С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

  • Всеки, с когото Трейси Емин е вечеряла

    Бакхус
    22 Ноември 2013, 16:10

    Прочутата концептуалистка Трейси Емин, ще излага свои работи в лондонски ресторант в продължение на година

    Share Tweet Pin it Share
  • Бонбонена история

    Бакхус
    22 Ноември 2013, 15:45

    Историята на бонбоните не е само сладка и безобидна. През 50-те те са били набедени, че водят до алкохолизъм и други пороци

    Share Tweet Pin it Share
  • Документалният филм "История за храната и душата" с премиера в Амстердам

    Бакхус
    20 Ноември 2013, 15:01

    Съвместна продукция на България и Финландия, филмът разказва за село Сатовча и неговите 2021 жители, представители на различни етнически и религиозни групи

    Share Tweet Pin it Share
  • Сладоледената авантюра на Карл Лагерфелд

    Бакхус
    20 Ноември 2013, 13:50

    Haute couture по-скоро е територия на кулинарната аскеза, чийто идеал е прочутият нулев размер дрехи. Затова появата на обувки на ток, украсени със сладоледени фунийки е новина.

    Share Tweet Pin it Share
  • Кулинарни комикси и карикатури

    Бакхус
    20 Ноември 2013, 12:40

    Още от пещерните рисунки на бизони и елени ние обичаме изображенията на храна и историите, свързани с хапване

    Share Tweet Pin it Share
  • Пътеводителят на Мишлен за 2014 за Белгия и Люксембург излезе

    Бакхус
    19 Ноември 2013, 16:39

    Със своите 18 ресторанта, отличени със звезди, Брюксел затвърждава репутацията си на важна кулинарна дестинация и се нарежда преди Рим, Милано и Берлин

    Share Tweet Pin it Share
  • Хранителни табута и забрани

    Бакхус
    19 Ноември 2013, 15:43

    Кетчупът е забранен във френските училища, за да се насърчат невръстните сънародници на Брия-Саварен да уважават родната си кулинарна традиция

    Share Tweet Pin it Share
  • Беата Първулова и Absolut трансформират София

    Бакхус
    18 Ноември 2013, 17:04

    Вкусиш ли София, започваш отново да я забелязваш и да си спомняш защо я обичаш

    Share Tweet Pin it Share
  • Вкусна карта на София от "Мулти култи китчън" и "Компот колектив"

    Бакхус
    18 Ноември 2013, 15:54

    Мулти-култи китчън и Компот колектив обединяват усилия, за да картографират местата и хората, които правят София по-пъстра, интересна и вкусна

    Share Tweet Pin it Share
  • Златен прах за празниците от Moet & Chandon

    Бакхус
    18 Ноември 2013, 13:38

    Лимитираната серия Moet Imperial, покрита със злато, е вдъхновена от благородния прах, който се трупа по бутилките Moet & Chandon, докато отлежават в избите на марката в Еперне, Франция.

    Share Tweet Pin it Share
  • Международното търговско изложене World Bulk с рекорден брой участници

    Бакхус
    18 Ноември 2013, 13:29

    Тази година и България е сред участниците в най-голямото търговско винено изложение за небутилирано вино.

    Share Tweet Pin it Share
  • Рекордни суми за Moët&Chandon, рек. 1914

    Бакхус
    14 Ноември 2013, 16:55

    Шампанското достигна рекордни нива на търг около 270-та годишнина на избата - любители платиха 10300 лири за две бутилки от датиращата преди век реколта

    Share Tweet Pin it Share
  • Европарите за лозарство се увеличават с 20 процента

    Бакхус
    14 Ноември 2013, 16:20

    Фондовете за лозарство и винарство за България се увеличават с близо 20 процента от следващата година.

    Share Tweet Pin it Share
  • Добрата стара Англия се връща към доброто старо филтър кафе

    Бакхус
    13 Ноември 2013, 17:19

    Великобритания се е уморила от фетишизацията на кафето и си припомня с охота удобството и липсата на претенции на филтър кафето

    Share Tweet Pin it Share
  • САЩ са на път да забранят трансмазнините

    Бакхус
    13 Ноември 2013, 15:12

    Трансмазнините увеличават живота на храните, но намаляват живота на хората

    Share Tweet Pin it Share
  • "Престиж 96" планира да разшири продажбите си на нови пазари

    Весела Николаева
    12 Ноември 2013, 17:51

    Производството на всички сладки изделия с марка "Престиж 96" вече е събрано на едно място в нова фабрика

    Share Tweet Pin it Share
  • Храната от нас, приборите - от вас

    Бакхус
    12 Ноември 2013, 15:54

    Активистите на Грийпис в Китай вече убедиха собствениците на ресторанти в Пекин да не предлагат пръчици за еднократна употреба на клиентите си

    Share Tweet Pin it Share
  • Вкусната география на издателство "Точица"

    Бакхус
    12 Ноември 2013, 14:46

    Книга, написана (не само) от деца, предназначена (не само) за деца, разказва географията на България по интересен, вкусен и вълнуващ начин.

    Share Tweet Pin it Share
  • Къде е лютият сос?

    Бакхус
    08 Ноември 2013, 15:48

    Както казва Ницше, добродетелите за едни са недостатъци за други. Западното полукълбо обича лютия сос Сироча, произвеждан от фабрика в Калифорния, но местните хора се оплакват от лютия пушек и се опитват да спрат производството.

    Share Tweet Pin it Share
  • Колко е важно да запазим биоразнообразието

    Бакхус
    08 Ноември 2013, 14:54

    Големият картофен глад в Ирландия в началото на ХХ в. би трябвало да ни е поучил какво се случва, когато не ценим биоразнообразието и залагаме на монокултурите.

    Share Tweet Pin it Share