С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Списание

  • Viva Vinum!

    Юлия Костадинова
    20 Юни 2008, 11:51

    Няма да е преувеличено ако кажа, че австрийското изложение Vie Vinum е най-добре замисленото и изпълнено от винените салони, на които аз съм била. Не само заради атмосферата (знаeте, че навсякъде тя е приповдигната и силно пропита от винени изпарения), но заради изборът на място, заради перфектната организация, заради хората, заради вината... Давам си сметка, че звучи доста патетично, само че когато минеш през 15 щанда и нито едно вино не те разочарова, започваш да се оглеждаш подозрително и да си задаваш въпроса "дали аз не съм във форма?". Истината е далеч по-тривиална, но и радостна - вината наистина са много добри. Е, поне повечето.

    Share Tweet Pin it Share
  • Шампанско под вълните

    Бакхус
    снимки: - 06 Юни 2008, 12:07

    Louis Roederer, едни от най-старите производители на шампанско опитват нов начин за отлежаване на техните вина – на дъното на океана край Северна Франция.

    Share Tweet Pin it Share
  • Голяма австрийска дегустация

    Бакхус
    снимки: Николай Камбуров 05 Юни 2008, 16:28

    На 4 юни в залата на Vintage Club на ул. "Иван Вазов" 16 се проведе първата Голяма австрийска дегустация. Събитието беше организирано със съвместните усилия на три компании вносители на австрийски вина в България - "Бибендум", "Project AW" и "Wine Unlimited" и с партньорството на сп. "Бакхус"

    Share Tweet Pin it Share
  • Вино от Етиопия?

    Бакхус
    05 Юни 2008, 15:17

    Най-големият френски винопроизводител, групата Castel, започва да прави вино в Етиопия. Групата започва да сади лозя на 125 ха в Зеуей, на 200 км от столицата Адис Абеба. Още 175 ха са предвидени за бъдещи насаждения.

    Share Tweet Pin it Share
  • "Най-добрият сомелиер в света" е австриец

    Бакхус
    снимки: личен архив 03 Юни 2008, 11:17

    Роденият в Австрия Алдо Зом от тризвездния ню-йоркски ресторант Le Bernardin е обявен за най-добрият сомелиер в света за 2008 г.Тази титла е предшествана от определянето му за първи в тази професия за миналата година в САЩ.

    Share Tweet Pin it Share
  • Фалшификати на скъпи вина

    Владимир Йонев
    27 Май 2008, 18:48

    Share Tweet Pin it Share
  • Турен - долината на Лоара

    Валери Смилянов
    27 Май 2008, 16:24

    Разположена между океана и централния район, долината на Лоара е една точка на равновесие между Севера и Юга на Франция и от друга страна, една зона на нежност и свежест, на изкуство и литература, на традиции и модернизъм. Историята на вината от Лоара е тясно свързана с историята на Франция.

    Share Tweet Pin it Share
  • Бургенланд Unlimited

    Юлия Костадинова
    снимки: Николай Камбуров 27 Май 2008, 15:32

    Да вземеш интервю от трима австрийски винари, чиито вина никога не си опитвал е горе-долу като да се запознаеш с режисьора преди да си видял филма. Тоест от една страна е интересно, дава ти представа за това, какво можеш после да очакваш, запознавайки се с мирогледа на въпросния човек, но никога не можеш да си сигурен.

    Share Tweet Pin it Share
  • Неповторимият стил на розето

    Юлия Костадинова, Ефросия Благоева
    снимки: Николай Камбуров 27 Май 2008, 14:04

    Розето винаги е будило подозрение в хората. В много случаи не без основание, и все пак, в негова защита трябва да кажем, че розовото вино има много предимства. Те просто не винаги са очевидни на пръв поглед.

    Share Tweet Pin it Share
  • Лицата на българското вино: Стефан Пирев

    Ефросия Благоева
    снимки: Драгомир Матеев 26 Май 2008, 18:37

    Във винарските среди Стефан Пирев е известен с чепатия си характер и своя артистизъм и всяка година изненадва колегите си с нещо различно.

    Share Tweet Pin it Share
  • Грешки на растежа

    Веселина Маринова
    26 Май 2008, 17:38

    Неотдавна попаднах в новичък хотел в Боровец и се зачетох, то се знае, в българското меню на ресторанта. Само месата бяха написани на български! Иначе рецептите до една бяха от типа "телешко бонфиле с тапенаде, гретен Дофен, сос Жу и рататуй". Повтарям, става дума за българското меню. Кого се опитват да впечатлят? На всичкото отгоре там дори един обикновен ориз не успяваха да приготвят вкусно. Това е най-драматичното, но в случая темата е друга.

    Share Tweet Pin it Share
  • Искрящозеленото наследство на ацтеките

    Людмил Хайдутов
    снимки: Драгомир Матеев 26 Май 2008, 17:19

    Първият материал от поредицата на сп."Бакхус" за гурме-оригиналите от Централна и Южна Америка е посветена на авокадото и оригиналния, запазил автентичния си вид и вкус в продължение на стотици години сос гуакамоле.

    Share Tweet Pin it Share
  • Кой кой е в българския кетеринг

    Бакхус
    26 Май 2008, 14:49

    Подборът ни е направен въз основа на лични впечатления и наблюдения и след допитване до над десет ПР-агенции, които са постоянни клиенти на кетеринг компаниите.

    Share Tweet Pin it Share
  • Пазар с бъдеще

    Седрик Лавиал
    26 Май 2008, 14:31

    Кетеринговите услуги представляват сравнително нов пазар за България, който обаче има бъдеще. Той отговаря на все по-растящото търсене, както в София, така и в останалите големи градове в страната.

    Share Tweet Pin it Share
  • Кетеринг - да създаваш незабравими празници

    Веселина Маринова
    снимки: Драгомир Матеев 26 Май 2008, 14:16

    Кетеринг в съвременния свят означава не просто да приготвиш и сервираш добра храна на събитие по някакъв повод. Кетерингът е наука и бизнес, а също и изкуство.

    Share Tweet Pin it Share
  • Виното - цел или средство?

    Ясен Захариев
    26 Май 2008, 03:47

    Опитайте да си отговорите на въпроса кога и как се е появил интересът ви към виното. Наистина има много пътища, които водят към него, но е странно това, че почти всички са случайни. Малко са онези (някои потомствени винари например), които с чиста съвест ще кажат, че им е било писано да се занимават с него.

    Share Tweet Pin it Share
  • Бернхард От - винар на годината в Австрия

    Бакхус
    снимки: Емил Коралов 21 Май 2008, 09:40

    Бернхард От е синоним на монументалност -собствена и на вината си -високо ценена от международната винена сцена. Австрийското списание "Фалстаф" реши да отдаде своята почит на симпатичния епикуреец и важен посланик на австрийското вино, обявявайки го за "Енолог на годината 2008".

    Share Tweet Pin it Share
  • Сомелиерът на Fat Duck е номер едно в Европа

    Юлия Костадинова
    снимки: БАкхус 21 Май 2008, 09:16

    Името на най-добрият европейски сомелиер за 2008 година е Иса Бал. В конкурса "Сомелиер на Европа 2008", който се състоя в София, той представляваше родната си Турция.

    Share Tweet Pin it Share
  • Светът на виното загуби Робърт Мондави

    Юлия Костадинова
    снимки: БАкхус 17 Май 2008, 17:09

    На 16 май в Напа вали на 94 годишна възраст почина най-влиятелната личност в калифорнийското винарство Робърт Мондави. Известен като "бащата на Напа", той е човекът, проправил пътя към суперкабернетата от Калифорния, които смайват света през 70-те и 80-те години на миналия век.

    Share Tweet Pin it Share
  • Готвачите на ресторант "Саса" спечелиха първия национален конкурс "Отбор на годината"

    Юлия Костадинова
    снимки: БАкхус 17 Май 2008, 13:20

    Отборът на столичния ресторант "Саса" спечели първото национално състезание по отборно готвене, в което участниците сътвориха едно невероятно шоу.

    Share Tweet Pin it Share

Реклама »