С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация
Галерия

Вино пролет/лято 2018

Юлия Костадинова
10 Юли 2018, 14:51
Share Tweet Pin it Share
    di Lenardo TOH! Friulano 2016 / ценова категория 15 - 20 лв.Виното е с произход от северната италианска област Фриули-Венеция Джулия и макар името на сорта да предполага същото място на раждане, историята е по-заплетена. Цялото име на сорта грозде е Токай фриулано, защото се предполага, че е внесен от унгарската зона Токай, където пък му казват фурминт. Да, но освен това е известен и като зелен совиньон (Sauvignon vert), който ще срещнете широко засаден из... Чили. Така че това очевидно е скитащ сорт, който се е установил отдавна във Фриули и със специфичната си свежест и зелени аромати, напомнящи на коприва, грахова шушулка, бяла праскова и бъз, ще ви очарова от първата глътка. Имаме шанса у нас да се намират някои доста добри вина и едно от тях е препоръчаното от мен, от реколта 2016.Характеристиката на DiVino: Класически цвят - искрящо златист с красиви зеленикави оттенъци. Атрактивен нос с нотки на чемшир, бяла праскова и захаросани цитрусови корички. Сочно, средно тяло с меки киселини и много приятен, хармоничен, леко пикантен финал.
14/16 снимки в галерията di Lenardo TOH! Friulano 2016 / ценова категория 15 - 20 лв.

Виното е с произход от северната италианска област Фриули-Венеция Джулия и макар името на сорта да предполага същото място на раждане, историята е по-заплетена. Цялото име на сорта грозде е Токай фриулано, защото се предполага, че е внесен от унгарската зона Токай, където пък му казват фурминт. Да, но освен това е известен и като зелен совиньон (Sauvignon vert), който ще срещнете широко засаден из... Чили. Така че това очевидно е скитащ сорт, който се е установил отдавна във Фриули и със специфичната си свежест и зелени аромати, напомнящи на коприва, грахова шушулка, бяла праскова и бъз, ще ви очарова от първата глътка. Имаме шанса у нас да се намират някои доста добри вина и едно от тях е препоръчаното от мен, от реколта 2016.

Характеристиката на DiVino: Класически цвят - искрящо златист с красиви зеленикави оттенъци. Атрактивен нос с нотки на чемшир, бяла праскова и захаросани цитрусови корички. Сочно, средно тяло с меки киселини и много приятен, хармоничен, леко пикантен финал.

Реклама »