3/17 снимки в галерията
При всички положения това е място за стари български рецепти, местни продукти, традиционни и съвременни кулинарни техники, познати вкусове, и непознати съчетания. А патриотичната нотка минава през всичко - от мотивите шевици в интериора, през менюто, до музиката - фолклорна в трап аранжимент.
В "Кармаре" има и различен модел и организация на екипа. "В този ресторант всички готвят, и всички сервират", разказва Бойковски. "Екипът ни се състои от 12 готвачи, двама бармани и двама сервитьори. Работим само с резервации. Имаме и дневно меню с поне три основни, супи, и предястия, дегустационните менюта предлагаме само вечер. Виненият ни лист е само с български вина".
Ресторантът ще се стреми да бъде изцяло zero-waste. Водата се йонизира през филтър, газира се на място в заведението и се сервира в стъклени бутилки - не се използват пластмасови. Соковете и чайовете също се правят на място от ферментирали плодове и зеленчуци. Например - отвара от дюля и лимонена върбинка, комбуча от рози и виолетка, или сок от целина и лайка.