С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Списание

  • Нов бутик за италиански храни от най-висок клас

    Бакхус
    30 Август 2011, 17:19

    Grand Foods в центъра на София е място за "италианска кухня и общуване"

    Share Tweet Pin it Share
  • В избите на британската кралица: семпло

    Бакхус
    29 Август 2011, 17:40

    "Непосветените биха предполжили, че прекарваме времето си в "обиране на каймака" от световното вино за избата на Нейно величество, но истината е много по-прозаична"

    Share Tweet Pin it Share
  • Easy Jet надви Air France по качество на виното

    Бакхус
    25 Август 2011, 17:28

    Нискобюджетната авиокомпания easyJet неочаквано получи по-висока оценка от съперници като AirFrance, British Airways, Virgin Atlantic и Emirates за качеството на предлаганите на борда на самолетите й бели вина.

    Share Tweet Pin it Share
  • Професия Гастроном

    текст и фотография Албена Шкодрова
    снимки: Албена Шкодрова 15 Юли 2011, 14:13

    Университетът на Slow Food в Поленцо оформя нова гилдия – от "декатлонисти" в науката за яденето и храната

    Share Tweet Pin it Share
  • Воайори в кухнята

    текст Пепа Витанова
    снимки: CC 15 Юли 2011, 14:04

    "Черешката на тортата" осъществи мечтата на феновете да седнат на масата на своя идол. Ако не буквално, поне виртуално

    Share Tweet Pin it Share
  • Червеното лице на Австрия

    текст и фотография Ясен Бориславов
    снимки: Ясен Бориславов 15 Юли 2011, 13:53

    Блауфренкиш, блауер цвайгелт, санкт лаурент – червените сортове достигат славата на белите и сочат, че тази страна вече е достойна за клуба на Великите винени сили

    Share Tweet Pin it Share
  • Рибна карта на София

    текст Дария Манова, фотография Драгомир Ушев
    снимки: Shutterstock 15 Юли 2011, 13:26

    България може да не е на три морета, но поне столицата й има достъп до рибите в тях

    Share Tweet Pin it Share
  • Прибалтика. Записки по салфетките

    текст и фотография Нева Мичева
    снимки: Нева Мичева 15 Юли 2011, 13:12

    Четири града през четири часа: няколко столици в открития, рецепти и песни

    Share Tweet Pin it Share
  • Вино и сладолед

    сп. Бакхус
    20 Юни 2011, 17:59

    Събитието ще се проведе на 28 юни и е част от събитията "Съчетаване на вино с храна" на сп."Бакхус"

    Share Tweet Pin it Share
  • 20 великана в кухнята

    текст Нева Мичева
    снимки: CC 20 Юни 2011, 11:25

    Кои са най-ярките герои на съвременните гурме фантазии и ресторантьорски бизнес и кое ги прави такива

    Share Tweet Pin it Share
  • Турските supernovae

    текст и фотография Албена Шкодрова
    снимки: Албена Шкодрова 20 Юни 2011, 11:15

    Три изби около Измир илюстрират разбуждането на вкуса към доброто вино в Турция

    Share Tweet Pin it Share
  • Избата на звучните имена

    Текст Пепа Витанова, фотография Драгомир Ушев
    снимки: Драгомир Ушев 20 Юни 2011, 11:09

    2006 е годината на големите вълнения, 2008 – на най-сантименталната селекция от вина, 2009 - на наградите, казва Цвета Костова от "Румелия". За нейната винарна 2011 сигурно ще е годината на още една серия запомнящи се етикети - Erelia

    Share Tweet Pin it Share
  • За кулинарията като изящно изкуство

    Текст: Диего Саласар, превод от испански: Нева Мичева
    снимки: Диего Саласар 20 Юни 2011, 10:44

    Как тенденциите в световната гастрономия започнаха не просто да присъстват в пейзажа на съвременните вкусове, но и активно да го променят

    Share Tweet Pin it Share
  • Износът на вино е нарастнал през 2010

    "Бакхус"
    снимки: Юлия Лазарова 16 Юни 2011, 13:42

    България е изнесла над 57 милиона литра, Русия остава най-големия пазар

    Share Tweet Pin it Share
  • "Бакхус" връчи наградите "Ресторант на годината 2011"

    Бакхус
    снимки: Драгомир Ушев 09 Юни 2011, 20:22

    Chef's е Ресторант на годината, Велин Великов е отличен за авторска кухня, а Енотека UNO - за селекция на напитките. Yonko's Family Restaurant получи наградата за дебют, а L'Etranger - за вкусно място. Leo's Pizza за втора поредна година стана Ресторант на читателите

    Share Tweet Pin it Share
  • Гнусно срещу вкусно

    текст Пепа Витанова
    снимки: Shutterstock 25 Май 2011, 12:20

    "Сега тук ще се бъркат палачинки. Сега тук ще се пекат милинки. Сега тук ще се правят курабийки – каза Пипи. Тя взе три яйца и ги подхвърли високо нагоре. Едното падна върху главата й и се счупи, а жълтъкът потече по лицето й. Другите обаче улови ловко в една тенджера." Ако някои може да се чувстват отвратени от този ексцентричен метод на готвене, за Томи и Аника палачинките на Пипи са най-вкусното нещо на света. За тях, и за милиони читатели.

    Share Tweet Pin it Share
  • Дървено масло forever

    текст Дария Манова
    снимки: Creative Commons 25 Май 2011, 11:48

    ПРИЛОЖЕНИЕ: В гранясал вид, смесено със серт тютюн или лют пипер, е добро за изтребване на дървеници. Превряло с трендафилови листове е твърде добро за косите на момичетата. Добра грижа за овцете – ефикасно средство да им лъщи руното. С него могат да бъдат приготвени много и отлични ястия.

    Share Tweet Pin it Share
  • Cucina Italiana отвъд пицата и пастата

    текст Росица Илиева, снимки Цветелина Белутова
    снимки: Цветелина Белутова 25 Май 2011, 11:34

    Петима италиански готвачи в София от всички краища на Апенините илюстрират невъобразимото разнообразие на своята кухня

    Share Tweet Pin it Share
  • Alla Piemontese

    текст и фотография Албена Шкодрова
    снимки: Албена Шкодрова 24 Май 2011, 13:15

    Религията е възприела алтернативна форма в Пиемонте: от църковните олтари се дегустира вино, а боговете са неговите производители

    Share Tweet Pin it Share
  • Официална церемония

    сп. Бакхус
    13 Май 2011, 14:10

    Заповядайте на 9 юни 2011 г. от 19:00 ч. в парка на Военна академия "Г.С.Раковски", София, бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" 82, за да разберете първи кои ще бъдат носителите на призовете в тазгодишния конкурс, както и да опитате от кулинарните специалитети на любимите ви ресторанти.

    Share Tweet Pin it Share

Реклама »