С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация
Галерия

Прогресивната българска кухня на шеф Георги Бойковски

Бакхус
26 Март 2019, 16:21
Share Tweet Pin it Share
    Ресторантът е първият в София, който не предлага а ла карт. Предлага четири дегустационни менюта. Имената им са "Роза", "Жито", "Ипсилон" и "Кармаре". "Роза", защото е "символ на красотата, младостта и здравето. Tова царствено растение заема специално място в сърцата на българите. Упойващият аромат, нежността и необикновените ѝ качества носят усещане за любов и хармония". "Жито", защото е "символ на раждането и развитието на живота, плодородието. Житните класове често са използвани в българските ритуали като възможност и пожелание за богатство, жизненост и плодовитост. Житото се преработва, за да се омеси и опече хляб, така както животът на човек трябва да се подреди наново, за да се създадат от него дом, семейство, деца". "Ипсилон", защото "(ıYı)" е древен рунически символ, използван като герб на канската династия Дуло, от чиято кръв произлизат ранните прабългарски владетели"."Кармаре" обединява първите три. "Това е старобългарската дума за готвачи. Формирана в продължение на векове, нашата кухня е с ясно изразени традиции в овкусяването и изградени методи и техники за приготвяне, свързващи европейската, източната и азиатската кухня".
2/17 снимки в галерията Ресторантът е първият в София, който не предлага а ла карт. Предлага четири дегустационни менюта. Имената им са "Роза", "Жито", "Ипсилон" и "Кармаре". "Роза", защото е "символ на красотата, младостта и здравето. Tова царствено растение заема специално място в сърцата на българите. Упойващият аромат, нежността и необикновените ѝ качества носят усещане за любов и хармония". "Жито", защото е "символ на раждането и развитието на живота, плодородието. Житните класове често са използвани в българските ритуали като възможност и пожелание за богатство, жизненост и плодовитост. Житото се преработва, за да се омеси и опече хляб, така както животът на човек трябва да се подреди наново, за да се създадат от него дом, семейство, деца". "Ипсилон", защото "(ıYı)" е древен рунически символ, използван като герб на канската династия Дуло, от чиято кръв произлизат ранните прабългарски владетели".

"Кармаре" обединява първите три. "Това е старобългарската дума за готвачи. Формирана в продължение на векове, нашата кухня е с ясно изразени традиции в овкусяването и изградени методи и техники за приготвяне, свързващи европейската, източната и азиатската кухня".

Реклама »