годишна порцеланова чаша за вино бе продадена за 36 милиона долара на търг в Хонг Конг.

    Share Tweet Pin it Share
  • Агенцията по храните набира доброволци

    Бакхус
    снимки: Георги Кожухаром 10 Април 2014, 10:28

    Само за месец са бракувани 100 тона негодни храни, което надхвърля общото количество за цялата минала година, когато те са били 75 тона

    Share Tweet Pin it Share
  • Започва новият сезон от събития на Горичка

    Бакхус
    снимки: Горичка 09 Април 2014, 19:29

    Най-новият форум - "Заедно", ще се случи на 27 април в Модерен театър. Горичка Филм Фест е едноседмичен филмов фестивал с документални филми в края на септември. Предстоят също така Форум "Промяна" през ноември и голямо събитие за излизането на втората книга на Ивон Шуинар "Отговорният бизнес" на български.

    Share Tweet Pin it Share
  • Унгарски бъчви намират място в български изби

    Михаил Ванчев
    снимки: Trust Hungary Corporation 09 Април 2014, 19:05

    Trust Hungary Corporation е от 12 години на българския пазар, който в момента е доста свит, макар и с тенденция да се разбужда. Стартът на продажбите обаче, по оценката на маркетинговия директор на компанията Мария Бакан, е бил невероятен.

    Share Tweet Pin it Share
  • Комплименти за "Беса Валей" от известния винен критик Джансис Робинсън

    Бакхус
    снимки: Беса Валей 09 Април 2014, 18:50

    Българското вино се е променило с годините, достигайки световно ниво в качеството и вкуса си, обобщава Робинсън в своя статия за избата от село Огняново

    Share Tweet Pin it Share
  • Много хубаво не е на хубаво

    Бахкус
    08 Април 2014, 16:36

    Промоциите на храна от типа "купи 1, вземи 2" всъщност прехвърлят проблема с разхищението на храна върху крайния потребител

    Share Tweet Pin it Share
  • Отличник на пазара

    Бакхус
    08 Април 2014, 15:36

    С високите си продажби, сайдерът се утвърждава като най-бързо развиващата се категория на пазара на напитки у нас

    Share Tweet Pin it Share
  • Laureate International Universities се представят в България

    Бакхус
    снимки: Laureate Hospitality Education 07 Април 2014, 17:23

    Най-качествените световни университети по туризъм, хотелиерство и ресторантьорство Laureate Hospitality Education ще се представят в България за първи път.

    Share Tweet Pin it Share
  • "Тлъстият паток" на Блументал отива в Австралия

    Бакхус
    04 Април 2014, 16:03

    Прочутият кулинарен визионер ще премести ресторанта си за половин година

    Share Tweet Pin it Share
  • Храна за снимане

    Бакхус
    снимки: Devang Singh 04 Април 2014, 14:58

    Над 400 снимки се класират в кратката листа на фотоконкурса "Розовата лейди", посветен на храната и виното

    Share Tweet Pin it Share