С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Списание

  • Бургенланд Unlimited

    Юлия Костадинова
    снимки: Николай Камбуров 27 Май 2008, 15:32

    Да вземеш интервю от трима австрийски винари, чиито вина никога не си опитвал е горе-долу като да се запознаеш с режисьора преди да си видял филма. Тоест от една страна е интересно, дава ти представа за това, какво можеш после да очакваш, запознавайки се с мирогледа на въпросния човек, но никога не можеш да си сигурен.

    Share Tweet Pin it Share
  • Неповторимият стил на розето

    Юлия Костадинова, Ефросия Благоева
    снимки: Николай Камбуров 27 Май 2008, 14:04

    Розето винаги е будило подозрение в хората. В много случаи не без основание, и все пак, в негова защита трябва да кажем, че розовото вино има много предимства. Те просто не винаги са очевидни на пръв поглед.

    Share Tweet Pin it Share
  • Лицата на българското вино: Стефан Пирев

    Ефросия Благоева
    снимки: Драгомир Матеев 26 Май 2008, 18:37

    Във винарските среди Стефан Пирев е известен с чепатия си характер и своя артистизъм и всяка година изненадва колегите си с нещо различно.

    Share Tweet Pin it Share
  • Грешки на растежа

    Веселина Маринова
    26 Май 2008, 17:38

    Неотдавна попаднах в новичък хотел в Боровец и се зачетох, то се знае, в българското меню на ресторанта. Само месата бяха написани на български! Иначе рецептите до една бяха от типа "телешко бонфиле с тапенаде, гретен Дофен, сос Жу и рататуй". Повтарям, става дума за българското меню. Кого се опитват да впечатлят? На всичкото отгоре там дори един обикновен ориз не успяваха да приготвят вкусно. Това е най-драматичното, но в случая темата е друга.

    Share Tweet Pin it Share
  • Искрящозеленото наследство на ацтеките

    Людмил Хайдутов
    снимки: Драгомир Матеев 26 Май 2008, 17:19

    Първият материал от поредицата на сп."Бакхус" за гурме-оригиналите от Централна и Южна Америка е посветена на авокадото и оригиналния, запазил автентичния си вид и вкус в продължение на стотици години сос гуакамоле.

    Share Tweet Pin it Share
  • Кой кой е в българския кетеринг

    Бакхус
    26 Май 2008, 14:49

    Подборът ни е направен въз основа на лични впечатления и наблюдения и след допитване до над десет ПР-агенции, които са постоянни клиенти на кетеринг компаниите.

    Share Tweet Pin it Share
  • Пазар с бъдеще

    Седрик Лавиал
    26 Май 2008, 14:31

    Кетеринговите услуги представляват сравнително нов пазар за България, който обаче има бъдеще. Той отговаря на все по-растящото търсене, както в София, така и в останалите големи градове в страната.

    Share Tweet Pin it Share
  • Кетеринг - да създаваш незабравими празници

    Веселина Маринова
    снимки: Драгомир Матеев 26 Май 2008, 14:16

    Кетеринг в съвременния свят означава не просто да приготвиш и сервираш добра храна на събитие по някакъв повод. Кетерингът е наука и бизнес, а също и изкуство.

    Share Tweet Pin it Share
  • Виното - цел или средство?

    Ясен Захариев
    26 Май 2008, 03:47

    Опитайте да си отговорите на въпроса кога и как се е появил интересът ви към виното. Наистина има много пътища, които водят към него, но е странно това, че почти всички са случайни. Малко са онези (някои потомствени винари например), които с чиста съвест ще кажат, че им е било писано да се занимават с него.

    Share Tweet Pin it Share
  • Бернхард От - винар на годината в Австрия

    Бакхус
    снимки: Емил Коралов 21 Май 2008, 09:40

    Бернхард От е синоним на монументалност -собствена и на вината си -високо ценена от международната винена сцена. Австрийското списание "Фалстаф" реши да отдаде своята почит на симпатичния епикуреец и важен посланик на австрийското вино, обявявайки го за "Енолог на годината 2008".

    Share Tweet Pin it Share
  • Сомелиерът на Fat Duck е номер едно в Европа

    Юлия Костадинова
    снимки: БАкхус 21 Май 2008, 09:16

    Името на най-добрият европейски сомелиер за 2008 година е Иса Бал. В конкурса "Сомелиер на Европа 2008", който се състоя в София, той представляваше родната си Турция.

    Share Tweet Pin it Share
  • Светът на виното загуби Робърт Мондави

    Юлия Костадинова
    снимки: БАкхус 17 Май 2008, 17:09

    На 16 май в Напа вали на 94 годишна възраст почина най-влиятелната личност в калифорнийското винарство Робърт Мондави. Известен като "бащата на Напа", той е човекът, проправил пътя към суперкабернетата от Калифорния, които смайват света през 70-те и 80-те години на миналия век.

    Share Tweet Pin it Share
  • Готвачите на ресторант "Саса" спечелиха първия национален конкурс "Отбор на годината"

    Юлия Костадинова
    снимки: БАкхус 17 Май 2008, 13:20

    Отборът на столичния ресторант "Саса" спечели първото национално състезание по отборно готвене, в което участниците сътвориха едно невероятно шоу.

    Share Tweet Pin it Share
  • Спад в глобалното производство на вино през 2007

    Бакхус
    снимки: Драгомир Матеев 14 Май 2008, 19:29

    Световното потребление на вино през 2007 възлиза на около 240 млн хектолитра, съобщиха от Международната организация на лозата и виното (OIV). Данните сочат известно затишие в търсенето, като ръстът остава умерен - около 1,5 млн хл годишно.

    Share Tweet Pin it Share
  • Удоволствието от цената

    Веселина Маринова
    12 Май 2008, 10:46

    Дали ресторантите, които вдигат цените на виното, правят услуга на клиенти си? Едно изследване разкри, че хората, които плащат по-висока цена за даден продукт, му се наслаждават повече. Няколко човека, на които били предложени едни и същи вина на различни цени, отсъдили, че им е харесало много повече онова, за което знаели, че е по-скъпо. Скенерите на мозъка също потвърдили, че центърът им за удоволствие се активира много повече при по-скъпите вина. Явно че голяма част от действителното удоволствие се поражда в по-голяма степен от платената цена, отколкото от качеството на реколтата.

    Share Tweet Pin it Share
  • Висша кулинария в училищe

    Бакхус
    12 Май 2008, 10:25

    Французите са решили да подобрят вкуса на училищната храна и хич не си поплюват. Обърнали са се към шеф-готвач, който прави мекици с течен азот, течни баници, и е известен с деконструкцията на лангуста. Ако британските ученици, които отхвърлиха подобряването на тяхната храна под отговорността на Джейми Оливър и накараха майките си да им внесат хамбургери и "фиш енд чипс" през главния вход на училището, са си мислели, че са в кофти положение, трябва да видят Тиери Маркс, натоварен да въведе истинска nouvelle cuisine във френските училищни столове.

    Share Tweet Pin it Share
  • Най-добър сомелиер на Европа 2008

    Бакхус
    снимки: Надежда Чипевa 08 Май 2008, 09:46

    От 15 до 20 май в софийския хотел "Кемпински Зографски" ще се проведе конкурсът "Сомелиер на Европа 2008" и Генералната асамблея на ASI (Международната асоциация по сомелиерство). Организацията е създадена през 1969 г. във Франция и има за цел да развива и усъвършенства професията сомелиер. На всеки три години организира в различна държава международен конкурс "Най-добър сомелиер на света", а на всеки две години - "Сомелиер на Европа". Сега за пръв път това състезание ще се проведе извън Франция!

    Share Tweet Pin it Share
  • На чаша с Витолд Франчак

    Веселина Маринова
    07 Май 2008, 19:30

    Share Tweet Pin it Share
  • На чаша със Сирио Мачони

    сп. Джентълмен
    07 Май 2008, 19:13

    Share Tweet Pin it Share
  • На чаша с...

    Бакхус
    07 Май 2008, 16:59

    Share Tweet Pin it Share

Реклама »