Бизнес: Капитал • Кариери • Бизнес • Регал • Одит
IT: Digitalk
На английски: Kapital Insights
Излезе The Testical Cookbook: Cooking With Balls на Лубомир Ерович
След пет години на чело на кулинарния екип в столичния ресторант "Модерато", Радослав оглави кухнята на ресторанта със същото име в Банско.
Излезе голямата готварска книга на британския ресторант The Fat Duck в Брей.
Познат с авторския си подход от кухнята на "Бистро Жарден" в София, талантливият готвач предприе най-смелата стъпка и откри свой ресторант - Devil's Dish
На българския пазар навлезе нова гръцка напика, известна още от хрониките на Херодот с името "скинос".
Промените се налагат, заради нарастващото разнообразие на винени стилове в страната.
Като оставим настрана олигарсите, Русия през последните пет години започна да се оформя като най-вълнуващия нов пазар на вино.
След като преди месец обяви, че ще закрие около 700 от заведенията си – 600 в САЩ и 100 в Австралия, днес международната верига за кафе "Старбъкс" откри своето първо кафене в София – на ъгъла на столичния булевард "Васил Левски" и ул. "Гурко".
Класическата водка, известна с изключителната креативност на своите реклами, излиза на пазара в нова празнична опаковка - четвъртата идея от серията Second skin (втора кожа).
Производителите на деликатеса все още не са притеснени от кризата, но това може да се промени след Коледните празници.
Човек може да яде истинско швейцарско фондю и на 1600 км от Алпите, по-точно - на Ботевградско шосе в София.
След специализация в ресторант "Кашъбеяз" в Истанбул Димитър Клаклов оглави кухнята на може би най-амбициозния турски ресторант в София, новооткрития "Истанбул" в хотел "Кемпински".
Зелено сирене и смилянски боб на световната среща на традиционните местни храни.
Съвсем скоро Валентин Нешов се присъедини на чело на екипа на малкия ресторант в квартал "Лозенец", София.
След като направи впечатление с работата си в ресторанта на хотел "Хилтън", сменя обстановката с тази на нов софийски хотел.
На 23 ноември 2008, неделя, във винарска изба Todoroff се проведе "Празник на младото вино Todoroff 2008".
Френските месокомбинати смело обявиха ноември за "месец на дреболийките", убедени, че това ще повиши продажбите на иначе пренебрегваните продукти.
На 20 ноември най-големият български производител на алкохол откри нов завод и пусна първата в страната изцяло автоматизирана линия.
Европейските депутати настояват в приет на 18 ноември доклад за по-голямо финансиране на проекта за здравословно хранене сред децата и за повече изисквания относно предлаганите продукти.
В духа на празниците на новото божоле, винарска изба "Черноморско злато" създаде Cabernet Nouveau 2008.