С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация
Галерия

Прогресивната българска кухня на шеф Георги Бойковски

Бакхус
26 Март 2019, 16:21
Share Tweet Pin it Share
    Менюто"Решени сме да използваме цялото разнообразие от суровини, с които ни е дарила България. Ще представим основните посоки на вкуса: фината детелина, джанките, киселецът и ароматното каркаде са ярък пример за киселото възприятие върху езика ни. Приятното усещане на орехова ядка и магарешки бодил са част от виновниците за горчивината. "Български морков" противно на очакванията, не е сорт моркови, а единственият български сорт люти чушки, известен по света, който в комбинация с ряпа, подлютява приятно небцето", четем на сайта на ресторанта, а сред предложенията в дигустационните менюта са "Плосък попски боб от Куртово Конаре, петрохан и водорасли"; виненият кебап "София - Лима - Токио" представлява "Есетра, картофено пюре с "Български морков", панчета и пушено сърце от източнобалканска свиня"; патицата е със сос от сушен пачи крак с дроб и туршия от дюли; телешките момици са с "изгоряло масло, мисо от Попски боб, мармалад от праз, ризлинг, лакто шийтаке с чироз".
4/17 снимки в галерията Менюто
"Решени сме да използваме цялото разнообразие от суровини, с които ни е дарила България. Ще представим основните посоки на вкуса: фината детелина, джанките, киселецът и ароматното каркаде са ярък пример за киселото възприятие върху езика ни. Приятното усещане на орехова ядка и магарешки бодил са част от виновниците за горчивината. "Български морков" противно на очакванията, не е сорт моркови, а единственият български сорт люти чушки, известен по света, който в комбинация с ряпа, подлютява приятно небцето", четем на сайта на ресторанта, а сред предложенията в дигустационните менюта са "Плосък попски боб от Куртово Конаре, петрохан и водорасли"; виненият кебап "София - Лима - Токио" представлява "Есетра, картофено пюре с "Български морков", панчета и пушено сърце от източнобалканска свиня"; патицата е със сос от сушен пачи крак с дроб и туршия от дюли; телешките момици са с "изгоряло масло, мисо от Попски боб, мармалад от праз, ризлинг, лакто шийтаке с чироз".

Реклама »