С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

На по чаша

  • Бирени въпроси

    Емил Коралов
    01 Август 2006, 19:48

    Share Tweet Pin it Share
  • Федерико Кастелучи: Край на глобалното спадане на консумацията, възстановяване на растежа

    Любомир Бояджиев
    01 Август 2006, 13:02

    Международната организация на лозата и виното (OIV) публикува наскоро доклад за световната конюнктура в областта на виното. Основният извод, който може да се направи, е, че намаляването на глобалната консумация е спряло и дори се наблюдава увеличаване средно с 1 милион хектолитра годишно. Овладян е и спадът на консумацията в традиционните производители като Франция, Италия и Испания. В САЩ потреблението продължава да расте с бързи темпове до такава степен, че общото количество се изравнява вече с това на Италия. "Групата на шестте нови износители на вино (Аржентина, Чили, Южна Африка, Австралия, Нова Зеландия и САЩ) продължава да завладява нови пазари и през 2005 достигна 25,5 % от световния търговски обмен на вино", заяви Федерико Кастелучи, генерален директор на OIV, който отговори и на въпросите на "Бакхус".

    Share Tweet Pin it Share
  • Земята на таната

    Юлия КОСТАДИНОВА
    01 Август 2006, 12:54

    Share Tweet Pin it Share
  • Лион - град на ръба на баланса

    Людмил Хайдутов
    01 Август 2006, 12:43

    Share Tweet Pin it Share
  • Петра Худингс

    Веселина Маринова
    01 Август 2006, 12:39

    Всеки знае, че у нас се снимат всякакви чуждестранни продукции. Но холандско-белгийско-българската копродукция "На сляпо" привлече вниманието ни по две причини. Тя беше първата чужда продукция, която Националният филмов център подкрепи като миноритарен копродуцент. Бе заснета изцяло в България, основно в сградата на едно училище в Полски Тръмбеш. А целият кетъринг на продукцията беше холандски и храната, приготвяна от две сестри майстор-готвачки от страната на лалетата и на гаудата, била като в ресторант на петзвезден хотел. Хората от българския екип бяха силно впечатлени. Оказа се, че в дъното на това гурме отношение към живота, дори и по време на тежкото професионално киноежедневие, стои холандската продуцентка Петра Худингс. На практика целият живот на Петра е протекъл в киното. Родителите й имали собствено кино в Амстердам и от съвсем малка тя развила интерес към филмите, актьорите и изобщо към изкуството. Била на 19 години, когато основали заедно с партньорката й филмовата компания Phanta Vision. Затова, както Петра разказва, нямала време за приятели и връзки. Едва преди около две години се омъжва за своя адвокат и сега имат две чудни руси деца. Продуцентската къща Phanta Vision вече има три съвместни проекта с България. Освен "На сляпо", Петра е копродуцент на два от филмите на режисьорката Иглика Трифонова - "Писмо до Америка" и "Разследване". Била е вече много пъти в България и тъй като има ценителско отношение към добрата храна и към качествените ресторанти, разговорът ни се завъртя най-вече около тези теми.

    Share Tweet Pin it Share
  • Върхът на Русе е на "Левента"

    Юлия Костадинова
    01 Август 2006, 11:01

    Share Tweet Pin it Share
  • Ники Кънев: "Морето е начин на живот"

    Вера Петрова
    01 Юли 2006, 17:08

    Трудно е да се повярва, но съвсем наскоро Ники Кънев навърши 80 години. Кореняк варненец, театрален режисьор, който цял живот е "с единия крак в спорта", той е известен като един от основателите на подводния риболов у нас. Да се говори с него за някогашна Варна е интелектуално приключение, а да се опита лично приготвен от него хайвер е кулинарно предизвикателство. И досега за него лятото е най-дългият сезон, гмуркането - задължително удоволствие, а морето - извор на живот.

    Share Tweet Pin it Share
  • Варна за ценители

    Вера Петрова
    01 Юли 2006, 16:57

    Share Tweet Pin it Share
  • Култура и вино в "Старата Варна"

    Вера Петрова
    01 Юли 2006, 16:55

    Share Tweet Pin it Share
  • Къде във Варна

    Вера Петрова
    01 Юли 2006, 16:49

    Share Tweet Pin it Share
  • Прости ми Бакхус, сторих грях

    Мат Креймър*
    01 Юни 2006, 19:52

    Share Tweet Pin it Share
  • Как и с каква храна да сервираме совиньон блан

    Юлия Костадинова
    01 Юни 2006, 19:50

    Share Tweet Pin it Share
  • Новата совиньон вълна

    Юлия Костадинова
    01 Юни 2006, 19:46

    Share Tweet Pin it Share
  • Португалските вина

    Джансиз Робинсън
    01 Юни 2006, 19:43

    Share Tweet Pin it Share
  • Совиньон блан в Европа

    Любомир Бояджиев
    01 Юни 2006, 19:33

    Share Tweet Pin it Share
  • S.Pellegrino - италианска класа за всеки

    Любомир Бояджиев
    01 Юни 2006, 19:31

    Share Tweet Pin it Share
  • Международната асоциация на сомелиерите

    Любомир Бояджиев
    01 Май 2006, 09:35

    Share Tweet Pin it Share
  • Класиците Trimbach

    Юлия Костадинова
    01 Май 2006, 09:33

    Share Tweet Pin it Share
  • Големите сомелиери пред "Бакхус"

    Юлия Костадинова
    01 Май 2006, 09:30

    Джузепе Вакарини е бивш председател на Международната асоциация по сомелиерство и се счита за един от основоположниците й в Италия. Ето какво сподели той в брой 29 на "Бакхус", докато гостува у нас като лектор на курс, проведен от Българската асоциация на сомелиерите:

    Share Tweet Pin it Share
  • Сомелиер - що е то?

    Юлия Костадинова
    01 Май 2006, 09:27

    Share Tweet Pin it Share

Реклама »