С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Списание

  • Патрик Вербрюге: "Добре да се храним, добре да пием и добре да се обичаме"

    Любомир Бояджиев
    05 Юли 2007, 13:50

    Какво е общото между Hyatt, InterContinental, Le Meridien, Relais & Châteaux, Marriott и Sun International? Това, че в ресторантите на тези прочути хотелиерски вериги е работил белгийският готвач Патрик Вербрюге, който в момента е екзекютив шеф на Кемпински в Златни пясъци. Разговорът с човек като него може да бъде сравнен с докосването до една жива енциклопедия. Няма да е пресилено, ако кажем, че Патрик Вербрюге е обиколил кажи-речи целия свят и притежава умението да се отнася с уважение и по изключително човешки начин към хората около себе си. Работил е с представители на най-различни култури, но винаги е бил верен последовател на класическата френска кулинарна традиция и не се разделя с готварската книга на Огюст Ескофие, превърнала се в истинска реликва заради многото пожелания и посвещения, изписани по нея от прочути личности, с които се е срещал. Патрик Вербрюге, който е амбасадор на «Ордена на 33-мата белгийски готвачи» (Ordre des 33 Maîtres-Queux de Belgique) и е носител на кралско отличие за заслуги, бе така любезен и отдели време за среща с екипа на "Бакхус".

    Share Tweet Pin it Share
  • Сортовете с бъдеще или сортове на бъдещето?

    "Бакхус"
    05 Юли 2007, 13:43

    Share Tweet Pin it Share
  • Нова Зеландия

    Веселина Маринова
    01 Юли 2007, 13:35

    Share Tweet Pin it Share
  • Катрин Сюар: L'art de vivre*, или пъзелът България

    Любомир Бояджиев
    01 Май 2007, 20:12

    Катрин Сюар е вече година и половина в София в качеството си на аташе по културното и образователно сътрудничество в Посолството на Франция и директор на Френския културен институт. По време на разговора с нея си затвърдих впечатлението, че тя е изключително непринуден и достъпен човек, който знае много добре какво иска от живота. Сподели още, че би останала още след изтичането на тригодишния й мандат. Когато се отправяхме към мястото, където щяхме да седнем на чаша, Катрин Сюар сподели, че човек трудно забелязваш какво има около него, защото трябва да постоянно да гледа в краката си. Заради дупките по улиците. И все пак хубавото време навън предопредели за начало на разговора ни настъпилата вече пролет и всичко свързано с нея:

    Share Tweet Pin it Share
  • Десет топ винени бара в Щатите

    "Бакхус"
    01 Май 2007, 20:04

    Винените барове се размножават бързо-бързо по света, заради съчетанието от добри вина, част от които предлагани на чаша, плюс семпла, но привлекателна кухня. Обичайно образът на винения бар се свързва с малко помещение, задънено в глуха улица, в което атмосферата е по-различна от всеки друг бар или бистро. Може да е най-доброто място за изпиване на чаша-две вино след работа или пък за една спокойна и задушевна вечер. В една космополитна държава каквато са Съединените щати, винените барове са заведения с огромен потенциал и бъдеще. За щастие все повече българи имат не само желание, а и възможности да пътуват в Щатите. Затова предлагаме една обиколка в десет от най-добрите винени барове на огромната американска страна.

    Share Tweet Pin it Share
  • Легендата марципан

    "Бакхус"
    01 Май 2007, 13:53

    Share Tweet Pin it Share
  • Република Аржентина

    Веселина Маринова
    01 Май 2007, 13:50

    Share Tweet Pin it Share
  • Чили

    Веселина Маринова
    01 Май 2007, 13:46

    Share Tweet Pin it Share
  • България

    Юлия Костадинова
    01 Май 2007, 13:42

    Share Tweet Pin it Share
  • Австрия

    Любомир Бояджиев
    01 Май 2007, 13:26

    Share Tweet Pin it Share
  • Южна Африка

    Любомир Бояджиев
    01 Май 2007, 13:21

    Share Tweet Pin it Share
  • Гърция

    Любомир Бояджиев
    01 Май 2007, 13:13

    Share Tweet Pin it Share
  • Велин Великов, шеф-готвач на "Мусала палас" във Варна

    Веселина Маринова
    01 Май 2007, 13:07

    Share Tweet Pin it Share
  • Унгария

    Веселина Маринова
    01 Май 2007, 12:58

    Share Tweet Pin it Share
  • Калифорния

    Веселина Маринова
    01 Май 2007, 12:55

    Share Tweet Pin it Share
  • Съкровищата на Истрия

    Ани Крумова
    снимки: Arno Senoner, Unsplash 01 Май 2007, 12:47

    Share Tweet Pin it Share
  • Даниела и Емил Зайчеви за неограничените възможности във виното

    Юлия Костадинова
    01 Май 2007, 12:42

    Share Tweet Pin it Share
  • Монреал - кулинарен пътеводител

    Лили Големинова
    01 Април 2007, 15:40

    Share Tweet Pin it Share
  • Пиемонт

    Емил Коларов
    01 Април 2007, 15:36

    Share Tweet Pin it Share
  • Рона, Лангедок-Русийон

    Любомир Бояджиев
    01 Април 2007, 15:26

    Share Tweet Pin it Share

Реклама »