С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

  • Първият български онлайн гастроном "отвори врати"

    Бакхус
    снимки: citymarche.eu 04 Ноември 2010, 15:24

    Магазинът предлага асортимент от около 3 хил. хранителни продукти, които ще могат да бъдат поръчани по всяко време на денонощието

    Share Tweet Pin it Share
  • Българските фермери вече могат да продават директно на потребителите

    Бакхус
    03 Ноември 2010, 18:23

    Това стана възможно благодарение на приетата преди броени дни Наредба за специфични изисквания за директни доставки на малки количества суровини и храни от животински произход

    Share Tweet Pin it Share
  • Новозеландско вино първо ще има етикети с включен въглероден отпечатък

    Бакхус
    02 Ноември 2010, 13:40

    Виното Mobius Marlborough Sauvignon Blanc ще бъде първото в света, чийто етикети ще съдържат данни за вредните емисии, отделени при направата и транспортировката му

    Share Tweet Pin it Share
  • Италианската марка illycaffe се захваща с вино

    Бакхус
    снимки: Illy caffe 01 Ноември 2010, 13:46

    Прочутото тосканско Брунело ди Монталчино ще бъде новата добавка към портфолиото на компанията

    Share Tweet Pin it Share
  • Мидалидаре Естейт дебютира на българския винен пазар

    Бакхус
    снимки: ХАЙЛАЙФ 29 Октомври 2010, 15:02

    Новата изба ще акцентира върху лимитирани серии премиум и супер-премиум вина в ценовия диапазон от 12 до 36 лева

    Share Tweet Pin it Share
  • Дом Периньон почете Анди Уорхол

    Бакхус
    27 Октомври 2010, 18:58

    Изисканото шампанско се сдоби с нови етикети в чест на вдъхновителя на поп арта

    Share Tweet Pin it Share
  • Гюнтер Грас създаде етикет за Фатория Нитарди

    Бакхус
    26 Октомври 2010, 13:05

    Етикетите, носещи името на германския автор, ще украсяват изисканото кианти Касанова ди Нитарди, реколта 2008 г.

    Share Tweet Pin it Share
  • Най-добрият сомелиер в света е италианец

    Бакхус
    25 Октомври 2010, 16:34

    Титлата на 29-годишния Лука Гардини обаче беше оспорена от Международната асоциация на сомелиерите

    Share Tweet Pin it Share
  • Slow Food пуска собствен пътеводител за вино

    Бакхус
    21 Октомври 2010, 15:34

    Наръчникът на международната еко-гастрономическа организация съдържа вина от над 1800 италиански изби

    Share Tweet Pin it Share
  • Избата "Две могили" първа ще използва екомарката "Ломовете"

    Бакхус
    20 Октомври 2010, 11:43

    Марката принадлежи на природния парк "Русенски Лом" и цели да насърчи предприемачите, развиващи бизнес на територията на парка, да пазят екологичното равновесие на региона

    Share Tweet Pin it Share
  • Париж опита български ястия по време на "Седмицата на вкуса"

    Бакхус
    19 Октомври 2010, 13:22

    Тазгодишното издание на популярното френско кулинарно събитие премина с активното участие на българския шеф-готвач Пеньо Иванов

    Share Tweet Pin it Share
  • Днес излиза новият брой на "Бакхус"

    Албена Шкодрова
    15 Октомври 2010, 17:04

    Какво сте качили в профила си във Фейсбук? Помислете пак. Ако може да се вярва на сценаристите в Холивуд и на група хора, завършили "Харвард", основателят на "социалната мрежа" Марк Зукерберг може да е високоинтелигентен психопат, близнак на Жокера от "Батман".

    Share Tweet Pin it Share
  • Робърт Паркър стана герой на комикс

    Бакхус
    снимки: decanter.com 15 Октомври 2010, 16:31

    Авторитетният винен критик се оказа обект на безмилостна френска сатира, която самият той намери за "ужасно смешна"

    Share Tweet Pin it Share
  • Armand de Brignac вече и в България

    Фани Тодорова
    снимки: Бакхус 13 Октомври 2010, 17:18

    Шампанското, определяно от мнозина световно признати експерти като № 1 в света, беше представено за първи път в София вчера.

    Share Tweet Pin it Share
  • Рецепти-картички за здравословен живот

    Бакхус
    снимки: Agency Prima 13 Октомври 2010, 11:56

    На пазара се появи нов кулинарен сборник "Изкуството на истинската храна", дело на Галина Толкингтън и Диана Шингарова

    Share Tweet Pin it Share
  • Български топ готвач в мисия "Ориент Експрес" в Париж

    Бакхус
    12 Октомври 2010, 16:43

    Пеньо Иванов ще представя българската кухня в хода на френската Седмица на вкуса

    Share Tweet Pin it Share
  • Японски кулинарни празници в Hamachi

    "Бакхус"
    06 Октомври 2010, 14:07

    Софийският ресторант посвещава 15 дни на панорамно представяне на японската кухня

    Share Tweet Pin it Share
  • 2010 се очертава добра реколта, но с висок алкохол в Бордо

    "Бакхус"
    снимки: Албена Шкодрова 06 Октомври 2010, 13:57

    Докато френската винена област Бордо е заета с прибирането на своето мерло – един от основните сортове, използвани във вината на района, - експерти дават оценка какво може да се очаква от реколтата от тази година.

    Share Tweet Pin it Share
  • Шампанското Lanson стана на 250 години

    Бакхус
    снимки: flickr 29 Септември 2010, 18:31

    По случай юбилея на пазара ще се появи брандът Extra Age, обединяващ три изключителни реколти на виното

    Share Tweet Pin it Share
  • Софийски ресторант се сдоби със собствен магазин за вино

    Бакхус
    снимки: skarabar.com 28 Септември 2010, 19:04

    Клиентите на Скарабар 2 ще могат да избират измежду 39 различни вина, които да консумират на място, или да вземат за вкъщи

    Share Tweet Pin it Share