С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

  • Българска премиера за "Истории за храната и душата" на СФФ

    Бакхус
    06 Март 2014, 15:34

    След номинация за най-добър филм на фестивала на документалното кино в Амстердам, "Истории за храната и душата" идва на София Филм Фест

    Share Tweet Pin it Share
  • Мъже с торби: диалектика на мъжкото пазаруване

    Бакхус
    05 Март 2014, 15:09

    Според проучванията мъжете са все по-ангажирани в пазаруването за дома. Компаниите си водят бележки и адаптират стратегиите си

    Share Tweet Pin it Share
  • Найджела Лоусън без грим

    Бакхус
    снимки: Nathaniel Goldberg 05 Март 2014, 13:55

    Богинята на кулинарния небосклон блесва на корицата на британския "Вог"

    Share Tweet Pin it Share
  • Да ти се прииска да си ги запазиш

    Бакхус
    снимки: food republic 04 Март 2014, 16:03

    Редизайнът на приборите за храна на Ер Франс показва, че даже безцветната самолетна храна може да изглежда елегантно

    Share Tweet Pin it Share
  • Бъдещето на стареенето на виното

    Бакхус
    снимки: wine searcher 04 Март 2014, 15:38

    Виното е сред малкото неща, които се подобряват с годините. Но кой има време да чака?

    Share Tweet Pin it Share
  • Тъжният обяд

    Бакхус
    27 Февруари 2014, 15:26

    Какво кара хората да споделят кулинарните си провали?

    Share Tweet Pin it Share
  • Предречено от дон Хосе

    Бакхус
    27 Февруари 2014, 15:19

    В близките години все повече прочути готвачи ще отварят фаст-фуд заведения - смята Хосе Андрес

    Share Tweet Pin it Share
  • Интригуващия случай на Еманюел Жибуло

    Бакхус
    25 Февруари 2014, 16:37

    Процесът срещу бургундския винопроизводител, отказал да пръска лозята си, разцепи индустрията и общественото мнение

    Share Tweet Pin it Share
  • Моля изключете камерите!

    Бакхус
    25 Февруари 2014, 15:56

    Допреди социалните мрежи хората отиваха на ресторант, за да хапнат, сега - за да снимат храната

    Share Tweet Pin it Share
  • Вечеря "Директно от Фермата", или удоволствието от истинските вкусове

    Ани Коджаиванова
    снимки: Анелия Николова 24 Февруари 2014, 13:22

    Филип Харманджиев: "Културата на бързото хранене ни кара да консумираме лесни неща. Толкова много продукти убягват от вниманието ни само защото ги няма на рафтовете в супермаркета. С тази вечеря исках да покажа забравените вкусове, да напомня, че храната е важна и че колкото по-близо и по-близка е тя до теб, толкова по-добре"

    Share Tweet Pin it Share
  • Открито е идеалното алкохолно ниво на каберне совиньон

    Бакхус
    снимки: fotolia 21 Февруари 2014, 16:12

    Изследванията показват, че потребителите предпочитат вино от по-късно брани плодове

    Share Tweet Pin it Share
  • Просеко революция

    Бакхус
    21 Февруари 2014, 15:48

    Растящият пазар на просеко дава тласък на икономиката на Североизточна Италия и радва почитателите на достъпното пенливо вино

    Share Tweet Pin it Share
  • Момиче на име Джак

    Бакхус
    20 Февруари 2014, 16:47

    Историята на безработната самотна майка, която пише в блога си какво е да си беден и как да се прехранваш, когато разполагаш с малко, заинтересува Холивуд

    Share Tweet Pin it Share
  • Армейска порция

    Бакхус
    19 Февруари 2014, 16:22

    Пицата, издържаща три години, е светият граал на войнишкото хранене.

    Share Tweet Pin it Share
  • Територия на светотатството - вино в кен

    Бакхус
    19 Февруари 2014, 15:39

    Като изключим непочтителния елемент, във виното в кен има много удобство и шанс да се хареса не само на хипстърите

    Share Tweet Pin it Share
  • Какво стои зад успеха на "Бритос"?

    Василена Мирчева
    снимки: Интеримидж 18 Февруари 2014, 15:42

    Габриела Попова, собственик и управител на пивоварна "Бритос": Изборът на бира до голяма степен е и емоционален; усещането за принадлежност, което продуктът и марката провокират у потребителя, са важни за него.

    Share Tweet Pin it Share
  • Храна за въображението

    Бакхус
    17 Февруари 2014, 11:13

    Виктор Нунес създава игриви илюстрации от семки, пуканки и тапи

    Share Tweet Pin it Share
  • Време ли е за такса захар?

    Бакхус
    14 Февруари 2014, 15:51

    В развитите държави вече се говори за епидемия от затлъстяване и се обсъждат мерки за ограничаване на количествата захар, които индустрията използва в почти всяка достъпна храна

    Share Tweet Pin it Share
  • Конфликтна кухня

    Бакхус
    13 Февруари 2014, 16:29

    Ресторант в Питсбърг предлага различно мулти-култи преживяване, сервирайки храна само от държави, с които САЩ е в конфликт

    Share Tweet Pin it Share
  • Хайнекен с очаквания за растеж през 2014

    Бакхус
    снимки: Toby Melville 13 Февруари 2014, 15:45

    Третият по големина производител на бира в света - очаква да се върне към растеж след по-слабите резултати на развиващите се пазари през миналата година

    Share Tweet Pin it Share