С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Списание

  • Да, искаме хляб!

    текст Марина Караконова, фотография Драгомир Матеев за Студио ДАРСС
    снимки: "Бакхус" 18 Април 2009, 19:29

    Фурната - покрито съоръжение за печене на хляб, е изобретена на територията на днешна България, казват международните енциклопедии. Две хилядолетия и половина по-късно столицата ни е с най-лошия стандарт за хляб на Балканите. В повечето ресторанти продължават да сервират "филийки" само при поискване, а класическите квартални фурни с характер, с каквито се изхранва цяла Европа, са сведени в центъра на почти двумилионния град до... четири. Една от тях е холандска и една - алтернативна.

    Share Tweet Pin it Share
  • Chateau Lafite – Made in China

    "Бакхус"
    17 Април 2009, 18:04

    Шато Лафит Ротшилд, една от историческите Premier Cru на Бордо, обяви плановете си да отглежда лозя в Китай.

    Share Tweet Pin it Share
  • Спорът за розето в ЕС взе да се превръща в скандал

    "Бакхус"
    16 Април 2009, 18:00

    Противоречивите намерения на Европейския съюз да разреши производство на розе чрез смесване на бяло и червено вино започнаха да прерастват в истински скандал в края на миналия месец.

    Share Tweet Pin it Share
  • И Испания изпревари Франция в износа на вино

    "Бакхус"
    15 Април 2009, 17:56

    Франция твърдо отстъпва световното си лидерство в количеството изнесено вино според обявените неотдавна данни на Международната организация за лозарство и винарство.

    Share Tweet Pin it Share
  • IWSC за пръв път покани български съдия

    "Бакхус"
    14 Април 2009, 17:51

    Лондонският International Wine and Spirit Competition, един от най-големите винени конкурси в света, тази година за пръв път в 40-годишната си история покани българин за асоцииран съдия. Това беше Вили Гълъбова, търговски директор на Винимпекс, която от няколко години учи за Master of Wine в лондонския Институт за вино.

    Share Tweet Pin it Share
  • Шампанското Louis Roederer вече се продава в България

    "Бакхус"
    03 Април 2009, 17:06

    Известно като "Шампанското на Царете", с над 230 годишна история, произвеждано във френската провинция Шампан, Louis Roederer е първата марка от висок клас в света на шампанското.

    Share Tweet Pin it Share
  • Във Франция влиза в сила забрана за пиене на алкохол на открито

    Бакхус
    снимки: "Бакхус" 01 Април 2009, 17:37

    Винари обявиха, че страната отново влиза в тъмното Средновековие

    Share Tweet Pin it Share
  • "Винпром Русе" представя 15 проби вина на Винария 2009

    "Бакхус"
    снимки: - 17 Март 2009, 16:28

    Избата ще участва с 10 млади вина в международното изложение, което започва в Пловдив утре.

    Share Tweet Pin it Share
  • No Man’s Land с премиера на топ вино

    "Бакхус"
    снимки: "Дамяница" 13 Март 2009, 17:33

    "Дамяница" ще награди с елитното "Комета No Man’s Land 2006" и оригинална статуетка най-добрия балкански филм на тазгодишния София Филм Фест

    Share Tweet Pin it Share
  • "Тера Тангра" представи бели вина рек. 2008

    "Бакхус"
    снимки: Terra Tangra 12 Март 2009, 11:56

    Отличена за изба на 2008 г. от списание "Бакхус", "Тера Тангра" представи през март новата си реколта бели вина.

    Share Tweet Pin it Share
  • Пътят на скаридата

    Албена Шкодрова
    10 Март 2009, 14:08

    Светлорозово до бяло месо и деликатен, изплъзващ се вкус - размразени в чинията, морските продукти излъчват почти стерилност. Нищо във вида им не издава натоварените с цветовете на Гоген сцени, в които те са изваждани от морето и продавани по пазарите на Югоизточна Азия

    Share Tweet Pin it Share
  • Виното в България - моментална снимка

    Веселина Маринова и Марина Караконова
    снимки: - 10 Март 2009, 13:40

    От модата каква бутилка да сложиш на масата до новите идеи в избите и произведеното от последната реколта, Винария всеки март се опитва да улови пулса на българския винен пазар. Тази година ключовите думи ще са тероар и по-адекватни цени. Според търговци и производители постигането на адекватност в тези две области е ключ към успеха на българското вино на международния пазар. И на нашия.

    Share Tweet Pin it Share
  • Чай в София

    Марина Караконова и Невена Панайотова
    снимки: Драгомир Матеев 05 Март 2009, 15:34

    Горещото alter ego на виното. Кехлибарен и подсладен, или със сол и бито масло, чаят е преди всичко социална изява - в страните, където тази роля не е поета от ферментиралия гроздов сок.

    Share Tweet Pin it Share
  • Дегустаторът в мен. Стъпка 5: Етикетът по време на дегустация

    Юлия Костадинова
    снимки: - 23 Февруари 2009, 10:24

    Дегустациите винаги са особено приятен повод да се съберете около масата. Има обаче няколко неща, които чисто практически пречат на виното да се покаже в най-добрата си светлина и макар никой никога да не ги е окачествил като "грешки", е добре да се знаят и да се избягват доколкото е възможно. Най-малкото - спестяват неудобства в доста ситуации.

    Share Tweet Pin it Share
  • Порто за един идеален английски свят

    Стойчо Стоев
    снимки: Емил Коралов 16 Февруари 2009, 14:29

    Подзаглавие: Свалете гетите си и се насладете на вечерна чашка ruby или towny до камината. И се молете американците да не се усетят какво пропускат.

    Share Tweet Pin it Share
  • Дизайнерите на храна изпитват търпението на клиентите

    "Бакхус"
    13 Февруари 2009, 16:27

    Най-новата порода френски кулинари изглежда са дизайнерите на храна.

    Share Tweet Pin it Share
  • В Латвия извличат хайвер от жива риба

    "Бакхус"
    снимки: “Бакхус" 13 Февруари 2009, 14:32

    Предприятието "Мотра" в покрайнините на Рига извлича ценните яйца без да убива рибите, като така запазва намалялата популация на есетрата.

    Share Tweet Pin it Share
  • О! Ксанти

    Албена Шкодрова
    снимки: - 12 Февруари 2009, 16:09

    Share Tweet Pin it Share
  • О! Хисаря

    Албена Шкодрова
    снимки: - 12 Февруари 2009, 15:19

    Share Tweet Pin it Share
  • Паста до припадък

    Ваня Райнова
    снимки: Драгомир Ушев 09 Февруари 2009, 12:20

    Като дете мразех юфка. Тъй като баба ми не зачиташе думата "мразя" по отношение на храната, се налагаше да съм изобретателна.

    Share Tweet Pin it Share

Реклама »