С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

  • Модернистична кулинарна книга представя храната като изящен обект на изкуство

    Бакхус
    07 Ноември 2013, 16:32

    Книгата "Модернистичната кухня: Изкуството и науката на готвенето" може да промени начина, по който гледаме на храната, а и на модернизма

    Share Tweet Pin it Share
  • Влезте в кухнята, станете част от COOLинар

    Бакхус
    07 Ноември 2013, 15:54

    Изложението COOLинар включва лекции и съвети от експерти по здравословно хранене, детски храни и диети. Презентации от фирми в хранително-вкусовата промишленост. Лекции и представяния на собственици на кулинарни сайтове и блогове, а също професионални съвети, рецепти, дегустации.

    Share Tweet Pin it Share
  • Прогнози за винен дефицит предизвикаха учудване в Европа

    Бакхус
    06 Ноември 2013, 16:13

    Между 2006 и 2013 лозята на Европа са намалели с 300 хил. хектара - територия, по-голяма от тази на Люксембург. И докато американски иконимически анализ предупреди за надвиснал глобален недостиг, хората в индустрията свиват рамене в недоумение

    Share Tweet Pin it Share
  • Оспорвано наддаване за виното на Браджелина

    Бакхус
    06 Ноември 2013, 15:45

    Знаменитостите продават. Буре вино с подписите на Джоли и Пит достигна рекордни нива на благотворителен търг.

    Share Tweet Pin it Share
  • Български готвачи се състезават за Bocuse d'or 2014

    Албена Шкодрова
    снимки: Архив 06 Ноември 2013, 12:41

    Асоциацията на професионалните готвачи и Метро Кеш и Кери са стратегически партньори в довеждането на най-престижното кулинарно състезание в България

    Share Tweet Pin it Share
  • Внимание, фалшификат!

    Бакхус
    05 Ноември 2013, 17:01

    Фалшификатите съществуват не само в изобразителното изкуство и филателията, сред скъпите редки вина има немалко такива. И също като при фалшификатите на Джакомети, и при вината има по-успешни и недотам сполучливи.

    Share Tweet Pin it Share
  • Изложба с етикетите на Contemplations

    Бакхус
    05 Ноември 2013, 15:29

    "Катаржина Естейт" отбеляза концепцията на един от най-успешните си винени брандове - Contemplations, с изложба на етикети в Галерията за модерно изкуство.

    Share Tweet Pin it Share
  • Тринайсет французойки ще управляват кулинарния Клан на мадоните

    Бакхус
    04 Ноември 2013, 16:11

    Кулинарният фестивал Le Fooding чества непретенциозната гастрономия

    Share Tweet Pin it Share
  • Ямайка срещу Кнор и Марко Пиер Уайт

    Бакхус
    31 Октомври 2013, 16:06

    Ямайската общност се възмути от реклама, представяща безлично ястие за част от карибското кулинарно наследство

    Share Tweet Pin it Share
  • Хелоуински изненади

    Бакхус
    31 Октомври 2013, 14:52

    Безотговорно ли е да пуснеш дете с наднормено тегло да проси лакомства по Хелоуин наред с останалите хлапета?

    Share Tweet Pin it Share
  • Три български изби се представят на Decanter 2013 в Лондон

    Бакхус
    31 Октомври 2013, 10:42

    Твърдението, че световните пазари са отворени само за ниския клас български вина, вече не отговаря на истината

    Share Tweet Pin it Share
  • Храна в музея

    Бакхус
    30 Октомври 2013, 17:18

    Хранителният дизайнер е артист, който работи с храна, без да има идея от готвене

    Share Tweet Pin it Share
  • Добра година

    Бакхус
    30 Октомври 2013, 15:39

    Световното производство на вино през 2013 е достигнало шестгодишен рекорд. В България също се очаква повече и по-качествено вино.

    Share Tweet Pin it Share
  • Био храните на отделен рафт

    Бакхус
    29 Октомври 2013, 14:39

    Промени в закона изискват био храните да се предлагат на отделни рафтове в магазините.

    Share Tweet Pin it Share
  • На добър час, випуск 2013 на Кулинарна академия HRC

    Василена Мирчева
    25 Октомври 2013, 15:23

    Вторият софийски випуск на Кулинарна академия HRC поема към големия живот и високата кухня

    Share Tweet Pin it Share
  • Фермерски пазар "Римска стена"

    Василена Мирчева
    24 Октомври 2013, 16:02

    Група ентусиасти канят столичани на фермерски пазар и Фестивал на истинската храна в центъра на София

    Share Tweet Pin it Share
  • Супермаркетите Теско срещу разхищаването на храна

    Бакхус
    22 Октомври 2013, 15:06

    Изобилието в предлагането често завършва в контейнерите за отпадъци - веригата съобщи, че за първите шест месеца на 2013 г е бракувала и изхвърлила около 30 хиляди тона храна, предимно тестени изделия, плодове и зеленчуци

    Share Tweet Pin it Share
  • "Загорка" поведе българската индустрия към "зелено"

    Бакхус
    21 Октомври 2013, 13:55

    Старозагорската пивоварна откри първата зелена промишлена сграда в страната ни. Тя е и първата сред всички пивоварни на Хайнекен в света, която притежава зелен склад - сертифициран по световно признат метод за оценяване на екологичните показатели

    Share Tweet Pin it Share
  • Какво яде светът

    Бакхус
    21 Октомври 2013, 12:44

    Фотографски проект проследи как, с какво и за колко пари се хранят хората в различни точки на планетата. Снимките са изложени в Нобеловия център за мир в Осло

    Share Tweet Pin it Share
  • Сбогом, мистър Максуел, и благодаря за репичките

    Бакхус
    18 Октомври 2013, 15:40

    Фермерът-литератор, който превърна много американци в поклонници на локално изработените храни, напуска пазара

    Share Tweet Pin it Share