С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация
Галерия

Вино пролет/лято 2018

Юлия Костадинова
10 Юли 2018, 14:51
Share Tweet Pin it Share
    Medi Valley A Good Year Pink Traminer 2017 / ценова категория 10 - 15 лв.Много интересно вино, много интересен подход и много интересен траминер! Първо ще започна от най-същественото: това не е розе, нищо, че цветът му е розов. Как така? Ами просто е, траминер е бял винен сорт с розово обагрени ципи и ако оставите сока заедно с ципите на гроздето, получавате... точно така, розов траминер. Смело и необичайно решение, но зад него стои един смел и необичаен винар – Стойчо Стоев от изба "Меди вали". И все пак няколко думи за резултата: виното си е типично за сорта с интензивни аромати на роза и захаросани тропически плодове, с доста добра структура (тъкмо заради споменатата технология) и с очарователен розов цвят. Малко неща му трябват на човек в някоя красива лятна вечер на терасата и едно от тях е този розов траминер.Характеристиката на DiVino за реколта 2016: Много красив, нежнорозов цвят с нюанс на лучена люспа. Интензивен и типичен сортов нос (роза, личи и сухи билки) с усещане за свежест и сладост. Сочно и плодово на вкус с пикантна цитрусова горчивина (розов грейпфрут) в иначе свежия финал.
10/16 снимки в галерията Medi Valley A Good Year Pink Traminer 2017 / ценова категория 10 - 15 лв.

Много интересно вино, много интересен подход и много интересен траминер! Първо ще започна от най-същественото: това не е розе, нищо, че цветът му е розов. Как така? Ами просто е, траминер е бял винен сорт с розово обагрени ципи и ако оставите сока заедно с ципите на гроздето, получавате... точно така, розов траминер. Смело и необичайно решение, но зад него стои един смел и необичаен винар – Стойчо Стоев от изба "Меди вали". И все пак няколко думи за резултата: виното си е типично за сорта с интензивни аромати на роза и захаросани тропически плодове, с доста добра структура (тъкмо заради споменатата технология) и с очарователен розов цвят. Малко неща му трябват на човек в някоя красива лятна вечер на терасата и едно от тях е този розов траминер.

Характеристиката на DiVino за реколта 2016: Много красив, нежнорозов цвят с нюанс на лучена люспа. Интензивен и типичен сортов нос (роза, личи и сухи билки) с усещане за свежест и сладост. Сочно и плодово на вкус с пикантна цитрусова горчивина (розов грейпфрут) в иначе свежия финал.

Реклама »