С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация
Галерия

Прогресивната българска кухня на шеф Георги Бойковски

Бакхус
26 Март 2019, 16:21
Share Tweet Pin it Share
    "Много важно е да се знае, че предлагаме само познати вкусове - бъркани яйца с праз, боб с чушки, сланина, лютеници, туршии, лакто доматите ферментираме с 2 процента сол. Стеблата от билките също се събират, след което се ферментират с 2-6 процента сол, правят се на паста, която се дехидратира. Получава се страхотен умами вкус, с пастата мажем риба или агнешко. Тук правим и първото българско мисо. Приготвяме го с боб от Куртово Конаре и заразена пшеница с коджи ечемик. Много държим на ферментациите и във всяко меню има нещо ферментирало", разказва Бойковски, докато сме в лабораторията, където се случват тези неща.Продуктите се набавят от малки ферми и производители, рибите, например, са само речни и идват или от Преображенския манастир, или от Дунав. "Кармаре" има и проект с ресторантите "Багри" и "Кръг". Това е обща оранжерия до Белене, откъдето идват зеленчуците.
6/17 снимки в галерията "Много важно е да се знае, че предлагаме само познати вкусове - бъркани яйца с праз, боб с чушки, сланина, лютеници, туршии, лакто доматите ферментираме с 2 процента сол. Стеблата от билките също се събират, след което се ферментират с 2-6 процента сол, правят се на паста, която се дехидратира. Получава се страхотен умами вкус, с пастата мажем риба или агнешко. Тук правим и първото българско мисо. Приготвяме го с боб от Куртово Конаре и заразена пшеница с коджи ечемик. Много държим на ферментациите и във всяко меню има нещо ферментирало", разказва Бойковски, докато сме в лабораторията, където се случват тези неща.

Продуктите се набавят от малки ферми и производители, рибите, например, са само речни и идват или от Преображенския манастир, или от Дунав. "Кармаре" има и проект с ресторантите "Багри" и "Кръг". Това е обща оранжерия до Белене, откъдето идват зеленчуците.

Реклама »