Бизнес: Капитал • Кариери • Бизнес • Регал • Одит
IT: Digitalk
На английски: Kapital Insights
Grand Foods в центъра на София е място за "италианска кухня и общуване"
"Непосветените биха предполжили, че прекарваме времето си в "обиране на каймака" от световното вино за избата на Нейно величество, но истината е много по-прозаична"
Нискобюджетната авиокомпания easyJet неочаквано получи по-висока оценка от съперници като AirFrance, British Airways, Virgin Atlantic и Emirates за качеството на предлаганите на борда на самолетите й бели вина.
Университетът на Slow Food в Поленцо оформя нова гилдия – от "декатлонисти" в науката за яденето и храната
"Черешката на тортата" осъществи мечтата на феновете да седнат на масата на своя идол. Ако не буквално, поне виртуално
Блауфренкиш, блауер цвайгелт, санкт лаурент – червените сортове достигат славата на белите и сочат, че тази страна вече е достойна за клуба на Великите винени сили
България може да не е на три морета, но поне столицата й има достъп до рибите в тях
Четири града през четири часа: няколко столици в открития, рецепти и песни
Събитието ще се проведе на 28 юни и е част от събитията "Съчетаване на вино с храна" на сп."Бакхус"
Кои са най-ярките герои на съвременните гурме фантазии и ресторантьорски бизнес и кое ги прави такива
Три изби около Измир илюстрират разбуждането на вкуса към доброто вино в Турция
2006 е годината на големите вълнения, 2008 – на най-сантименталната селекция от вина, 2009 - на наградите, казва Цвета Костова от "Румелия". За нейната винарна 2011 сигурно ще е годината на още една серия запомнящи се етикети - Erelia
Как тенденциите в световната гастрономия започнаха не просто да присъстват в пейзажа на съвременните вкусове, но и активно да го променят
България е изнесла над 57 милиона литра, Русия остава най-големия пазар
Chef's е Ресторант на годината, Велин Великов е отличен за авторска кухня, а Енотека UNO - за селекция на напитките. Yonko's Family Restaurant получи наградата за дебют, а L'Etranger - за вкусно място. Leo's Pizza за втора поредна година стана Ресторант на читателите
"Сега тук ще се бъркат палачинки. Сега тук ще се пекат милинки. Сега тук ще се правят курабийки – каза Пипи. Тя взе три яйца и ги подхвърли високо нагоре. Едното падна върху главата й и се счупи, а жълтъкът потече по лицето й. Другите обаче улови ловко в една тенджера." Ако някои може да се чувстват отвратени от този ексцентричен метод на готвене, за Томи и Аника палачинките на Пипи са най-вкусното нещо на света. За тях, и за милиони читатели.
ПРИЛОЖЕНИЕ: В гранясал вид, смесено със серт тютюн или лют пипер, е добро за изтребване на дървеници. Превряло с трендафилови листове е твърде добро за косите на момичетата. Добра грижа за овцете – ефикасно средство да им лъщи руното. С него могат да бъдат приготвени много и отлични ястия.
Петима италиански готвачи в София от всички краища на Апенините илюстрират невъобразимото разнообразие на своята кухня
Религията е възприела алтернативна форма в Пиемонте: от църковните олтари се дегустира вино, а боговете са неговите производители
Заповядайте на 9 юни 2011 г. от 19:00 ч. в парка на Военна академия "Г.С.Раковски", София, бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" 82, за да разберете първи кои ще бъдат носителите на призовете в тазгодишния конкурс, както и да опитате от кулинарните специалитети на любимите ви ресторанти.