С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация
Галерия

Прогресивната българска кухня на шеф Георги Бойковски

Бакхус
26 Март 2019, 16:21
Share Tweet Pin it Share
  За Георги Бойковски чухме за първи път през 2016 година. До този момент той е учил висша кулинария в Escuela Universitaria de Hostelería y Turismo San Pol de Mar (EUHT StPol) в Жирона. Следва школата за ресторантско сладкарство Espai Sucre в Барселона, а после - работа в прочутата Celler de Can Roca – RocaMoo, където работи като сладкар. Минава и през DiverXO в Мадрид като главен сладкар. Следва стаж в Noma в Копенхаген, и накрая - София."Бакхус" беше поканен да гостува в ресторант "Кармаре", последният проект на Бойковски, който отвори врати на 7 януари. Но тъй като името му стана известно преди всичко с ресторант "Космос", затова и първият ни въпрос е какво е различното тук: "Космос" направиха първата стъпка. Без "Космос" нямаше да има "Кармаре". Ние надграждаме това, което е в "Космос", и след новата българска кухня дойде редът на прогресивната българска кухня, тя е изцяло сезонна, с нулево изхвърляне, динамична - за два месеца три пъти сменихме менюто в зависимост от продуктите"."Кармаре" е проект, който тепърва ще се разгръща, но започва с уникална концепция както по отношение на храната, така и като организация и бизнес структура. Ресторантът отвори със следната заявка:"Нашата цел е да покажем традиционната българска трапеза, останала запечатана в съзнанието ни и пренесена във времето, в което съществуваме. Живеейки тук и сега, ние можем да покажем красотата на храната, поднесена по начин, който никога не сте очаквали. Ще представим нашето разбиране за прогресивна кулинария, което ще запечата у всеки усещане за цялостна наслада на сетивата".
1/17 снимки в галерията За Георги Бойковски чухме за първи път през 2016 година. До този момент той е учил висша кулинария в Escuela Universitaria de Hostelería y Turismo San Pol de Mar (EUHT StPol) в Жирона. Следва школата за ресторантско сладкарство Espai Sucre в Барселона, а после - работа в прочутата Celler de Can Roca – RocaMoo, където работи като сладкар. Минава и през DiverXO в Мадрид като главен сладкар. Следва стаж в Noma в Копенхаген, и накрая - София.

"Бакхус" беше поканен да гостува в ресторант "Кармаре", последният проект на Бойковски, който отвори врати на 7 януари. Но тъй като името му стана известно преди всичко с ресторант "Космос", затова и първият ни въпрос е какво е различното тук: "Космос" направиха първата стъпка. Без "Космос" нямаше да има "Кармаре". Ние надграждаме това, което е в "Космос", и след новата българска кухня дойде редът на прогресивната българска кухня, тя е изцяло сезонна, с нулево изхвърляне, динамична - за два месеца три пъти сменихме менюто в зависимост от продуктите".

"Кармаре" е проект, който тепърва ще се разгръща, но започва с уникална концепция както по отношение на храната, така и като организация и бизнес структура. Ресторантът отвори със следната заявка:
"Нашата цел е да покажем традиционната българска трапеза, останала запечатана в съзнанието ни и пренесена във времето, в което съществуваме. Живеейки тук и сега, ние можем да покажем красотата на храната, поднесена по начин, който никога не сте очаквали. Ще представим нашето разбиране за прогресивна кулинария, което ще запечата у всеки усещане за цялостна наслада на сетивата".

Реклама »