С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Храна

  • ОТ БРОЯ: Мигранти с таланти представят персийска седмица

    Текст: Бистра Иванова, снимки: Soul Cinematic
    08 Януари 2024, 12:04

    Махса Нураи разказва и показва кулинарното богатство на родината си

    Share Tweet Pin it Share
  • Дестинация Пловдив: между парти улиците и сребърните вилици

    Огнян Георгиев, снимки: Димитър Марков
    03 Януари 2024, 12:34

    Отвън сцената на втория град бумти от живот, но има още доста път, докато стане истинска кулинарна забележителност

    Share Tweet Pin it Share
  • Cookó хроники: 6 месеца на софийската кулинарна сцена

    Съдържание от Juno
    25 Декември 2023, 10:50

    Менюто, предназначено за споделяне, приканва към запомнящо се изживяване сред любими хора

    Share Tweet Pin it Share
  • Съвременните писатели и храната: Роалд Дал

    Владислав Христов
    снимки: Wikimedia Commons 18 Декември 2023, 10:38

    Зад двуметровия исполин всъщност се крие един голям червоугодник. Тръгваме по стъпките на прословутия му герой, бонвивана чичо Осуалд.

    Share Tweet Pin it Share
  • ОТ БРОЯ: Канелени рулца за душата

    София Павлова, снимки: Unsplash
    снимки: Daniel Masajada, Unsplash 15 Декември 2023, 14:59

    Омесена сплотеност по скандинавски

    Share Tweet Pin it Share
  • ОТ БРОЯ: Омайващ вкус в сърцето на града

    Съдържание за InterContinental Sofia
    снимки: Диана Лапин 15 Декември 2023, 14:50

    Сред най-интригуващите нови ресторанти на 2023 г. е ADOR на хотел InterCntinental Sofia, където гостуваме днес

    Share Tweet Pin it Share
  • Неизвестните истории на известните ястия: коледни бастунчета

    Текст и снимки: Елисавета Иванова
    15 Декември 2023, 10:11

    Неоспорим символ на Коледа и комерсиален продукт с милиарден тираж всяка година

    Share Tweet Pin it Share
  • Неизвестните истории на известните ястия: полента

    Текст и снимки: Елисавета Иванова
    04 Декември 2023, 13:52

    Как в Италия царевичната каша за селяните става национална икона и колко точно си приличат с качамака

    Share Tweet Pin it Share
  • Зарибени по Черноморието: "Ропотамо" - една легенда се завръща

    Олга Ковган
    снимки: Мария Жекова 23 Ноември 2023, 16:38

    Как изглежда светлото бъдеще на познатата от близкото минало рибна салата в консерва, какво е ролята на шеф-готвача Мария Жекова и изобщо важна ли е за морската ни кухня тази (уж) проста консерва

    Share Tweet Pin it Share
  • "Работете заедно!": двама JRE готвачи със съвети към България

    Андреа Пунчева
    08 Ноември 2023, 15:00

    Шефовете Карс ван Велхем от De Saffraan и Марко Карелсе от Villa La Ruche в интервю специално за "Бакхус"

    Share Tweet Pin it Share
  • ОТ БРОЯ: Растителни, принтирани, зелени, летящи

    Ани Коджаиванова
    снимки: Unsplash 06 Ноември 2023, 11:25

    Бавно, но неизбежно диетата на човечеството се променя

    Share Tweet Pin it Share
  • Хрупкава външност с пухкава вътрешност

    Съдържание за Paesano Gourmet Pizza
    01 Ноември 2023, 10:29

    Новото меню на Paesano Gourmet Pizza е истинско гурме угощение пица за ценители

    Share Tweet Pin it Share
  • Мигранти с таланти представят: Ямайска седмица

    Бистра Иванова, снимки: Николай Дойчинов
    31 Октомври 2023, 13:59

    Лесни карибски рецепти, които лесно могат да се приготвят с налични у нас продукти

    Share Tweet Pin it Share
  • ОТ БРОЯ: Икони в чиния - трите лица на XX век

    Елисавета Иванова
    снимки: Louis Hansel, Unsplash 30 Октомври 2023, 10:20

    И малко размисли и прогнози за кресливите тенденции на XXI век

    Share Tweet Pin it Share
  • Съвременните писатели и храната: Рей Бредбъри

    Владислав Христов
    22 Октомври 2023, 12:17

    Надникваме в страниците на "Вино от глухарчета" - един от най-поетичните романи на нашето съвремие

    Share Tweet Pin it Share
  • Къпкейк VS мъфин: кулинарни обрати на два континента

    Текст и снимки: Елисавета Иванова
    13 Октомври 2023, 13:10

    Те привидно си приличат, но ги разделя цял един океан.

    Share Tweet Pin it Share
  • ОТ БРОЯ: A-B-C-то на кулинарна Малага

    Ани Коджаиванова
    снимки: Elvis Bekmanis, Unsplash 03 Октомври 2023, 16:59

    Малък пътеводител на тапас менютата в крайбрежния андалуски град

    Share Tweet Pin it Share
  • Зарибени по Черноморието: как да (пре)открием българската кухня

    Георги Гавазов, Черноморски улов
    снимки: Неделчо Хазърбасанов 26 Септември 2023, 12:25

    Няколко спънки и стъпки, когато говорим за българската кулинарна традиция и индустрия

    Share Tweet Pin it Share
  • Легендарните рибни пазари на Европа

    София Павлова
    снимки: Zhu Yunxiao, Unsplash 11 Септември 2023, 13:05

    Разходка до някои от най-цветните места, посветени на морското дъно

    Share Tweet Pin it Share
  • Готвене с вино for dummies

    София Павлова
    08 Септември 2023, 10:10

    Няколко препоръки за обогатяване на ястията у дома

    Share Tweet Pin it Share

Реклама »