Бизнес: Капитал • Кариери • Бизнес • Регал • Одит
IT: Digitalk
На английски: Kapital Insights
Фурната - покрито съоръжение за печене на хляб, е изобретена на територията на днешна България, казват международните енциклопедии. Две хилядолетия и половина по-късно столицата ни е с най-лошия стандарт за хляб на Балканите. В повечето ресторанти продължават да сервират "филийки" само при поискване, а класическите квартални фурни с характер, с каквито се изхранва цяла Европа, са сведени в центъра на почти двумилионния град до... четири. Една от тях е холандска и една - алтернативна.
Шато Лафит Ротшилд, една от историческите Premier Cru на Бордо, обяви плановете си да отглежда лозя в Китай.
Противоречивите намерения на Европейския съюз да разреши производство на розе чрез смесване на бяло и червено вино започнаха да прерастват в истински скандал в края на миналия месец.
Франция твърдо отстъпва световното си лидерство в количеството изнесено вино според обявените неотдавна данни на Международната организация за лозарство и винарство.
Лондонският International Wine and Spirit Competition, един от най-големите винени конкурси в света, тази година за пръв път в 40-годишната си история покани българин за асоцииран съдия. Това беше Вили Гълъбова, търговски директор на Винимпекс, която от няколко години учи за Master of Wine в лондонския Институт за вино.
Известно като "Шампанското на Царете", с над 230 годишна история, произвеждано във френската провинция Шампан, Louis Roederer е първата марка от висок клас в света на шампанското.
Винари обявиха, че страната отново влиза в тъмното Средновековие
Избата ще участва с 10 млади вина в международното изложение, което започва в Пловдив утре.
"Дамяница" ще награди с елитното "Комета No Man’s Land 2006" и оригинална статуетка най-добрия балкански филм на тазгодишния София Филм Фест
Отличена за изба на 2008 г. от списание "Бакхус", "Тера Тангра" представи през март новата си реколта бели вина.
Светлорозово до бяло месо и деликатен, изплъзващ се вкус - размразени в чинията, морските продукти излъчват почти стерилност. Нищо във вида им не издава натоварените с цветовете на Гоген сцени, в които те са изваждани от морето и продавани по пазарите на Югоизточна Азия
От модата каква бутилка да сложиш на масата до новите идеи в избите и произведеното от последната реколта, Винария всеки март се опитва да улови пулса на българския винен пазар. Тази година ключовите думи ще са тероар и по-адекватни цени. Според търговци и производители постигането на адекватност в тези две области е ключ към успеха на българското вино на международния пазар. И на нашия.
Горещото alter ego на виното. Кехлибарен и подсладен, или със сол и бито масло, чаят е преди всичко социална изява - в страните, където тази роля не е поета от ферментиралия гроздов сок.
Дегустациите винаги са особено приятен повод да се съберете около масата. Има обаче няколко неща, които чисто практически пречат на виното да се покаже в най-добрата си светлина и макар никой никога да не ги е окачествил като "грешки", е добре да се знаят и да се избягват доколкото е възможно. Най-малкото - спестяват неудобства в доста ситуации.
Подзаглавие: Свалете гетите си и се насладете на вечерна чашка ruby или towny до камината. И се молете американците да не се усетят какво пропускат.
Най-новата порода френски кулинари изглежда са дизайнерите на храна.
Предприятието "Мотра" в покрайнините на Рига извлича ценните яйца без да убива рибите, като така запазва намалялата популация на есетрата.
Като дете мразех юфка. Тъй като баба ми не зачиташе думата "мразя" по отношение на храната, се налагаше да съм изобретателна.